Όχι άλλη γκρίνια…

Γράφει η Βίβή Π.

clip_image002

 

Πρόκειται για ένα σενάριο πάρα πολύ γνωστό: Η κοπέλα που έχει χτυπήσει κόκκινο από την υπερπροσπάθεια να ευχαριστήσει το boyfriend. Γυρίζει στο σπίτι, προσπαθείς να του ανοίξεις κουβέντα, τίποτε. Βγαίνετε με το ζόρι έξω, προσπαθείς να είσαι ευχάριστη, τίποτε. Ετοιμάζεις σούπερ ρομαντική βραδιά, μαγειρεύεις, ξοδεύεις μισό μηνιάτικο σε La Perla εσώρουχα, τίποτε. Αυτός στον κόσμο του. Δείχνει σημάδια ζωής όταν βλέπει, ακούει, διαβάζει αθλητικά αλλά κατά τ’ άλλα…τίποτε. Τι γίνεται όμως όταν οι κολλητοί τον παίρνουν τηλέφωνο και του προτείνουν μπαρότσαρκα? Κάθε είδος κούρασης φεύγει. Διάγνωση: Σε θεωρεί δεδομένη.

Σαν το ζητιάνο στο δρόμο με το καρτελάκι που λέει «Ζητάω ένα πιάτο φαΐ», έτσι και το δικό σου καρτελάκι γράφει «Ζητάω προσοχή». Κόψε τη ζητιανιά φιλενάδα. τα πράγματα αλλάζουν.

Με τα παλιά σου μυαλά, αντιμετώπιζες την έλλειψη προσοχής με γκρίνια. Και σίγουρα θα κατάλαβες ότι δεν έχει αποτέλεσμα. Όταν γκρινιάζεις σε έναν άντρα, αυτός κλείνεται ακόμα περισσότερο στον εαυτό του.

Ουσιαστικά, πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι μολονότι είναι ενήλικας, μέσα του κρύβει ένα μικρό αγοράκι που του προκαλεί Διαταραχή Έλλειψης Εκτίμησης. Όποτε γκρινιάζεις, ο καλός σου ενεργοποιεί το αγοράκι εντός τριάντα δευτερολέπτων. Αλλάζει σταθμό στο ραδιόφωνο σου και δεν θα ξαναγυρίσει μέχρι να πάψει η γκρίνια. Δεν πρόκειται να ακούσει λέξη από όσα λες. Και μην νομίζεις ότι το κλάμα θα τον συγκινήσει.

Γι’ αυτό πρέπει να επικοινωνείς με τις πράξεις σου παρά με τα λόγια σου. Σκέψου απλά αυτό: η γκρίνια είναι μάταιη γιατί του δίνει την επιβεβαίωση ότι αυτός μπορεί να είναι απόμακρος αλλά εσύ, βρέξει χιονίσει, είσαι εκεί. Για να κάνουμε επομένως, το παλικάρι να γυρίσει σε σένα τρέχοντας, πρέπει να γίνεις ελαφρώς απρόσιτη. Αν σε θεωρεί δεδομένη και απομακρυνθείς λιγάκι, χωρίς καμιά εξήγηση, τον καταλαμβάνεις εξαπίνης και τραβάς ολοκληρωτικά την προσοχή του. Δεν φέρεσαι πια με τον τρόπο που έχει συνηθίσει και δεν είσαι πια η μανούλα του. Η πράξη αυτή γεννάει την επιθυμία να σε δει ως την γυναίκα του, το αντικείμενο του σεξουαλικού του πόθου.

Γύρνα πίσω το μυαλό σου στην αρχή της σχέσης σας, όταν πρωτοσυνάντησες τον σύντροφο σου. Δεν του γκρίνιαζες. Του φερόσουν όπως και σε κάποιον φίλο σου, ως ένα σημείο. Ήσασταν χαλαροί, διασκεδάζατε και γελούσατε περισσότερο. Του έλεγες την γνώμη σου και αυτός δεν ήταν το κέντρο γύρω από το οποίο γυρνούσε όλος σου ο κόσμος.

Άλλωστε, ισχύει ότι όταν του φέρεσαι αδιάφορα και …φιλικά, εκείνος θα σε πλησιάσει. Επειδή όχι μόνο θέλει να γίνει πιο ρομαντικό το πράγμα, αλλά και για να επιβεβαιώσει ότι αυτός είναι ο κυνηγός. Όταν γκρινιάζεις, εκείνος βλέπει αδυναμία, βλέπει μια συναισθηματική γυναίκα περισσότερο του χεριού του και σε θεωρεί δεδομένη. Τον ενδιαφέρεις αλλά δεν σκοπεύει να κάνει και κάτι παραπάνω.

Συμπέρασμα: Σταμάτα την γκρίνια…σκέψου λίγο πονηρά, όλες οι γυναίκες μπορούν να το κάνουν αυτό και θα τον δεις να σέρνεται από πίσω σου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου