Χρειάζονται και τα κατοικίδια αποτοξίνωση!

Γράφει η Ειρήνη Μ .

funny-dog-picture-drunk-dog
Όπως και οι ανθρώπινοι οργανισμοί, έτσι και τα ζώα, που η μύτη τους είναι πολύ πιο κοντά στο έδαφος από τη δική μας, χρειάζονται πού και πού αποτοξίνωση. Σύμφωνα με την Κινεζική Ιατρική, η άνοιξη σχετίζεται με το συκώτι και αυτή είναι η κατάλληλη εποχή να καθαρίσει το συκώτι μας ή του ζώου μας.


Το συκώτι αποθηκεύει αίμα και ελέγχει τους τένοντες και τους ιστούς. Αν δεν έχει ''καλό'' αίμα, τότε βλέπετε ζώα με ξερό δέρμα, ξερό τρίχωμα και απώλεια τριχώματος.
Γι αυτό ενισχύστε το ζώο σας με τροφές που βοηθάνε το συκώτι όπως αυγά, καρότα, μπρόκολο, σπανάκι, καφέ ρύζι, μήλα και συκώτι κοτόπουλου.
Αφήστε για ένα μήνα την ξηρά τροφή στην άκρη.
* Το άρθρο αυτό αποτελεί μετάφραση συμβουλών κτηνιάτρου ολιστικής ιατρικής και προτείνει να μην δίνετε καθόλου ξηρά τροφή στα ζώα σας. Προτείνει σπιτικές τροφές, 40-50% πρωτεϊνη, 20-25% υδατάνθρακες και 25-40% λαχανικά. Επειδή ωστόσο είναι δύσκολο να μαγειρεύεις καθημερινά για το ζώο και πολλές ''ανθρώπινες'' τροφές μπορεί να του προκαλέσουν πρόβλημα, συζητήστε με το κτηνίατρο σας ποιά είναι η κατάλληλη τροφή για το ζώο σας. Οι καλές ξηρές τροφές του εμπορίου καλύπτουν τις ανάγκες του ζώου σας.
Πηγή: adespoto.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου