Ανάλαφρες γιορτινές μπούκλες

gynaikes_mpoukles

Κανένα χτένισμα δεν ταιριάζει περισσότερο στις γλυκές μέρες των γιορτών, από τα χτενίσματα με ανάλαφρες μπούκλες.

Είτε βάλατε πλώρη για το πάρτι του γραφείου, είτε για ένα οικογενειακό γεύμα, γιατί να μην προσθέσετε στην εμφάνισή σας λίγη γλυκιά ένταση με μπούκλες;

Και δεν μιλάμε για βαρετές παλιομοδίτικες μπούκλες αλλά για εκθαμβωτικές αέρινες μπούκλες.

Με λίγη δουλειά και τα κατάλληλα σύνεργα, μπορείτε να επιτύχετε αυτό το υπέροχο χτένισμα, είτε τα μαλλιά σας είναι από φυσικού τους σπαστά είτε είναι εντελώς ίσια.

Φυσικά σπαστά μαλλιά
Σε μαλλιά που έχετε σκουπίσει καλά με την πετσέτα, βάλτε λίγο αφρό. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να επιλέξετε κάποιο προϊόν για μπούκλες που θα τα βοηθήσει να κρατήσουν τον όγκο τους.
Περάστε τα δάχτυλά σας ανάμεσα από τα μαλλιά, και με τα δάχτυλα σχηματίστε τις φυσικές σας μπούκλες ακολουθώντας την φυσική κίνηση των μαλλιών σας.
Στεγνώστε τα μαλλιά σας και προς το τέλος προσθέστε ένα προϊόν για μπούκλες σε μορφή σπρέι, για να δώσετε λάμψη και να σταθεροποιήσετε τις μπούκλες σας χωρίς όμως να τις κολλήσετε.

moukles

Φυσικά ίσια μαλλιά
Ξεκινήστε ταμπονάροντας καλά τα μαλλιά σας και προσθέστε αφρό για έξτρα κράτημα. Επειδή τα ίσια σας μαλλιά θα έχουν την τάση να πέσουν, θα πρέπει με κάποιο δυνατό προϊόν να διασφαλίσετε ότι ο κόπος σας δεν θα πάει χαμένος.
Φτιάξτε τις μπούκλες με ρόλει, στρογγυλή βούρτσα ή σίδερο και στεγνώστε τα καλά. Να έχετε υπομονή και να μην βιαστείτε αφήνοντας τα μαλλιά να έχουν ίχνη υγρασίας. Κάθε μπούκλα που ξετυλίγετε ψεκάστε την από μακριά με λίγο σπρέι πριν ξετυλίξετε την επόμενη.
Λίγο πριν βγείτε (αφού δηλαδή θα έχετε ντυθεί, βαφτεί κτλ), περάστε τα δάχτυλά σας, ανοίγοντας λίγο τις μπούκλες χωρίς όμως να τις διαλύσετε τελείως.
Σταθεροποιήστε τις με σπρέι με πολύ ελαφρό κράτημα για να μην κολλήσουν οι μπούκλες σας και να μην βαρύνουν χάνοντας το σχήμα τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου