Ένα καλοκαιρινό smokey eyes!

 

Γράφει η Κική Στ.

easy-smoky-eye-guide-2
Πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ απλώνουμε την ενυδατική μας σε καθαρό πάντα πρόσωπο και αφήνουμε να απορροφηθεί καλά. Στην συνέχεια τοποθετούμε το make up δουλεύοντας το αρκετά και διορθώνουμε τους μαύρους κύκλους με κονσίλερ. Τέλος περνάμε όλο το πρόσωπο και τα μάτια με μια διάφανη πούδρα. Τώρα είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε!

Βήματα:

© Με το δάχτυλό σου τράβηξε το πάνω βλέφαρο για να μπορείς να σχηματίσεις μια όμορφη γραμμή και με ένα χρωματιστό μαλακό μολύβι (πχ μπλε, γκρι, ροζ, πράσινο) περιέγραψε το πάνω βλέφαρο ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία τους ματιού προς το εσωτερικό. Αν θέλεις μπορείς να το κάνεις  ανάποδα, δεν έχει διαφορά, ανάλογα το πώς σε βολεύει. Αν η γραμμή δεν βγει πολύ ίσια μην ανησυχείς, με μία μπατονέτα ή με τις ειδικές γόμες που έχουν βγει μπορείς να την διορθώσεις. Στη συνέχεια με το ίδιο μολύβι σχημάτισε μια πολύ λεπτή και διακριτική γραμμή και στο κάτω μέρος του ματιού ενώ μέσα στο μάτι χρησιμοποίησε λευκό μολύβι έτσι ώστε να «ανοίξει» το μάτι αλλά και να δείχνει καλοκαιρινό και ανάλαφρο.

© Με το ίδιο πάλι μολύβι (η με λίγο πιο ανοιχτό) πέρασε όλο το κινητό βλέφαρο μέχρι λίγο κάτω από τα φρύδια και σβήσε με ένα χοντρό πινέλο. Μετά πέρασε μία λεπτή στρώση διάφανης πούδρας για να σταθεροποιήσεις το χρώμα.

© Πάρε ένα καθαρό πινέλο και πέρασε από πάνω σκιά στο χρώμα του μολυβιού. Μην μουτζουρώσεις όλο το μάτι, απλά βάλε χρώμα στην εξωτερική γωνία και δούλεψε την σκιά με κατεύθυνση το εσωτερικό του ματιού. Να ξέρεις πως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς λιγότερη σκιά στην αρχή γιατί έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να προσθέσεις και άλλο χρώμα αν χρειαστεί ενώ αν βάλεις πολύ χρώμα με την μία και δεν είναι ωραίο είναι πιο δύσκολο να κάνεις διορθώσεις και θα ταλαιπωρηθείς!

© Ακριβώς κάτω από το φρύδι μέχρι λίγο πιο πάνω από το κινητό βλέφαρο άπλωσε φωτεινή σκιά για να δώσεις λάμψη. Εγώ χρησιμοποιώ μια λευκή ιριδίζουσα! Νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή αφού ταιριάζει με όλα και δίνει και επιπλέον λάμψη!

© Πέρασε τις βλεφαρίδες σου, και τις πάνω και τις κάτω, με 2-3 στρώσεις μαύρη η και χρωματιστή μάσκαρα( ίδια με τις σκιές).

© Αν τα φρύδια σου είναι αραιά ή ανοιχτόχρωμα χρωμάτισέ τα με μολύβι ειδικό για τα φρύδια. Κάνε μικρές κοφτές κινήσεις και στο τέλος πέρασε τα φρύδια σου με το δάχτυλό σου για να εξομαλύνεις το αποτέλεσμα.

Extra tips: Μην βάψεις τα χείλη σου με σκούρο κραγιόν γιατί το μακιγιάζ θα φαίνεται πολύ «βαρύ». Προτίμησε nude look στα χείλη ή ένα πολύ απαλό μπεζ – ροζ κραγιόν και επέλεξε ένα ρουζ σε καλοκαιρινή bronze απόχρωση! Επίσης να θυμάσαι ότι ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι συνιστώνται τα ελαφριά και διακριτικά μακιγιάζ γι’ αυτό φρόντισε να μην πιέζεις πάρα πολύ το μολύβι και να χρησιμοποιείς τη σκιά με μέτρο έτσι ώστε να πετύχεις ένα πιο φυσικό look..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου