Τα πιο τραγανά και πικάντικα που έχετε φάει ποτέ!
Τα γνωστά δαχτυλίδια κρεμμυδιών μόνο που είναι ψημένα στον φούρνο...
Υλικά:
Μείγμα για να αλευρώσουμε τα κρεμμύδια
1/4 κούπας (35 γρμ) αλεύρι
1/2 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ πιπέρι καγιεν
Χυλός για να βουτήξουμε τα κρεμμύδια
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1/2 κούπα (70 γρμ) αλεύρι
Μείγμα για να τυλίξουμε τα κρεμμύδια
4 κούπες πατατάκια (chips) θρυμματισμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 1cm
Ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές και ένα κομμάτι λαδόχαρτο για το ταψί μας
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι, το αλάτι και τα πιπέρια, αλευρώνουμε τα κρεμμύδια μας πολύ καλά να πάει παντού
2. Ετοιμάζουμε το χυλό με το γιαούρτι τα αυγά και το αλεύρι, χτυπάμε καλά τα υλικά όλα μαζί να ομογενοποιηθούν.
3. Στρώνουμε ένα λαδόχαρτο σε ρηχό ταψί της κουζίνας και το αλείφουμε λαδάκι 4-5 κουταλιές. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 και το βάζουμε μέσα να κάψει το λάδι αρκετά
4.Σπάμε τα πατατάκια μας σε πολύ ψιλά κομμάτια σε ένα μπολ
5. Παίρνουμε ένα, ένα, δαχτυλίδι κρεμμυδιών και το βουτάμε στο χυλό να πάει παντού
6.Στην συνέχεια στα θρυμματισμένα πατατάκια (chips)
7. Αφού έχει κάψει το ταψί με το λάδι τα αραδιάζουμε μέσα και τα βάζουμε στον φούρνο για 8 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν, ανοίγουμε τον φούρνο και τα γυρίζουμε με μια πιρουνα χωρίς να τα τρυπήσουμε τα αφήνουμε άλλα 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
8.Τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε αμέσως
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου