Η γυναίκα αράχνη

Γράφει η Βιβή Π.

clip_image002

Όλες στη ζωή μας έχουμε γνωρίσει μια γυναίκα αράχνη και έχει επηρεάσει λιγότερο ή περισσότερο την ευτυχία μας! Ποιά είναι η γυναίκα αράχνη; Αυτή η ύπουλη σαλαμάνδρα που ξερογλύφεται όταν βλέπει το αγόρι σου και θα ήθελε πάααααρα πολύ να σου τον πάρει (όχι επειδή πραγματικά τον θέλει, απλά θέλει να τον πάρει από εσένα), που κλέβει τις εντυπώσεις, που επιζητά απελπισμένα την προσοχή του κοινωνικού περίγυρου και πολύ απλά σου σπάει τα νεύρα σε σημείο που ευχαρίστως θα της έκανες κεφαλοκλείδωμα και κανα δυο ντιρέκτ-κροσέ-άπερκατ!

Χαρακτηριστικά της γυναίκας αράχνης:

  • Συνήθως προβάλλει το γατουλίστικο και ναζιάρικο στυλ με σούπερ διαχυτικές τάσεις αλλά όχι σε σημείο που θα προκαλέσει! Το κάνει και καλά αυθόρμητα και με αφέλεια, ακουμπάει στον ώμο του την ώρα που της μιλάει, χύνεται πάνω του όταν γελάει κτλ κτλ, έτσι ώστε να μην μπορείς ευθέως να της καταλογίσεις κάτι (άσχετα που εσύ ξέρεις πολύ καλά τι συμβαίνει).
  • Λέει τα καλύτερα για σένα! Μα καλά κορόιδο την πέρασες; Εννοείται πως το πρώτο πρόσωπο στο οποίο θα το παίξει κολλητούλα είσαι εσύ και όχι επειδή θέλει να πείσει εσένα! Πολύ απλά έχει εξασφαλίσει πως θα βγεις παρανοϊκή υστέρω αν εκφράσεις τις υποψίες σου στο έτερον ήμισυ, βλέπε "μα η αγγελικούλα λέει τα καλύτερα για σένα, δεν ντρέπεσαι λίγο;"
  • Ψάχνει ευκαιρία να αποδειχθεί σωτήρας σε κάποια καίρια περίσταση. Πίστεψέ με, τη μέρα που εσύ θα είσαι αδιάθετη και δε θα μπορείς να δώσεις αίμα για τον άρρωστο παππού του, αυτή θα κάνει πλήρη αφαίμαξη για την πάρτη του! Θα ψάξει ανάμεσα στις διασυνδέσεις της για να του βρει καλύτερη δουλειά και πάει λέγοντας! Κι αν τυχόν τσακωθείς μαζί του (για άσχετο θέμα), μάντεψε σε ποιά θα τα εξομολογηθεί και θα ζητήσει συμβουλές!
  • Όταν σφίξουν τα πράματα θα προβάλει την εικόνα του θύματος και θα ζητήσει προστασία από τον καλό σου! Μα λάστιχο θα είναι, μα κάποιος στο δρόμο θα την πείραξε, μα το αφεντικό της θα την ταπείνωσε! Και πάλι εσύ δε θα μπορείς να μιλήσεις διότι θα φανείς αναίσθητη γαϊδούρα. Πάντως θα τον κάνει να νιώσει άντρας και προστάτης (που ως γνωστόν οι άντρες καίγονται για τέτοια) σε αντίθεση με σένα, που δεν μπορεί, σε κάποιον καβγά θα τον είπες άχρηστο, ανοργάνωτο και τα συναφή. Μην ξεχνάς πως ναι μεν εσείς έχετε ένα παρελθόν και συναισθήματα που σας ενώνουν, αλλά αυτή είναι γυαλιστερή και καινούργια και κάνει τα πάντα για να δείξει τέλεια (για αυτόν).
  • Η γυναίκα αράχνη συνήθως διαθέτει δυο χαρίσματα: εξυπνάδα και τόλμη! Γι' αυτό και δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί και να ξεσκεπαστεί ακόμη και από σένα που είσαι γάτα, πόσο μάλλον από τους άντρες που κοιμούνται όρθιοι σε τέτοια θέματα! Δεν μπορούν να συλλάβουν νοητικά μια τέτοια συμπεριφορά, ακριβώς επειδή οι ίδιοι ποτέ δε θα λειτουργούσαν τόσο πλαγίως και με τέτοια υπομονή! 'Αρα δεν είναι εύκολο να την εξουδετερώσεις!

Πώς θα βγάλεις νοκ άουτ την άραχνη!

Επειδή οι τακτικές της δεν είναι διαφανείς, θα πέσεις στην παγίδα της αν προσπαθήσεις να την αντιμετωπίσεις ευθέως! Θα σε βγάλει τρελή και θα ζητήσεις και συγγνώμη κι από πάνω! Θα πρέπει λοιπόν να κινηθείς πιο έξυπνα και πονηρά από την άραχνη! Το ιδανικότερο όλων είναι να πάρει τις απαντήσεις απευθείας από τον δικό σου και εσύ να μην εμπλακείς καθόλου! Αν εισπράξει την αδιαφορία που της αρμόζει, κάποια στιγμή θα εγκαταλείψει και θα βρει άλλο στόχο! Αν τώρα ο σύντροφός σου είναι αγαθιάρης και δε συνεργάζεται στην απομάκρυνσή της, πρέπει να αναλάβεις δράση εσύ!! Βρες διάφορες δικαιολογίες να την αποφεύγετε και μείωσε τις επαφές σας στο ελάχιστο! Μην της δώσεις σημασία και μην της δείξεις ΠΟΤΕ τα νεύρα σου διότι στην ουσία από αυτό τρέφεται! Μια μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου όταν τη ρώτησαν πως αντιδρά όταν διάφορες μικρούλες φλέρταραν τον κατά 20 χρόνια νεότερο σύντροφό της είπε: "γυρνάω αδιάφορα την πλάτη μου και μιλάω στο διπλανό μου" (όχι επειδή δε ζήλευε, αλλά επειδή δεν ήθελε αυτές οι χαζοβιόλες να καταλάβουν πως είχαν τη δύναμη να την ταράξουν).

Αν είσαι λίγο σατανική, βάλε τον κολλητό σου να τη φλερτάρει στενά ώστε να μην έχει το περιθώριο να ασχολείται με το αγόρι σου! Μην ξεχνάς πως το μόνο που ψάχνει αυτή η γυναίκα είναι η επιβεβαίωση και άμα την πάρει από αλλού θα κουλάρει αρκετά! Μάλιστα θα μπορούσε ακόμη και ο δικός σου να το παίξει προξενήτρα (αυτό θα την ξενέρωνε κάθετα) και να της πλασάρει κάποιον φίλο του (που θα του έχεις διακριτικά υποδείξει εσύ, χεχε). Κατά βάθος πρέπει να λυπάσαι τη μέδουσα, αφού άμα το καλοσκεφτείς είναι έντονα ανασφαλής και με πολλά συμπλέγματα. Δεν ξέρει να διεκδικήσει την πραγματική ευτυχία την οποία δυστυχώς έχει ταυτίσει με το να κερδίζει δεσμευμένους άντρες και να κατατροπώνει τις κοπέλες τους σπάζοντας τα νεύρα τους και λυγίζοντας την ψυχολογία τους (don't ya wish your girlfriend was hot like me?).

Έχοντας γνωρίσει κανά δυο τέτοιες κοπέλες, μπορώ να πω ότι είναι πλήρως συνειδητοποιημένες και μεθοδικές σε ό,τι κάνουν. Θέλει προσοχή να μην μυριστούν τις αδυναμίες που πιθανώς έχεις και να μην αφήσεις τρύπες στη σχέση σου την περίοδο που ψάχνουν νέο θύμα. Be aware girls...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου