Cheap & Chic

 

shopping

Και να που όλα δείχνουν πως η οικονομική κρίση ήρθε για να μείνει. Αντίο γόβες, τσάντες και πανάκριβά μου καλλυντικά.

Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο, χωρίς την κρέμα από το λίπος φάλαινας που με έδειχνε νεώτερη και με έκανε αυτόματα φτωχότερη, χωρίς την ανανέωση της γκαρνταρόμπας μου κάθε σεζόν ( δηλαδή μια φορά το 15νθήμερο) έστω και με ένα κομμάτι από τον αγαπημένο μου οίκο και ας φώναζε η σπιτονοικοκύρισσα ότι της άργησα πάλι το νοίκι. Ως καλός επιζώντας,

θα ξάπλωνα πάλι στο πάτωμα του δωματίου μου, με σχεδία τα καινούρια αποκτήματά μου και θα περίμενα νωχελικά τις αρχές του μήνα, να μπει ο μισθός μου ( αφού σε μια καινούρια γνωριμία υπερτερεί το άστεγη από το καλοντυμένη). Και τώρα τι;

Ο λαός, φίλες μου, δεν είναι χαζός. Μάλλον είχε πιάσει το νόημα αρκετά νωρίτερα, επιμένοντας πως η φτώχεια θέλει καλοπέραση, προτού Δ.Ν.Τ και Τρόικα, κάνουν την Ελλάδα το the place to be. Το γεγονός ότι το πορτοφόλι παραμένει άδειο για περισσότερο καιρό από όσο υπολογίζαμε ή και αν γεμίζει, οι προτεραιότητες μας πια είναι διαφορετικές, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την δυνατότητα να επιδοθούμε στο αχαλίνωτο shopping therapy του Σαββάτου, όπως πραγματικά του αρμόζει, δεν σημαίνει πως τελείωσε ο κόσμος. Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, κάτι που θα μας βοηθήσει να δούμε και την ντουλάπα μας στο ίδιο μοτίβο.

Φουλάρισέ το..
foularia

Φουλάρια σε ατελείωτα χρώματα, σχέδια, μεγέθη, μας δίνουν την δυνατότητα να παίξουμε μαζί τους και να φαινόμαστε φροντισμένες κάθε ώρα της ημέρας.

Αν και παρεξηγημένα-ταυτισμένα ως χειμωνιάτικο αξεσουάρ, αποτελούν μέσα από λεπτότερα και αέρινα υφάσματα, ιδανική λύση και το καλοκαίρι.

Είναι μαγικό το με πόσο φτηνό και  εύκολο τρόπο  μπορεί  να μεταμορφωθεί το  αγαπημένο μας καθημερινό τζιν σορτσάκι σε μια βραδινή επιλογή.

Εκεί έξω υπάρχουν απεριόριστες επιλογές για κάθε τύπο γυναίκας προσθέτοντας μόνο μια πινελιά φουλαριού, όση και όπου χρειάζεται.

Αν είσαι τύπος που δεν "κολλάει".  Συνδυάζεις τα πάντα με τεράστια ευκολία - ως άλλος απόγονος της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ - μην διστάσεις να  "παίξεις" με χαρούμενα και έντονα χρώματα: κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί  ή και όλα μαζί.

Το t-shirt που θα τα συνοδεύει, προτιμότερο να είναι λευκό ή έστω μονόχρωμο, ώστε να αφήσουμε τα φουλάρια να κλέψουν την παράσταση.

Αν ο τύπος σου είναι ρομαντικός, επιλέγεις συχνά μπαλούν φορέματα, βολάν, δαντέλες, μπαλαρίνες και φλουό αποχρώσεις, τότε τα φουλάρια με λουλούδια πάνω σε ροζ ή σομόν φόντο θα απογειώσουν το στιλ σου.

Μπορείς να τα περάσεις γύρω από το λαιμό ή να τα αφήσεις να κρέμονται ανέμελα, κάνοντας το στυλ σου να αλλάζει διάθεση και ύφος σε χρόνο dt.

Αν πάλι  σου αρέσει το navy, αλλά φοβάσαι πως αν πειραματιστείς θα δείχνεις περισσότερο με hostess της aegean, παρά cool, μοναδική λύση αποτελούν τα λεγόμενα "ναυτικά" φουλάρια.

Χωρίς περιθώρια στιλιστικού λάθους μας αφήνουν νοητικά, αλλά και πρακτικά να κλέψουμε όλα τα βλέμματα στο κατάστρωμα.

Αν πάλι δεν ξεφεύγεις εύκολα από τις παραδόσεις.

Είσαι λάτρης της απλότητας, την οποία και επιδεικνύεις με κάθε ευκαιρία, τα φουλάρια που θα κοσμήσουν το στιλ σου δεν είναι άλλα από τα λευκά.

Οποιοδήποτε μήκος ή ύφασμα χαρίζει μια  αίσθηση κομψότητας που θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη.

Τα μπογαλάκια μου και φεύγω..

Πόσο πιο βαρετό θα φάνταζε το look μας χωρίς αυτό τον αποθηκευτικό χώρο, προέκταση του χεριού μας, ικανός να χωρέσει τα απολύτως απαραίτητα (κλειδιά, κινητό, λεφτά) ή και όλη μας την προίκα (ποτέ δεν ξέρεις πότε και που θα σου χτυπήσει ο έρωτας την πόρτα).

Ακόμα και αν δεν ανήκεις στις τσαντομανείς, σε αυτές τις γυναίκες δηλαδή που παθιάζονται με όλα τα καινούρια σχέδια, τα θέλουν όλα, ακόμα και αν το μόνο που τους έχει μείνει για να κουβαλήσουν είναι μια προσφορά χαρτομάντιλα από το super-market, σίγουρα θα έχεις μπει στον "πειρασμό" να ξοδέψεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για μια τσάντα, έστω και για μια φορά.

Ευτυχώς για όλες μας, εξαρτημένες με τις τσάντες  ή μη, στην αγορά κυκλοφορούν μια πληθώρα από χρώματα και σχέδια, χωρίς να χρειάζεται απαραιτήτως μια περιουσία για να τις αποκτήσουμε.

Φακέλωσε με...

bags

Οι φάκελοι, ερχόμενοι σε απευθείας πτήση από τα ευρωπαϊκά ντεφιλέ, αποτελούν την  πιο ντελικάτη επιλογή για ένα κομψό σύνολο.

Έχουν το προνόμιο να κάνουν και το πιο αδιάφορο φόρεμα, μπλούζα, παντελόνι, να μοιάζει διαφορετικό.

Σε φανταχτερούς ή ουδέτερους τόνους, εγγυώνται εξαιρετικό στυλ, αρκεί να βάλεις και εσύ λίγο το χεράκι σου..

Αν είσαι τύπος που δεν συμβιβάζεσαι με απλώς μια τσάντα, αλλά θέλεις το κομμάτι που θα αναδεικνύει την προσωπικότητά σου και θα σε κάνει αυτόματα να ξεχωρίζεις, επέλεξε ένα φάκελο μετρίου μεγέθους (όχι πολύ μικρό και άρα απαρατήρητο - όχι πολύ μεγάλο να βγάζει μάτι) σε φανταχτερά χρώματα. Μοβ, κόκκινο, κίτρινο ή ακόμα καλύτερα μπλε λουστρίνι αποτελούν τις πιο μοντέρνες επιλογές.

Αν παρακολουθείς την μόδα, μέσα από τα μοναδικά, κλασσικά σου μάτια και πιστεύεις πως το διαχρονικό είναι και το καλύτερο, μπορείς να παραμείνεις στην safe επιλογή του μαύρου- άσπρου ή στον συνδυασμό των δύο, γεγονός που θα φέρει πιο κοντά την αυθεντικότητά σου και τις σύγχρονες επιταγές της μόδας.

Τα τρούκς αποτελούν επίσης μια επιλογή που "μυρίζει" πασαρέλα. Ακόμα και αν θεωρούνται υπερβολικά και κάπως φορτωμένα για την δουλειά ή τον καφέ, δοκίμασε να τα συνδυάσεις με τζινάκια ή λινά σορτσάκια και πλατφόρμες. Θα διαπιστώσεις πως το φερόμενο disco ball θα γίνει το αγαπημένο σου κομμάτι, χωρίς να φωνάζει από μακριά "προσέξτε με" !

Ψάθα, δεν υπάρχει τίποτα πιο επίκαιρο. Η ψάθα αφήνει για λίγο την θάλασσα και την άμμο και αναλαμβάνει να μας συνοδεύσει σε όλες μας τις εξόδους. Αφορά γυναίκες που δεν διστάζουν να τολμήσουν και υπόσχεται ένα σύνολο που θα μείνει "γερά" στις μνήμες.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις σταθερές μας αξίες. Καφέ και μαύρο, πρόκειται για δυο χρώματα-σωσίβιο, ικανά να αποτελέσουν την μοναδική λύση για τα σύνολά μας, ακόμα και το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει γυναίκα, άρα και συρτάρι που να μην τα εσωκλείει, αφού ταιριάζουν με όλα, παντού και πάντα.

Δεν υπάρχει επομένως κανένας λόγος άγχους και ανησυχίας, ακόμα και αν βλέπουμε τα χρήματά μας να εξανεμίζονται, πριν καν το καταλάβουμε. Εξάλλου το στιλ δεν είναι κάτι που αγοράζεται. Όσα λεφτά και να έχουμε χαλάσει για ένα φόρεμα, αυτό δεν φαίνεται πίσω από ένα "συννεφιασμένο" πρόσωπο ή ένα ανύπαρκτο χαμόγελο. Το στυλ είναι κάτι που δημιουργείται από και με το μηδέν. Δεν χρειάζεται κανέναν καθοδηγητή για να  ξεδιπλωθεί. Το μόνο που απαιτεί από μας είναι λίγο δημιουργικό κέφι και φαντασία, δυο όπλα που θα μας χρειαστούν έτσι και αλλιώς στους καιρούς που μεταβαίνουμε..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου