Πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις επικοινωνίας με τον σύντροφο μας

Γράφει η Μελίνα Στυλιανού


relationship

Στις συντροφικές σχέσεις ρόλο δεν παίζει η λογική αλλά η κάλυψη των αναγκών του συντρόφου. Κάτι που είναι λογικό δεν είναι πάντα και σωστό. Το θέμα στις συντροφικές σχέσεις είναι η ηρεμία, η κάλυψη και η συνεννόηση. Οι ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται στην ψυχολογία η οποία κατευθύνει πολλές φορές την ίδια την σχέση.

Απόφυγε μια αυτοκόλλητη σχέση εξάρτησης. Να έχεις την δική σου ταυτότητα ως άτομο, και να μην εξαρτάσαι σωματικά, πνευματικά, οικονομικά από το ταίρι σου.. αυτό σε κάνει ευάλωτο άτομο χωρίς ταυτότητα και με αδυναμίες και ευαισθησίες. Πάνω απ'ολα σεβόμαστε τον εαυτό μας και μετά τον κόσμο μας.

Να φροντίζεις να χεις κοινά ενδιαφέροντα με τον σύντροφο σου , να σας ενώνουν δραστηριότητες εκτός από την καθημερινότητα, αυτό σας ανανεώνει και νιώθετε πιο δημιουργικά.

Να αποδέχεσαι την διαφορετικότητα μεταξύ σας και να μην απαιτείς συνεχώς να καλύπτει τις ανάγκες σου. Στόχος είναι η καλή συμβίωση και όχι η αλλαγή του ατόμου που έχεις απέναντι σου.

Να ξεχωρίζεις την ελευθερία σου από την προσωπική σου σχέση και να αναγνωρίζεις και την δική του συντρόφου σου.

Μην αφήνεις να εισβάλουν στην σχέση σου συγγενείς και φίλοι. Να προστατεύεις την ιδιοτικότητα σου με τον σύντροφο σου.

Να μάθεις να ξεχωρίζεις την παιδική ηλικία από την σημερινή και μην επιτρέπεις να εισβάλουν στην ζωή σου σαν να είσαι ακόμη παιδί.

Ποτέ μην τσακώνεσαι με τον σύντροφο σου μπροστά σαι τρίτους. Ακόμη και ο καυγάς είναι μια προσωπική στιγμή . Αν γίνεται μπροστά σε τρίτους ο σύντροφος νοιώθει κατωτερότητα και χάνεται η ουσία της σχέσης.

Να μάθεις να ακούς πάντα το σύντροφο σου, χωρίς να τον διακόπτης όταν μιλά και να σέβεσαι τις απόψεις και τα πιστεύω του. Να του φέρεσαι με αγάπη και στοργικότητα.

Η σωματική επαφή καλλιεργεί και θεραπεύει τη σχέση. Να αγκαλιάζεις με αγάπη τον σύντροφο σου να στέκεσαι δίπλα του άξια και να του δείχνεις την αγάπη που τρέφεις γι'αυτον.

Αντί να εξετάζεις το σωστό και το λάθος ρώτησε το σύντροφό σου αν έχεις καταλάβει σωστά αυτό που σκέπτεται ή αισθάνεται. Να δείχνεις κατανόηση για το πως νιώθει το άλλο σου μισό και να του δείχνεις ότι τον καταλαβαίνεις .

Να αποφεύγεις να κατηγορείς τα αγαπημένα του πρόσωπα ακόμα και αν αυτά επηρεάζουν αρνητικά την σχέση σας. Να σέβεσαι τους συγγενείς και τους φίλους του συντρόφου σου.

Προσπάθησε να εστιάσεις στο παρόν χωρίς να παρεμβάλλεις προβλήματα και απογοητεύσεις του παρελθόντος. Να καταλάβεις αυτό θέλει να εκφράσει ο σύντροφός σου στο συγκεκριμένο παρόν.

Προσπάθησε να μιλάτε χαμηλόφωνα ακόμη και όταν τσακώνεστε. Η φωνές δεν αποσκοπούν πουθενά και οξύνουν ακόμα περισσότερο τον θυμό σας.

Όταν δεν υπάρχει επικοινωνία δεν υπάρχει σχέση, όταν δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία δεν υπάρχει τίποτα. Προσπαθήστε να επικοινωνείτε σωστά με τον σύντροφο σας και να περνάτε στην σχέση σας όσο πιο ποιοτικά και σωστά γίνεται.

Μου Αρέσει

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου