Tips για υπέροχα μαλλιά!

Γράφει η Κική Στ.

cheryl-cole-loreal-fake-hair
Αποκτήστε υπέροχα υγιή μαλλιά χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε τα… μαλλιά της κεφαλής σας. Χρησιμοποιώντας αγνά φυσικά αλλά και οικονομικά υλικά, μπορείτε να δώσετε στα μαλλιά σας τη φροντίδα και την προσοχή που τους αξίζει!

· Μάσκα με ελαιόλαδο: Ανακατέψτε πέντε κουταλιές ελαιόλαδο με δυο αυγά. Απλώστε στα μαλλία και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε καλά και κάντε σαμπουάν. Η μάσκα αυτή θρέφει σε βάθος την τρίχα.

· Βότανα για μαλακά και λαμπερά μαλλιά: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι από τα ακόλουθα βότανα με αρκετό ζεστό νερό και αφήστε το να κρυώσει για μισή ώρα. Προσθέστε 1/4 του ποτηριού ξύδι από μηλήτι (μηλόξυδο) και ανακατέψτε καλά. Λούστε με το μείγμα τα μαλλιά σας.

Βότανα: Για κανονικά μαλλιά: φύλλα απο δενδρολίβανο, τσουκνίδα, σαμπούκκο.

Για ξηρά μαλλιά: φύλλα απο χαμομήλι, τσουκνίδα, σαμπούκκο.

Για λιπαρά μαλλιά: ξύσμα λεμονιού, μέντα.

· Μάσκα για καταστραμμένα μαλλιά: Λιώστε μια μπανάνα με μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας. Αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με σόδα και ακολούθως χρησιμοποιήστε το σαμπουάν και το μαλακτικό σας.

· Μάσκα για λαμπερά μαλλιά: Ανακατέψτε το χυμό ενός φρέσκου πορτοκαλιού, νερό, ένα κουταλάκι μέλι και μερικές σταγόνες (5-7) λάδι από σανδαλόξυλο και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας αφού κάνετε σαμπουάν. χτυπήστε δυο αυγά σε μια κουταλιά γάλα και απλώστε στα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε μετά από πέντε με επτά λεπτά. Τα μαλλιά σας θα λάμψουν αμέσως. Τέλος, προσθέστε δυο κουταλιές μηλόξυδο σε νερό και ξεπλύνετε.

· Μάσκα για τόνωση του χρώματος:

Για σκούρα μαλλιά χρειάζεστε : 1 κουτάλι σούπας φύλλα σημύδας , 1/2 φλυτζάνι νερό, ½ φλυτζάνι φυτικό ξύδι. Βράζουμε τα φύλλα, τα αφήνουμε να «τραβήξουν» 8-10 λεπτά , τα σουρώνουμε και βάζουμε το υγρό στα μαλλιά μετά το λούσιμο χωρίς να τα ξεβγάλουμε.

Για ξανθά μαλλιά: αντί για φύλλα σήμυδας χρησιμοποιούμε μια κούπα χαμομήλι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου