ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙ ΝΤΑΚΙΟΥΡΙ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

Γράφει η Μαριλένα Π.


ΥΛΙΚΑ

250 γρ. πουρέ φράουλας

65 γρ. λευκή σοκολάτα

100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ

30 γρ. γλυκόζη

100 γρ. λευκό ρούμι

Τριμμένη καρύδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις λιώνουμε με το πηρούνι και τις σουρώνουμε για να φύγουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε 250 γρ. πουρέ σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με γλυκόζη και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι αντί για γλυκόζη,τότε όμως θα αλλάξει το άρωμα του γλυκού. Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε το καυτό υγρό σε ένα μπολ, προσθέτουμε αμέσως σπασμένη λευκή σοκολάτα και την μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, αρκετή ώρα, έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι ή κάποιο άλλο ποτό της αρεσκείας μας. Το ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα οποία περνάμε από ένα μπολ με τριμενη καρύδα. Τα σοκολατάκια διατηρούνται εκτός ψυγείου, γύρω στις 15 ημέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου