Θετική σκέψη. Πως μπορεί να επηρεάσει αλλά και να κατευθύνει την ζωή μας!!

sdfghjkl

Γράφει η Μελίνα Στυλιανού
Οι αρνητικές σκέψεις είναι πηγές από φοβίες που δημιουργούνται στο μυαλό μας και κατευθύνουν την ζωή μας πολλές φορές αρνητικά στερώντας μας την ανάπτυξη και την σιγουριά για τον εαυτό μας .. παράλληλα μας δημιουργούν άγχος, ανασφάλειες, φοβίες και έλλειψη σιγουριάς για τις δυνατότητες μας ως άτομα..
Τα πρότυπα που δημιουργούνται από προηγούμενες καταστάσεις στην ζωή μας επηρεάζουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας μας και την ομαλή ανάπτυξη στο περιβάλλον μας.


Μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας με το να χρησιμοποιούμαι  θετικές διαβεβαιώσεις επιχειρούμε να αμφισβητήσουμε τις βαθύτερες, αρνητικές πεποιθήσεις και να τις αντικαταστήσουμε με θετικές.
Το υποσυνείδητο όταν προσπαθήσουμε να σκεφτούμε θετικά αντιστέκεται , θεωρεί πως είναι ψεύτικες οι σκέψεις που κάνουμε, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αντιστάσεις οι οποίες χρειάζεται να υπερνικηθούν με ήρεμες αλλά επίμονες προσπάθειες. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η αλλαγή των αρνητικών σκέψεων σε θετικές.

Πρέπει να μην άκουμε ανθρώπους που είναι αρνητικοί και μας κόβουν τα φτερά μας. Όλοι έχουμε δικαίωμα στα όνειρα και στις σκέψεις που μας ευχαριστούν. Πάντα θα πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας να σκέφτεται θετικά. Να μην ακούς οποίον σου λεει πως δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτά που θέλεις , ούτε να λαμβάνεις υπόψη τα αρνητικά σχόλια.

Σε κάθε βήμα της ζωής μας πρέπει να έχουμε εναλλαχτηκές λύσης για ασφάλεια, ανοικτό πνεύμα , σωστές επιλογές και πάνω απ'ολα θετική ενέργεια!!
Κάντε θετικές σκέψεις! Όταν αναλωνόμαστε σε ο,τιδήποτε μη δημιουργικό, μας φθείρει. Και μη δημιουργικό είναι και οι αρνητικές σκέψεις, η απογοήτευση, η παραίτηση, η τεμπελιά, η ζήλια, η τσιγκουνιά, ο υλισμός.

Νιώστε όμορφα σε οτιδήποτε κάνεις  και ξεκίνησε  το πάντα, με θετική σκέψη.

Μην χτίζεις  με τη φαντασία σας εμπόδια. Να σκέφτεσαι πάντα θετικά, με ευκολία, δυναμικά, σωστά, ήρεμα, χωρίς φόβο και ηττοπάθεια.

Κανείς δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικός όσο εσείς στην δική σας ζωή. Μην ξεχνάτε επίσης ότι ανεξάρτητα από το πόσο δυναμικός και επιτυχημένος μπορεί ναι φαίνεται κάποιος, συχνά ίσως έχει την ίδια έλλειψη αυτοπεποίθησης και είναι το ίδιο φοβισμένος με εσάς.

Μελίνα Στυλιανού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου