Ta μαλλιά είναι τα ρούχα του προσώπου. Μάθε πως να τα φροντίζεις!

Γράφει η: Βασιλική Κ

sΤα μαλλιά λένε είναι τα ρούχα του προσώπου, γι’ αυτό και πρέπει να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας όχι μόνο με ένα όμορφο χτένισμα αλλά προσέχοντας και την υγεία τους.

Πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε πως τα μαλλιά μας χρειάζονται φροντίδα γιατί έχουν φθαρεί και χρησιμοποιούμε ασύστολα πιστολάκι και μασιά προκαλώντας έτσι ανεπανόρθωτη ζημιά στα μαλλιά μας, η οποία συνήθως μας οδηγεί στο κομμωτήριο.

Τα μαλλιά δεν πρέπει απλά να δείχνουν όμορφα αλλά και να είναι. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με ένα φυτικό σαμπουάν. Τα φυτικά σαμπουάν περιέχουν στοιχεία που θρέφουν το μαλλί από την ρίζα και το ζωντανεύουν αποκτώντας λάμψη. Με αυτό τον τρόπο χαρίζετε στο μαλλί την ζωντάνια στο χρώμα, ειδικά αν έχετε βαμμένα μαλλιά τα φυτικά σαμπουάν έχουν την ιδιότητα να κλειδώνουν το χρώμα διατηρώντας το για περισσότερο καιρό.

Πολλές είναι οι φορές που βλέπουμε τα μαλλιά μας να μην υπακούν στην βούρτσα μας, αλλά αντίθετα να ηλεκτρίζονται. Αυτό δείχνει αδυναμία της τρίχας, αλλά άλλες φορές ευθύνεται ο καιρός. Για να το αποφύγετε μπορείτε αφού τελειώσετε το λούσιμο των μαλλιών σας να ξεπλύνετε μια φορά με κρύο νερό. Έτσι, ο εφιάλτης των ηλεκτρισμένων μαλλιών θα γίνει παρελθόν για εσάς.

wΤέλος ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών για να μην πω όλες, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ψαλίδας. Το πιστολάκι, η μασιά, τα ρολά μας φέρνουν πιο κοντά σε αυτό το πρόβλημα. Η μεγάλη θερμοκρασία καταστρέφει την τρίχα κυρίως την άκρη της. Για να μειώσουμε αυτό το πρόβλημα καλό θα ήταν να κόβουμε πολύ συχνά τις άκρες των μαλλιών μας, έτσι ώστε να μην αφήνουμε το πρόβλημα της ψαλίδας να επηρεάσει και το υπόλοιπο μαλλί. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως η ψαλίδα δεν αφήνει τα μαλλιά να μακρύνουν. Υπάρχουν διάφορες κρέμες μαλλιών που προστατεύουν το μαλλί από την θερμοκρασία και από τις καθημερινές φθορές που του επιβάλλουμε. Έπειτα η χρήση conditioner προστατεύει τις άκρες κατά έναν μεγάλο βαθμό.

Η επιλογή είναι δικιά σας…

2 σχόλια:

cinnam0n~ είπε...

poly wraio post!!

Ανώνυμος είπε...

exeis dikio tha efarmosw pista ts symvoules s..:)

Δημοσίευση σχολίου