Γράφει η Μαριλένα Π.
ΥΛΙΚΑ
1 αβγό
1 κούπα γάλα
2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.γλυκού μπέικιν
1/2 κ.γλυκού σόδα
1/2 κ.γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα υλικά μαζί και δημιουργήστε ένα κενό στο κέντρο του μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε καλά τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε το μείγμα με τα υγρά στο κενό που δημιουργήσατε στο αλεύρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός χυλός. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει εντελώς. Με ένα φλιτζάνι μετρήστε περίπου 1/3 φλιτζανιού χυλό και προσθέστε το πάνω από το λιωμένο βούτυρο. Το μέγεθος του πανκεικ μπορείτε να το επιλέξετε εσείς για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε περισσότερο χυλό ή και λιγότερο.
Αφήστε το πανκεικ να ροδοκοκκινίσει στην κάτω πλευρά και μετά γυρίστε να ψηθεί και στις δύο πλευρές. Επαναλάβετε τη ίδια διαδικασία για όλο το χυλό.
Αλείφουμε τα pancakes με σιρόπι, μαρμελάδα ή μέλι ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και δροσερά φρούτα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου