7 σκευάσματα ομορφιάς που έχετε όλες στη κουζίνα σας

face-mask_300Οι γυναίκες έχουν τη τάση να ξοδεύουν εκατομμύρια κάθε χρόνο σε προϊόντα ομορφιάς. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερες γυναίκες καταλαβαίνουν ότι δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να διατηρηθείς όμορφη και λαμπερή. Ανακάλυψε λοιπόν 7 πράγματα που έχεις στη κουζίνα σου και μπορούν να σε κάνουν με φυσικό τρόπο όμορφη και λαμπερή.

 


  1.  Άσπρη ζάχαρη
  Όσο και να μπορεί να σε εκπλήξει, η άσπρη ζάχαρη λειτουργεί ως άριστο μέσο για την απολέπιση του δέρματος. Η απολέπιση είναι μια σημαντική διαδικασία για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος ώστε να διατηρεί το δέρμα υγιές και λαμπερό. Απλά κάνε λίγο απαλό μασάζ με ζάχαρη σε όλο το σώμα στο ντουζ και στη συνέχεια ξεπλύνε και θα έχεις ένα ανανεωμένο λαμπερό δέρμα.
2.  Παρθένο ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά " σκευάσματα " ομορφιάς που μπορεις να βρεις στη κουζίνα σου. Κάνε ένα μασάζ με ελαιόλαδο κατά τη διάρκεια του ντουζ. Επίσης, κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τρίψε τις άκρες των μαλλιών σου. Δεν θα έχεις μόνο ένα λαμπερό, βελούδινο δέρμα, αλλά και λαμπερά μαλλιά.
3.  Χυμός πορτοκαλιού
  Εαν έχεις κάποιο party και χρειάζεσαι λίγη λάμψη, ο χυμός πορτοκαλιού είναι ότι καλύτερο. Απλά κόψε μία ή δύο φέτες πορτοκαλιού, βγάλε το πολτό και έπειτα με το χέρι άπλωσέ το στο λαιμό και το πρόσωπο, αποφεύγοντας τα μάτια. Άφησε το για 15 λεπτάκια και μετα αφαίρεσέ το με νερό. Θα λάμψεις!
4.  Μέλι
  Βάζοντας το μέλι στο δέρμα σου δεν βοηθάς μόνο στην ενυδάτωση του, αλλά του παρέχεις και φυσικές βιταμίνες. Το μέλι περιέχει επίσης φυσικά αντιβιοτικά που σκοτώνουν τα βακτήρια και  βοηθούν στην πρόληψη της ακμής.
5.  Χυμός λεμονιού
Ο χυμός λεμονιών είναι ένας από τους πιο παραγωγικά προϊόντα ομορφιάς που μπορείς να βρεις στην κουζίνα σου. Βουτήξε τα νύχια σου σε αυτό για να αποφευχθεί το κιτρίνισμα. Αναμείξε το με μαγειρική σόδα και βουρτσίσε τα δόντια σου με αυτό για να λευκανθούν. Τρίψε το στο πρόσωπό και στα μαλλιά σου για βαθύ καθαρισμό.
6.  Γιαούρτι
  Το γιαούρτι είναι καλό για την υγεία όταν τρώμε, αλλά είναι επίσης πολύ καλό για το δέρμα όταν το βάλουμε και το αφήσουμε για λίγα λεπτά. Βάζοντας το γιαούρτι στο δέρμα δεν θα αφήσει μόνο πιο μαλακό το δέρμα αλλά θα βοηθήσει επίσης με τη μείωση της ερυθρότητας που έρχεται με την κατανάλωση πικάντικων τροφίμων ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Όντας αντι-βακτηριακή η δράση του, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής.
  7.  Πατάτα
Αν ψάχνεις κάτι για να απαλλαγείς από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις παραπέρα από την πατάτα στην κουζίνα σου. Απλά κόψε λίγη ακατέργαστη (ωμή) πατάτα, τυλίξε το σε μεμβράνη (ζελατίνα) και τοποθετήσε το πάνω στα μάτια σου για 15-20 λεπτά. Οι μαύροι κύκλοι θα μειωθούν αμέσως.
Αυτά τα σκευάσματα ομορφιάς που μπορείς να βρεις στην κουζίνα σου έχουν χρησιμοποιηθεί από τις γυναίκες από διαφορετικούς πολιτισμούς για αιώνες για να ενισχύσουν την ομορφιά τους, φυσικά. Τώρα, μπορείς και εσύ να επωφεληθείς από αυτά και να αποφύγεις τις πολυάριθμες δαπάνες και να εκθέσεις το δέρμα σου σε δραστικές χημικές ουσίες που μπορούν να επιφέρουν αρνητικό αποτέλεσμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου