9 λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποτύχει η δίαιτα σας

Γράφει η Βικτορία Χ.

OverweightΟι δίαιτες πάντα αρχίζουν αύριο. Είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους ξεκινάτε μια δίαιτα μόνο και μόνο να παραιτηθούν λίγες μέρες αργότερα ή κολλάτε σε αυτό, χάνετε βάρος, αλλά στη συνέχεια παίρνετε τα κιλά μόλις σταματήσετε να κάνετε δίαιτα; Το να κάνει κάποιος δίαιτα είναι πολύ συχνά όχι μόνο μια υπόθεση κατανάλωσης φαγητών χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή με λίγες θερμίδες τρόφιμα. Πρόκειται για μια αλλαγή του τρόπου ζωής στην κατανάλωση τροφίμων σταματώντας μερικές συνήθειες που ίσως αν και δεν το αντιλαμβάνεται πραγματικά να συμβάλει στην κακή διαχείριση βάρους. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους η διατροφή σας μπορεί να μην παράγει τα αποτελέσματα που θέλετε.

  1. Αποφυγή Γευμάτων

Αντίθετα με ό, τι ίσως πιστεύετε, το γεγονός ότι λείπουν γεύματα δεν σημαίνει ότι το σώμα σας καταναλώνει τα αποθέματα λίπους. Στην πραγματικότητα, αρχίζει να επιβραδύνει την κανονική πορεία του σώματος για τη διατήρησή του για να «αποζημιωθεί»,με αποτέλεσμα τη μειωμένη λειτουργικότητα. Το πρωινό είναι σημαντικό γιατί επιταχύνει το μεταβολισμό σας έτσι ώστε το σώμα σας να μπορεί να αρχίσει την κατανάλωση θερμίδων.

  1. Σχεδιασμός

Λοιπόν έχετε όλοι ακούσει –όποιος αποτυγχάνει να προετοιμαστεί,προετοιμάζεται να αποτύχει- και το να μην υπάρχει ένας στόχος για τη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στην αποτυχία. Τα σχέδια πρέπει να περιλαμβάνουν πόσο βάρος θέλετε να χάσετε, το ακριβές χρονικό διάστημα, το είδος του προγράμματος που θέλετε να ακολουθήσετε ακόμη και ποια τρόφιμα θα πρέπει να αγοράσετε.

3.Παχυντικές Δίαιτες

Κάνουν ακριβώς αυτό που λέει στο <<κουτί>>. Είναι μανίες. Μια διατροφή δεν είναι ένας σχεδιαστής αξεσουάρ. Μπορούν να λειτουργήσουν για μια εβδομάδα έτσι, αλλά οι περισσότερες δίαιτες που ισχυρίζονται τεράστια απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα το κάνουν με τη δημιουργία μιας διαδικασίας για απώλεια υγρών,όχι λίπους,το όποιο θα ανακτηθεί μόλις αποκατασταθεί η κανονική διατροφή. Επιλέξτε μια δίαιτα που αντανακλά το γούστο σας, τον προϋπολογισμό και τον τρόπο ζωής σας.

4.Μακριά από τη ζυγαριά

Το να ζυγίζεστε συνεχώς δεν είναι καλή ιδέα. Η απώλεια βάρους δεν είναι στιγμιαία και δεν είναι πάντα μια καλή ένδειξη για την πρόοδο σας αφού μπορεί να σας αποθαρρύνει λογά της έλλειψης αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, αν έχετε ανεβάσει την ένταση ή/και τη διάρκεια της άσκησής σας, η μυϊκή σας μάζα θα ζυγίζει περισσότερο από το λίπος και δεν θα δείτε αρχικά τη διαφορά.Οι σωματικές μετρήσεις θα σας δώσουν μια καλύτερη ιδέα (μέση,ισχίο και βραχίονας).

5. Ύπνος

Θα χρειαστεί να κοιμάστε αρκετά για να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας θα έχει ξεκουραστεί και οι μύες σας έχουν επανέλθει επαρκώς πριν την έναρξη της επόμενης περιόδου άσκησης.

6.Συμπεριφορά

Η συμπεριφορά καλύπτει πολλά πράγματα.Δεν μπορείτε να ασχοληθείτε,έχεις πολλά πράγματα να κάνετε,θ αρχίσετε αύριο,διακόπτετε πολύ εύκολα.Η αρνητική σκέψη αλλά και η υπερβολική αυτοπεποίθηση μαζί με τα παραπάνω είναι οι λόγοι για τους οποίους η δίαιτα σας είναι καταδικασμένη πριν ακόμη την αρχίσετε.

7. Παρορμητικές Αγορές

Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα ζαχαρωτά και τις σοκολάτες όταν ψωνίζετε, το ντουλάπι τροφίμων σας είναι πιθανόν γεμάτο με λάθος τρόφιμα. Ξεφορτωθείτε τα και αντικαταστήστε τα με υγιεινές θρεπτικές τροφές της αρέσκειας σας. Εναλλακτικά χαρίστε στον εαυτό σας τροφές με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.

8. Συναισθηματικό Φαγητό

Επιλέγετε γλυκό ή ένα πακέτο πατατάκια όταν αισθάνεστε άγχος; Θα πρέπει να βρείτε άλλους τρόπους να το αντιμετωπίσετε τις φορές που κανονικά θα καταναλώνατε κάτι ανθυγιεινό. Να είστε δημιουργικοί στον τρόπο σκέψης σας - ίσως να βγάλετε την απογοήτευσή σας γράφοντας σκέψεις σε ένα τετράδιο ή αφήστε το πιρούνι κάτω και σηκώστε το τηλέφωνο σε έναν φίλο.

9. Πλήξη

Εάν δεν έχετε μια πλήρη ενεργό ζωή θα υπάρχουν συνεχείς περίοδοι του τίποτα. Τα διαστήματα κατά τα όποια δεν υπάρχουν κίνητρα και δραστηριότητες σας κάνουν να καταλήγετε μπροστά στην τηλεόραση με βουτυρωμένα ποκάρι. Αρχίζοντας ένα χόμπι και μειώνοντας τη καθιστική ζωή να μειώνετε τις πιθανότητες για τσιμπολόγημα. Εάν είστε ανύπαντροι και ζείτε μόνοι μπορείτε ακόμα να σκεφτείτε την πιθανότητα να πάρετε ένα σκύλο. Έτσι όχι μόνο θα έχετε συντρόφια, αλλά σκύλος θα χρειαστεί τακτική άσκηση που σημαίνει ότι θα ωφεληθείτε και εσείς. Βλάπτετε? Δεν είναι τόσο δύσκολο,έτσι; Με μερικές απλές ρυθμίσεις είτε διανοητικά ή σωματικά,η επόμενη δίαιτα σας θα είναι επιτυχής. Πάω να κάνω λίγο χορτόσουπα - αστειεύομαι! Αν κάποιος έχει οποιεσδήποτε άλλες συμβουλές, θα ήθελα πολύ να τις ακούσω.

Κείμενο Βικτορία Χ.
Πηγή: woman365.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου