Φίλοι εξ΄αποστάσεως: Κράτα τους κοντά σου

Hello gesture

Δεν είναι μόνο οι σχέσεις εξ΄ αποστάσεως δύσκολες. Το να καταφέρεις να διατηρήσεις μια φιλία από απόσταση είναι κι αυτό εξίσου δύσκολο και προβληματικό.

Η ζωή σε αρκετές περιπτώσεις τα φέρνει έτσι ώστε οι άλλοτε κολλητοί να μετακομίζουν σε άλλες πόλεις ή να μεταναστεύουν εκτός Ελλάδας. Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις το δέσιμο και την επαφή με τους λατρεμένους που αναγκάζονται να φύγουν μακριά σου;

1. Κράτα επαφή! Μπορείς (κι ας είστε μακριά)

Το σημαντικότερο που έχεις να κάνεις για να κρατήσεις μια φιλία εξ΄ αποστάσεως είναι να φροντίσεις ώστε να υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας. Ευτυχώς, στην εποχή του ίντερνετ κάτι τέτοιο είναι πανεύκολο. Κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twiiter και πλατφόρμες επικοινωνίας όπως το Skype που σου δίνουν τη δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας μέσω διαδικτύου αλλά και πολλά ακόμη εργαλεία βρίσκονται στη διάθεσή σου.

2. Μην αφήνεις τον καιρό να περνάει

Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να περάσουν μήνες χωρίς επαφή και η φιλία να μείνει αλώβητη. Δεν λειτουργούν όμως όλοι οι άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο, γι΄ αυτό φρόντισε να μην αφήσεις τον καιρό να περάσει κάνοντας τον φίλο ή τη φίλη σου να αισθανθεί παραμελημένος/η. Άλλωστε, αν περάσουν μήνες χωρίς επικοινωνία, ίσως αισθανθείς άβολα και ντραπείς να σηκώσεις το ακουστικό, μη γνωρίζοντας πώς να δικαιολογηθείς. Όσο πολυάσχολη κι αν είσαι μη ξεχνάς τους φίλους, ειδικά αν είναι μακριά.

3. Πώς θα βρεθείτε από κοντά; Ευκαιρία για ταξιδάκι!

Βάλε στο πρόγραμμα ένα ταξιδάκι ή κάλεσε την ξενιτεμένη/ο φίλη/ο λέγοντας πως μπορείς να τον φιλοξενήσεις όποτε θελήσει να γυρίσει στον «τόπο του εγκλήματος», στην πόλη που γνωριστήκατε και μένεις. Το σίγουρο είναι πως και στη μια περίπτωση και στην άλλη θα διασκεδάσετε, θα γελάσετε και θα περάσετε μερικές ημέρες γεμάτες και ζωντανές διότι μάτια που δε βλέπονται, δε λησμονιούνται αλλά έχουν πολλά να πουν!

4. Μην ξεχνάς γενέθλια & γιορτές

Παλαιότερα υπήρχαν δικαιολογίες του τύπου: "Είναι ακριβές οι υπεραστικές οι κλήσεις". Στη σημερινή εποχή, όμως, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε γέλωτα ακόμη και στον πιο ανίδεο. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να επικοινωνήσεις με την επαρχία και το εξωτερικό οικονομικά - ακόμη και δωρεάν - οπότε προσπάθησε να είσαι τυπική σε γιορτές δείχνοντας πως ακόμη νοιάζεσαι και υπολογίζεις το κολλητάρι σου κι ας είναι μακριά σου.

5. Ανταλλάξτε φωτογραφίες

Είτε μέσω Facebook ή με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και με τον κλασικό τρόπο αποστολής μέσω ΕΛΤΑ αν είσαι πιο παραδοσιακός τύπος, η ανταλλαγή φωτογραφιών θα σας βοηθήσει να νιώσετε κοντά, μοιραζόμενοι μέρος της καθημερινότητάς σας.

6. Κάνε μια έκπληξη! Λέει πολλά

Όπως και σε μια ερωτική σχέση, έτσι και στη φιλία που και που χρειάζονται τονωτικές ενέσεις, ειδικά αν μεσολαβεί απόσταση. Μια έκπληξη, όσο μικρή κι ανούσια κι αν είναι δείχνει πολλά για το πόσο σου λείπει ο ξενιτεμένος φίλος. Ένα απροσδόκητο δωράκι που θα σταλεί ταχυδρομικώς, ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα, ακόμη κι ένα κολάζ με παλιές φωτογραφίες, είναι ικανά να φτιάξουν τη διάθεση του φίλου στη στιγμή και να του αποδείξουν πως η φιλία μπορεί να κρατήσει στο χρόνο αλλά στην απόσταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου