Σχέσεις εξ αποστάσεως… Από μακριά και αγαπημένοι?

Γράφει η Βίβή Π.

clip_image002

 

Έχω δει πολύ καλές σχέσεις που καταστράφηκαν μόλις μπήκε η απόσταση στη μέση. Έπνευσαν τα λοίσθια στα μισά της διαδρομής... Αλλά έχω δει και ζευγάρια που τα κατάφεραν και υπερπήδησαν αυτό το ομολογουμένως τεράστιο εμπόδιο! Το θέμα είναι πώς γίνεται αυτό; Εδώ συμβαίνει να είναι όλα στρωμένα στα πόδια σου και η σχέση δε λειτουργεί! Η απόσταση είναι ακόμη ένα

αρνητικό που πρέπει να πολεμηθεί και είναι γεγονός πως αποδεικνύεται ανυπέρβλητο τις περισσότερες φορές! Η ζωή σου προχωράει χωρίς αυτόν, δεν μπορείς να τον ακουμπήσεις όταν θες, σου λείπει συνέχεια και η αβεβαιότητα σε τσακίζει! Ψυχραιμία! Διάβασε προσεχτικά τα παρακάτω και ακολούθησε με ευλάβεια τα αναγραφόμενα για να βρεις τη γιατρειά σου!
Τι πρέπει να αποφύγεις:

** Μην μπεις στη διαδικασία να αποδείξεις την αγάπη σου με το να κλειστείς στον εαυτό σου και να είσαι μουτρωμένη και μίζερη όλη μέρα! Φρόντισε μόνη σου για την ευτυχία σου και θα επιφέρεις και στον άλλον την αισιοδοξία σου. Ειδάλλως θα του δημιουργήσεις τύψεις και ένα αίσθημα δυσφορίας με αποτέλεσμα να ακούσεις κάποια στιγμή ''μήπως πρέπει να τελειώσουμε εδώ; για το καλό σου στο λέω''.

** Μην ξεκόψεις τον κοινωνικό σου κύκλο για να είσαι εύκαιρη ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσεις μαζί του! Αντιθέτως, επωφελήσου από τον έξτρα ελεύθερο χρόνο σου και κάνε καινούριες φίλες και παρέες. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνεται είναι να ξεχνάμε τον εαυτό μας με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νεύρα ή ακόμη χειρότερα να δίνουμε την εντύπωση του ''δεδομένου''.
** Προς θεού οι υστερίες και οι ζήλιες δε χωράνε σε τέτοιου τύπου σχέση! Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχεις τρόπο να τον τσεκάρεις οπότε...απλά εμπιστέψου τον! Αν είσαι κτητική και του κάνεις διακόσιες ερωτήσεις απλά και μόνο για να πειστείς πως δεν έχει άλλη, μάλλον θα τον βάλεις στον πειρασμό να πάει να βρει. Σκέψου πως αν δε σε ήθελε δε θα πάλευε μια σχέση με ένα τόσο μεγάλο εμπόδιο!
** Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά μην κλείνεις ποτέ το τηλέφωνο σε τσακωμό! Όταν υπάρχει απόσταση στη μέση τα προβλήματα τείνουν να διογκώνονται! Ενώ δηλαδή από κοντά μπορεί κάτι να λυνόταν μέσα σε 5 λεπτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να σας οδηγήσει να μη μιλάτε 5 μέρες! Και κάτι άλλο: όταν διαφωνείτε, μην το βλέπεις σαν να είσαι εσύ εναντίον εκείνου, αλλά οι δυο σας εναντίον ενός προβλήματος!
Τι πρέπει να κάνεις:

** Το πρώτο και κυριότερο είναι να αποβάλεις την ιδέα πως οι σχέσεις από απόσταση δε λειτουργούν! Αυτή η σκέψη είναι ήδη από μόνη της ένα σαμποτάζ! Δεύτερον, αναρωτήσου πολύ σοβαρά αν είσαι διατεθειμένη να κάνεις τις θυσίες που απαιτούνται για να την κάνεις να πετύχει, αν όντως θες να περάσεις αυτήν τη δοκιμασία! Ναι; Ανασκουμπώσου και ξεκίνα!
** Θέστε όσο το δυνατόν νωρίτερα το στόχο αυτής της σχέσης. Πρόκειται δηλαδή να μετακομίσει σταδιακά ένας από τους δύο; Για πόσο καιρό θα μένετε σε άλλες πόλεις; Η σαφήνεια σε τέτοιου τύπου καταστάσεις σε κάνει να ξέρεις τι να περιμένεις και να μην πληγωθείς στο τέλος, αλλά και να μπορείς να κάνεις μια αντίστροφη μέτρηση προς την επανασύνδεση.
** Να σέβεσαι το πρόγραμμα του συντρόφου σου! Μην τον τρελαίνεις στα τηλέφωνα όταν ξέρεις πως έχει ένα σαββατοκύριακο γεμάτο meetings ή προειδοποιήσέ τον αν τελικά είσαι εσύ η πολύ busy. Πάντως για να κρατήσει η σχέση σας χρειάζεται μεγααααααάλη κατανόηση!
** Εξωστρέφεια, επικοινωνία, συζήτηση, φλυαρία κτλ κτλ κτλ! Τώρα είναι η ώρα να δημιουργήσετε μια ρουτίνα επικοινωνίας -δίνει το αίσθημα της ασφάλειας- και ό,τι και να γίνει να βρίσκετε έστω και λίγα λεπτα της ημέρας για να μιλήσετε μεταξύ σας -είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω chat, msn. mail κτλ. Είναι πολύ βασικό να μιλάτε μεν καθημερινά αλλά να είστε παράλληλα και ευέλικτοι για να μη δημιουργηθούν τριβές!
** Φερθείτε αυθόρμητα και στείλτε ένα όμορφο mail ή ακόμη καλύτερα μια κάρτα! Θυμήστε στον άλλον την παρουσία σας και το κυριότερο, πως τον σκέφτεστε και σας λείπει.
** Κανονίστε με αμοιβαίες -βασικό- θυσίες τις ημερομηνίες συνάντησης και μιλήστε για το κοινό σας μέλλον μαζί, προσπαθώντας να το οραματιστείτε. Ο προγραμματισμός κάνει τα πάντα πιο υποφερτά.
** Αν και μακριά, προσπαθήστε να έχετε κοινές δραστηριότητες, πχ δείτε το ίδιο έργο σε dvd ή διαβάστε το ίδιο βιβλίο, για να έχετε την αίσθηση των κοινών δραστηριοτήτων.
Conclusion: είτε ο άλλος μένει δυο δρόμους παρακάτω είτε στην Αμερική, κάθε σχέση χρειάζεται πολλή δουλειά για να λειτουργήσει και να ευοδώσει! Απλά η σχέση από απόσταση έχει μια -σημαντική- δυσκολία παραπάνω, που όμως αν την λειάνει έχει αποδείξει την αξία και τη δύναμή της περισσότερο από κάθε άλλη σχέση που ο δρόμος της ήταν στρωμένος με...πίπουλα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου