Πως χρησιμοποιούνται σωστά οι χειροποίητες μάσκες!

 

Γράφει η Κική Στ.

Copyright

Οι φυσικές μάσκες προσώπου θεωρούνται ωφέλιμες και χρησιμοποιούνται στην
φροντίδα του δέρματος για δεκαετίες, αλλά, όπως και με οποιαδήποτε καλλυντικά προϊόντα για το δέρμα, πρέπει να γνωρίζουμε πώς να τις εφαρμόζουμε
σωστά ώστε να επωφεληθούμε πλήρως από τις καταπληκτικές τους ιδιότητες!

 

Αρχικά, πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε μάσκα επιβάλλεται να έχετε καθαρίσει πάρα πολύ καλά την επιδερμίδα σας. Ακόμα και αν δεν είσαστε βαμμένες πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπο και το λαιμό σας αφού, καθημερινά η επιδερμίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με ρυπογόνους παράγοντες οι οποίοι πρέπει να απομακρυνθούν με κάποιο ειδικό σαπούνι ή κρέμα καθαρισμού! Όταν τελειώσετε τον καθαρισμό με το ειδικό σαπούνι ρίξτε άφθονο κρύο νερό στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε το καλά για να φύγουν τα υπολείμματα αλλά και για να κλείσουν οι πόροι. Τέλος ταμπονάρετε το απαλά με μια απαλή και καθαρή πετσέτα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε θα πρέπει να είναι φρέσκα, πάρα πολύ καθαρά και σε θερμοκρασία δωματίου. Να θυμάστε ότι μια θρεπτική μάσκα δρά αποτελεσματικότερα όταν είναι ελαφρώς ζεστή. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που οι μάσκες πρέπει να είναι κρύες (πχ κάποιες μάσκες για τους μαύρους κύκλους). Τότε θα αναφέρεται στη συνταγή, σ’οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ισχύουν τα παραπάνω!

Να μην αφήνετε τις μάσκες πάνω από 20 λεπτά στο πρόσωπο σας εκτός αν το απαιτεί η συνταγή!

Σε περίπτωση που, με το που εφαρμόσετε τη μάσκα αρχίσετε να νιώθετε φαγούρα η ακόμα και μια αμελητέα ενόχληση (εξαιρείται το τράβηγμα βέβαια αφού αυτό είναι και το επιθυμητό τις περισσότερες φορές) να την ξεπλύνετε αμέσως γιατί μπορεί να έχετε αλλεργία σε κάποιο συστατικό η απλά να μη το «σηκώνει» η επιδερμίδα σας! Μη ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου