MACAROONS

 

Γράφει η Μαριλένα Π.

ΥΛΙΚΑ

Για την ganache:

60 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια

10 γρ. βούτυρο

Για τα makaroon:

225 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

125 gr: αλεσμένα αμύγδαλα

Μια πρέζα αλάτι

3 ασπράδια αυγών

25 γρ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Ganache βράστε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση χύστε την πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Χτυπήστε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα ομογενοποιηθεί. Μετά βάλτε το στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Για τα Makaroons ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα μαζί.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι και λίγο πριν αρχίζουν να αφρατέψουν τα ασπράδια ρίξτε ένα μικρό μέρος από την άχνη ζάχαρη.

Ρίξτε το μείγμα της ζάχαρης και των αμυγδάλων μέσα στο μείγμα της "μαρέγκας" και ανακατέψτε απαλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Γεμίστε ένα κορνέ με το μείγμα και δημιουργήστε πάνω σε μια λαδόκολα μακρά "δισκία" στο μέγεθος που εσείς θέλετε να είναι τα μακαρον σας.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Ψήστε τα για περίπου 12 λεπτά και μετά αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε την γκανας σε ένα κορνέ και γεμίστε τα μακαρον σας.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Μπορείτε να κάνετε και τα μακαρον σας σοκολατένια, απλώς φτιάξτε μία σοκολατένια ganache και στα makaroons αφαιρέστε λίγο αλεύρι και βάλτε κακάο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως προς τα μυστικά... απο πού αφαιρούμε αλεύρι??αφου η συνταγή δεν έχει πουθενά αλεύρι?Μήπως ξέχασες κάποιο υλικο?

Ανώνυμος είπε...

χιλια συγγνωμη...στα μυστικα εχω κανει λαθος...δεν εχει καμια σχεση...τα υλικα ειναι σωστα απλα το λαθος ειναι δικο μου...συγγνωμη!

Ανώνυμος είπε...

συγγνωμη...εχω κανει λαθος...δν εχω ξεχασει κανενα υλικο!μν ανησυχεις!μπερδευτηκα απλως...συγγνωμη και παλι!

Ανώνυμος είπε...

Κανένα πρόβλημα!!απλα μου άρεσε σαν συνταγή κ βλεπω "το μυστικό" κ λέω μήπως θέλει κ αλεύρι στα μπισκότα για να γίνουν!!Ευχαριστούμε για την συνταγή σου!!Θα τη κάνω αυριο κιόλας!!!

Δημοσίευση σχολίου