10 τρόποι να νικήσεις την ανοιξιάτικη Μελαγχολία

Γράφει η Σοφία Μ.

spring
Σε έχει πάρει από κάτω ο καθόλου ανοιξιάτικος καιρός; Δεν έχεις καθόλου όρεξη να βγεις από το σπίτι;; Βαριέσαι ακόμα να πάρεις και τηλέφωνο την κολλητή σου; Μην αγχώνεσαι δεν είσαι η μόνη! Όλες μας το παθαίνουν κάποια στιγμή. Η κακή σου διάθεση δεν είναι συνωμοσία των δυνάμεων του σύμπαντος για να σου καταστρέψουν την ζωή. Ακόμα κι αν σου φαίνεται απίστευτο υπάρχει τρόπος να αποβάλλεις μόνη σου την κακιά διάθεση και να μην περιμένεις να φύγει μόνη της. Ορίστε δέκα απλοί τρόποι!

 

  1. Μην μείνεις όλη μέρα στο κρεβάτι. Σήκω, πλύνε καλά το πρόσωπό σου και βάλε μία ενυδατική με ευχάριστο άρωμα!
  2. Έχε πάντα στο ντουλάπι σου μία μπάλα από άλατα. Έτσι θα μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να την χρησιμοποιήσεις. Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και βάλε την μπάλα μέσα. Απλά απόλαυσε το μπάνιο σου και ευχαριστήσου το άρωμα και την περιποίηση των αλάτων.
  3. Μην κανονίσεις καμία υποχρέωση για την μέρα. Είναι καλό να έχεις ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου.
  4. Προσπάθησε να οργανώσεις τις εργασίες που έχεις να κάνεις. Χρησιμοποίησε ένα ημερολόγιο για να κάνεις καλύτερη διαχείριση του χρόνου σου.
  5. Μην αφήνεις την τριχοφυΐα να σε φάει. Κάνε αποτρίχωση και βγάλε τα φρύδια σου ακόμα κι αν δεν θες με τίποτα. Θα νιώσεις αμέσως πιο όμορφη και προσεγμένη.
  6. Βγες από το σπίτι και περπάτησε χωρίς το κινητό σου. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και πήγαινε στα αγαπημένη σου μέρη στην πόλη.
  7. Δες την αγαπημένη σου ταινία. Σκέψου ότι πάντα οι ήρωες υποφέρουν πριν το happy end.
  8. Φάε ένα φρούτο. Σοβαρά τώρα, η μη τεχνητή ζάχαρη που περιέχουν τα φρούτα είναι ικανή να σου φτιάξει τη διάθεση χωρίς να σε γεμίσει ενοχές.
  9. Μίλα στις φίλες σου. Για να είναι φίλες σου πρέπει να ξέρεις πως μπορείς να βασίζεσαι πάνω τους και αυτές θα σε αντέξουν ακόμα κι αν είσαι μέσα στη γκρίνια. Η λύπη όταν μοιράζεται μειώνεται κιόλας.
  10. Τέλος σκέψου τι πραγματικά σε ενοχλεί και άλλαξε το. Βρες τι θες για τον εαυτό σου και τι χρειάζεται και προσφερέ του το απλόχερα. Το μόνο που πρέπει να σε νοιάζει είναι η προσωπική σου ευτυχία. Έτσι δε θα φροντίσεις ώστε η κακή σου διάθεση να μην σου χαλάσει ξανα το κέφι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου