Ανακουφιστείτε από έναν ακατάπαυστο, γυναικείο πόνο

ff15b5f115abbee362a67c7d6f2d83e4_M

Μικρές συμβουλές έτσι ώστε η περίοδος κάθε μήνα να περνά όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Αν νομίζατε πως είστε η μόνη που υποφέρετε από προεμμηνορροϊκούς πόνους κάθε μήνα είστε γελασμένη, καθώς σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα περί το 80% των γυναικών αντιμετωπίζει τουλάχιστον ήπια συμπτώματα.

Σίγουρα μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις κράμπες, το φούσκωμα στο στομάχι και τις αλλαγές στη διάθεσή σας με παυσίπονα, μυοχαλαρωτικά και ήπια αντικαταθλιπτικά, όμως, μπορείτε και με φυσικούς τρόπους να ανακουφιστείτε από το μαρτύριο της περιόδου.

Πρώτα απ' όλα μειώστε το αλάτι έτσι ώστε να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο και εισάγετε στην διατροφή σας περισσότερες φυτικές ίνες έτσι ώστε να μειώσετε τις εντερικές διαταραχές. Επίσης προσθέστε στο διαιτολόγιο σας περισσότερα γαλακτοκομικά, έτσι ώστε να προσλαμβάνετε αρκετό ασβέστιο που βοηθά στη μείωση ορισμένων προεμμηνορροϊκών συμπτωμάτων, καθώς και σαφράν που προκαλεί αύξηση στην έκκριση σεροτονίνης και κατά συνέπεια θα σας βοηθήσει να νιώθετε πιο χαρούμενη.

Τέλος, δοκιμάστε να εισάγετε στις γυμναστικές σας συνήθειες κάποιες ασκήσεις γιόγκα. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες η άσκηση, η χαλάρωση και η διαχείριση του στρες (δηλαδή μερικά από τα χαρακτηριστικά της γιόγκα) βοηθούν στην μείωση των προεμμηνορροϊκών συμπτωμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου