Ξέχνα τα 7 χρόνια φαγούρα: όλοι χωρίζουν στα δύο

newego_LARGE_t_821_105961374_type12550

Ξέχνα τα 7 χρόνια φαγούρας στη σχέση. Τα επώνυμα ζευγάρια (Μπίμπερ- Γκόμεζ, Κέιτι Πέρι- Ράσελ Μπραντ, κλπ) σηματοδοτούν μια νέα εποχή με χωρισμούς στους 18 μήνες!


Στην αρχή, οι έρευνες μιλούσαν για την αρχή του τέλους στις σχέσεις στα 7 χρόνια, μετά ήρθε το τέλος στα 3 χρόνια και τώρα μια σειρά χωρισμών στη σόου μπιζ, σηματοδοτεί μια φαγούρα που ξεκινά στους 18 μήνες το πολύ!


Ο ερευνήτρια σχέσεων και γάμου Terri Orbuch, PhD που είχε παρακολουθήσει σε έρευνά της την πορεία 400 ζευγαριών από το 1986 ως κομμάτι έρευνας πάνω στις σχέσεις του National Institutes of Health, υποστηρίζει πως η καμπή στη σχέση ενός ζευγαριού και ειδικότερα στο γάμο, ξεκινά στα τρία χρόνια με το σεξ να ελαττώνεται, τα παράπονα να γιγαντώνουν και οι καυγάδες δεν έχουν τελειωμό.


Πλέον, οι ερευνητές συμφωνούν πως η φαγούρα στα ζευγάρια ξεκινά στον 1μιση χρόνο και συγκεκριμένα εκεί που τελειώνουν οι 18 μήνες. Οι ψυχολόγοι συμφωνούν πως η σπίθα (που κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά, που μας αφήνει άυπνους, που κρατά το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλια) κρατά μόνο 18 μήνες μέχρι 2 χρόνια κι έπειτα η χαρά τελειώνει.


Ερευνητές του πανεπιστημίου Μίσιγκαν, μεταξύ τους κι ο Richard E. Lucas ερεύνησαν την ευτυχία ως σύμπτωμα του γάμου κι αποφάνθηκαν κι αυτοί πως η χαρά τελειώνει εκεί κοντά στα 2 χρόνια. Έπειτα, οι άνθρωποι επιστρέφουν στα κανονικά επίπεδα ευτυχία και ενδορφινών.

Τελικά, μπορείς να αποφύγεις τη φαγούρα:
Οι πρωταθλητές στην αγάπη, τα ζευγάρια που ξεπέρασαν τις φαγούρες στα 2-3- 7 ή 10 χρόνια, μπορούν να μας δώσουν μαθήματα διατήρησης της σπίθας. Οι συμβουλές είναι απλές αλλά μπορούν να σώσουν τη σχέση.


Δείξε αγάπη και φροντίδα: τα ζευγάρια που χάνουν την επικοινωνία τους στην πορεία ενός δεσμού, είναι εκείνα που χωρίζουν τελικά. Αντίθετα, τα ζευγάρια που δεν σταματούν να κάνουν κομπλιμέντα ο ένας στον άλλο, να δείχνουν την αγάπη τους, να αγγίζονται, να φιλιούνται, είναι εκείνα που επιβιώνουν τελικά.


Μάθε τις λεπτομέρειες: το να ασχολείσαι με την καθημερινότητα του έτερου ήμισυ, ακόμα και το απλό '' τι έφαγε ο άλλος το μεσημέρι'' είναι σημαντικό στη μάχη κατά της φαγούρας. Τα ζευγάρια που ξεχνούν να πάνε διακοπές μαζί, να βγουν ένα βράδυ και να θυμηθούν τα παλιά, σύντομα παύουν να είναι ζευγάρια.


Διατήρησε τη φρεσκάδα: σκέψου το αγαπημένο σου φόρεμα ή τα λατρεμένα σου γοβάκια. Θα τα πετούσες ποτέ, απλά και μόνο επειδή πάλιωσαν; Όχι φυσικά. Κάνεις ό,τι μπορείς για να τα κρατήσεις σαν καινούργια. Την ίδια φροντίδα θέλει και η σχέση. Βρείτε κοινά ενδιαφέροντα, μια ώρα μέσα στην ημέρα μόνο δικιά σας και διατηρείστε τη φρεσκάδα.


Πες μου σ'αγαπώ: όσα σ' αγαπώ κι αν έχεις ακούσει από το στόμα του, δεν πρέπει να χορταίνεις να τα ακούς ξανά και ξανά. Κάποιες φορές πέφτουμε στην παγίδα της ρουτίνας και ξεχνάμε να μιλήσουμε για τα αισθήματά μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου