Τα ζώδια για την εβδομάδα (29/06/2014-05/07/2014)


Κριός

Μοιάζει κάπως σαν να βλέπεις διαφορετικά το θέμα σπίτι και οικογένεια και την αίσθηση ασφάλειας που αυτά σου προσφέρουν. Και αν το δεις πιο συγκεκριμένα,  έχεις μια αίσθηση σαν ίδιος σου ο εαυτός να είναι η αρχική σου κατοικία και οικογένεια: Αυτή την περίοδο η πιο σημαντική κίνηση που γίνεται μέσα σου είναι ότι σταδιακά συμμαχείς με τον εαυτό σου, γίνεσαι περισσότερο ανεξάρτητος (εσωτερικά), λιγότερο αντιδραστικός και περισσότερο ισορροπημένος. Ταυτόχρονα, η επικοινωνία επανέρχεται, πιο ουσιαστική και αποτελεσματική από ποτέ. Σαφώς δεν είναι και ό, τι καλύτερο να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για σχέσεις ή συνεργασίες τώρα, μοιάζει σαν να μην έχει κατακάτσει ακόμη η σκόνη από μια τιτανομαχία που προηγήθηκε μεταξύ του κυβερνήτη σου και του Ουρανού στο ζώδιό σου. Κι όμως, από αυτή τη διαμάχη, τα ξεκαθαρίσματα είναι πολλά και ουσιαστικά. Και το σημαντικότερο είναι ότι απαλλάχτηκες ή απαλλάσσεσαι από οτιδήποτε έχει κλείσει τον κύκλο του και το θεωρείς πλέον περιττό.

Ταύρος

Ουσιαστικό ενδιαφέρον έχουν αυτές τις μέρες οι συμφωνίες, ίσως μάλιστα οι οικονομικές, που μπορεί να προκύψουν έπειτα από μια περίοδο διεργασιών και μελέτης ή και ως μια ξαφνική ευκαιρία για ένα νέο εγχείρημα. Το οικονομικό θέμα είναι πιθανό να πόνεσε αυτή την περίοδο, δεν είναι εύκολο να έχεις ανάδρομο τον Ερμή σε αυτόν τον τομέα. Παρ’ όλα αυτά, όπως κάθε φορά, έπειτα από μια μακρά ή σύντομη περίοδο δυσκολιών, έρχεται μια καλύτερη και ευνοϊκότερη περίοδος. Όμως, ναι, τα χρήματα σίγουρα φέρνουν μια αίσθηση ασφάλειας και όχι μόνο, αλλά πρέπει να διερευνήσεις και την ευτυχία με τα ελάχιστα, έστω και στη φαντασία σου. Αφού μια τέτοια διερεύνηση, μπορεί να σε απάλλασσε σε μεγάλο βαθμό από μια “καταστροφολογία”, που λίγο ως πολύ οι περισσότεροι συνηθίζουν σήμερα. Ταυτόχρονα, η επικοινωνία γίνεται ουσιαστική και θα είχε ενδιαφέρον να δοκιμάσεις να κάνεις κάποια ξεκαθαρίσματα, ίσως μέσα σου, ίσως στις σχέσεις σου. 
Απρόοπτα γεγονότα θα σας ανοίξουν καινούργια ενδεχόμενα, με αποτέλεσμα να περάσετε σε σκέψεις και σε ψυχικές αναζητήσεις. Δεν αποκλείεται να βρεθείτε αντιμέτωποι με αναμνήσεις, γεγονός που θα σας βοηθήσει να πάρετε νέες αποφάσεις. Θα βρείτε τη δύναμη να παραδεχτείτε τα λάθη σας, να οριοθετήσετε τα ελαττώματά σας και να συγχωρήσετε πρόσωπα και καταστάσεις.

Δίδυμοι

Ακόμη και αν θεωρητικά γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα, κάποια στιγμή έρχεται η συνειδητοποίηση και τα γνωρίζουμε και στην πράξη, σε βάθος. Μπορεί λοιπόν ως τώρα να ήξερες με τη λογική σου ότι το να βγάλεις κάποια πράγματα από τη ζωή σου έχει τόση αξία όσο το να εισάγεις κάποια πράγματα σε αυτήν. Φυσικά, πάντα βγάζουμε αυτά που πλέον δεν μας προσφέρουν ή που μας φθείρουν, ενώ δεχόμαστε αυτά που μας ανανεώνουν, μας ευχαριστούν και μας δίνουν νόημα. Κάπως έτσι είσαι κι εσύ σε μια διαδικασία ξεκαθαρίσματος. Ταυτόχρονα, έρχεται και η στιγμή που βλέπεις ένα φως στο τούνελ των οικονομικών σου. Αφού το γνωρίζεις και αυτό: κάθε φορά που λες δεν πάει άλλο, είμαι στο χείλος του γκρεμού, κάτι γίνεται και αλλάζουν όλα. Και το καλύτερο, ο κυβερνήτης σου γυρίζει ορθόδρομος από την πρώτη του μήνα και η ζωή σου κυλάει αρμονικά και ομαλά.

Καρκίνος

Είναι μια από αυτές τις περιόδους που είσαι πιο δεκτικός στις αλλαγές και στα νέα ξεκινήματα. Η αλήθεια είναι ότι τα παλιά, ό, τι έχει κάνει τον κύκλο του δηλαδή, δεν μπορεί να κρατήσουν άλλο την προσοχή σου και ότι έχεις ανάγκη να στραφείς σε οτιδήποτε νέο. Μπορείς να ξεκινήσεις από μια ιδέα. Να έρθεις, π.χ. σε επαφή με ανθρώπους που τροφοδοτούν κάποιες πλευρές σου που παραμελείς. Είσαι πολύ καιρό εκτός σχέσης, π.χ. και μπορείς να έρθεις σε επαφή με potential συντρόφους, που καλύπτουν μάλιστα όχι τόσο τις δευτερογενείς ανάγκες σου (σεξ, παρέα, π.χ.), αλλά τις πρωτογενείς (οικειότητα, ασφάλεια, κλπ.). Παρεμπιιπτόντως, μια και μιλάμε για πρωτογενείς και δευτερογενείς ανάγκες, μην στέκεσαι αποκλειστικά σε αυτό που νομίζεις ότι θέλεις και χρειάζεσαι, όσο σε αυτό που πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι. Απλώς, ίσως χρειαστεί να ψάξεις σε περισσότερο βάθος για να το βρεις.

Λέων

Ένας καλός τρόπος να απομονώνεσαι δημιουργικά είναι να ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή αποφασίσεις να βγεις στον κόσμο, θα υπάρχουν άνθρωποι που σε περιμένουν. Για παράδειγμα, οι φίλοι σου, που φαίνεται ότι μπορούν να σου σταθούν, να σου δώσουν ιδέες και να σε βοηθήσουν σε νέα ξεκινήματα: οι σχέσεις σου αυτές ευνοούνται με κάθε τρόπο. Το ίδιο όμως και η δημιουργικότητά σου και όλα αυτά που εύχεσαι ή στο βάθος επιθυμείς. Σημαντικό επίσης ότι μπορούν να λυθούν παρεξηγήσεις και να διευκρινιστούν κάποιες ασάφειες στις σχέσεις σου. Κάθε επιθυμία σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα, και αν νιώθεις ότι δεν μπορεί, επειδή, π.χ. “δεν το θέλεις πολύ” ακόμη, θέλησέ το, δώσ’ τα όλα στον Στόχο και θα βρεθείς πολύ κοντά του.

Παρθένος

Από τη μια μεριά, έμοιαζε όλα να πήγαν ένα ή και περισσότερα βήματα πίσω. Από την άλλη είχες και εξακολουθείς να έχεις για λίγες μέρες ακόμη την ευκαιρία να κάνεις κάποιες επιδιορθωτικές κινήσεις, στα πάντα, όπως ένας συγγραφέας, π.χ. που τελείωσε το γράψιμο και ξαναδιαβάζει το κείμενό του από την αρχή κάνοντας όλες τις απαραίτητες διορθώσεις, χτενίζοντάς το. Κάπως έτσι χρειάζεσαι κι εσύ να διερευνήσεις κάποιους τομείς, όπως για παράδειγμα της συντροφικότητας, είτε έχεις είτε δεν έχεις σχέση. Ταυτόχρονα, καλείσαι να διερευνήσεις και την επαγγελματική σου ζωή. Από εκεί που όλα έμοιαζε να έχουν παγώσει, τώρα θα αρχίσουν να τρέχουν λίγο και μαζί τους να τρέχεις κι εσύ. Και κάτι τελευταίο, μην αδιαφορείς για την πεζότητα που ονομάζεται δημόσιες σχέσεις.

Ζυγός

Οι δύο εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα έχουν επαγγελματικό ενδιαφέρον και θα είχες σημαντικό όφελος αν προετοιμαζόσουν να εκμεταλλευτείς τις συγκυρίες. Πολύ σημαντικό να έχεις συνείδηση μιας συγκροτημένης και ξεκάθαρης επαγγελματικής ταυτότητας και να συμπεριφέρεσαι με επαγγελματισμό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μιλάμε μόνο για σκληρή δουλειά και αποτελεσματική, όσο για συνέπεια, προσπάθεια και διάθεση βελτίωσης και προόδου. Αυτά είναι τα στοιχεία που βοηθούν κάποιον να προχωρήσει και να εξελίσσεται, ενώ ταυτόχρονα εκτιμώνται από τους περισσότερους και τους εξυπνότερους.
Υ.Γ. Ο ορθόδρομος Ερμής από την πρώτη Ιουλίου επαναφέρει στο προσκήνιο κάποιους στόχους σου, ίσως φέρνει και ένα ταξίδι ή μια συνεργασία.

Σκορπιός

Το να ασχοληθείς με το θέμα των ορίων θα είχε ενδιαφέρον. Όσον αφορά τους άλλους, μπορείς να ζητήσεις να προχωράνε μέχρι ένα σημείο που να σου είναι ανεκτό ή να μπορείς να αντέχεις. Όσον αφορά τον εαυτό σου, καλό θα ήταν να βάζεις όρια στην επικοινωνία όταν ξέρεις ότι θα ξεφύγεις και θα μιλήσεις άσχημα – δεν θέλεις να ραγίσουν οι σχέσεις σου για μια παρορμητική συμπεριφορά εκ μέρους σου. Αν νιώθεις ότι πιέζεσαι από την καθημερινότητά σου, έχεις την ευκαιρία να την ξανα οργανώσεις – και μάλλον θα ήταν πολύ σοφή μια τέτοια κίνηση. Για να είσαι ήρεμος, να μπορείς να ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις και να προσφέρεις στους ανθρώπους σου, πρέπει να φροντίζεις ουσιαστικά τον εαυτό σου πρώτα από όλα.
Υ.Γ. Μια υπόθεση που αφορά τη δικαιοσύνη ή χρήματα που μοιράζεσαι με άλλους μπορεί να έχει θετική εξέλιξη. Στον ορίζοντα και ένα ταξίδι ή νέα σχετικά με σπουδές.

Τοξότης

Ενώ προσπαθείς να κατανοήσεις τι είναι αυτό που δεν προχωράει στις σχέσεις, τις συνεργασίες ή τη σχέση σου, κάπως η κατάσταση διαφοροποιείται και αρχίζει να υπάρχει κατανόηση και ουσιαστικότερη επικοινωνία. Λογικά, όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος και μάλιστα στο απέναντί σου ζώδιο, οι σχέσεις έχουν προβλήματα, στον τομέα της επικοινωνίας και των “ερμηνειών” που δίνουν αμφότερα τα μέλη τους. Όμως, τα θέματα που θίγονται είναι πιθανό να έχουν εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν, να μην λύθηκαν και να κάνουν δυναμικό comeback, προκειμένου να ασχοληθείς μαζί τους. Καμία εκκρεμότητα δεν φεύγει έτσι εύκολα, αν δεν την πάρουμε επαρκώς στα σοβαρά. Σαφώς, μέχρι την πρώτη Ιουλίου ο ανάδρομος μπορεί να σου δείξει και το θετικό του πρόσωπο (ή μάλλον ας μην το πούμε ούτε θετικό ούτε αρνητικό, εσύ θα το αξιολογήσεις βάσει της προσωπικής σου κατάστασης) και θα επαναφέρει και ανθρώπους από τα παλιά. Όλο και κάτι θα έχεις να μάθεις από το παρελθόν.
Υ.Γ. Τα οικονομικά μπορούν να δουν καλύτερες μέρες.

Αιγόκερως

Ο πρώτος ενδιαφέρων τομέας αυτές τις μέρες είναι οι υποχρεώσεις, οι εκκρεμότητες και η εργασία και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει μια αίσθηση πίεσης ή αποδιοργάνωσης. Αυτή η αίσθηση όμως είναι που σε κατευθύνει προς μια ουσιαστική επίλυση αρκετών πρακτικών προβλημάτων και στην αναζήτηση νέων οριζόντων. Θα πεις προφανώς ότι θα μπορούσε αυτό να γίνει και χωρίς πίεση και δεν θα έχεις άδικο. Αλλά τουλάχιστον οι δύσκολες συνθήκες, μέχρι την πρώτη Ιουλίου που ο Ερμής γυρίζει ορθόδρομος, φέρνουν και πολλά και γρήγορα αποτελέσματα σε σύγκριση με άλλες, πιο χαλαρές περιόδους. Τα αποτελέσματα αυτά θα τα δεις μέσα στον Ιούλιο βέβαια, όταν ο Ερμής αρχίσει πάλι να κινείται με κανονική ταχύτητα. Ο δεύτερος ενδιαφέρων τομέας για τις επόμενες δέκα μέρες είναι οι σχέσεις, η συντροφικότητα και οι συνεργασίες, ετοιμάσου για νέα πράγματα.

Υδροχόος

Είτε το έχεις είτε δεν το έχεις με την οργάνωση, το βέβαιο είναι ότι αν μπεις λίγο σε διαδικασίες σχεδίου και μεθόδου για την εκτέλεσή του, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Μπορείς να περιμένεις θετικές εξελίξεις στην εργασία, με την προϋπόθεση όμως οι προσπάθειές σου να είναι στοχευμένες και η παρουσία σου, γενικότερα, να εμπνέει επαγγελματισμό. Ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο νέο είναι ότι ο Ερμής θα γυρίσει ορθόδρομος από την πρώτη του μήνα. Βρίσκεται σε ένα σημείο που αφορά τον έρωτα, τα παιδιά, τη δημιουργικότητα και τη χαρά της ζωής και μπορεί να έφερε πρόσωπα ή θέματα από το παρελθόν ή μια δυσκολία στην επικοινωνία. Αυτό που θεωρούσες εσύ αρνητικό μήνυμα μπορεί τελικά να ήταν ουδέτερο ή θετικό και το αντίστροφο. Όχι πως δεν είχες επίγνωση ότι κάτι τρέχει. Αλλά πολύ πιθανό η αλήθεια να ήταν τόσο δυσδιάκριτη που να μην ήξερες τι είναι τελικά αυτό που τρέχει. Τα μηνύματα από αυτούς τους τομείς έρχονται μαζεμένα μέσα στον Ιούλιο και σύντομα θα ξέρεις προς τα πού να κινηθείς.

Ιχθύες

Η παρουσία του ανάδρομου Ερμή στους Διδύμους μπορεί να προκάλεσε αναστάτωση σε θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια, ίσως μάλιστα να επανεμφανίστηκαν θέματα από το παρελθόν ή να υπήρχε μια γενικότερη δυσκολία στην επικοινωνία. Για έναν συναισθηματικό άνθρωπο οι οικογενειακές σχέσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες. Ως εκ τούτου, μπορεί αρκετές φορές να νιώθεις ότι αναγκάζεσαι να γίνεσαι περισσότερο υποχωρητικός από όσο θεωρείς δίκαιο. Το αποτέλεσμα όμως είναι ενδεχομένως να συνεχίσεις να νιώθεις αδικημένος, αργότερα θυμωμένος, ενώ ο άλλος να συνεχίσει το βιολί του είτε επειδή όντως δεν κατάλαβε (αφού ποτέ δεν του εξήγησες ή δεν έδρασες με πράξεις) είτε επειδή κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Όμως από την πρώτη Ιουλίου η επικοινωνία είναι ουσιαστικότερη και έχεις μια περισσότερο διεκδικητική διάθεση.
Υ.Γ. Η νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες είναι ερωτική και δημιουργική. Ίσως είναι καιρός να αφεθείς σε αυτά που θέλεις, χρειάζεσαι και σου φέρνουν ευχαρίστηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου