Η σωστή διατροφή για να μη χάσετε τα μαλλιά σας

Γράφει η Ειρήνη Μ.

w_200_2027  
Όπως συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας, έτσι και το τριχωτό της κεφαλής σας για να αναζωογονείται έχει ανάγκη μεταξύ άλλων και από την κατάλληλη διατροφή. Η κατανάλωση των σωστών τροφών και η πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και βιταμινών θα βοηθήσει στην ενίσχυση της τρίχας.


Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα 3 μακροθρεπτικά συστατικά, που χρειάζεστε στην καθημερινή σας διατροφή και πώς αυτά θα σας βοηθήσουν να έχετε μια πλούσια κώμη.
    Το πρώτο απαραίτητο συστατικό για υγιή μαλλιά είναι οι πρωτεΐνες.
Οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη νέων τριχών, οπότε η επαρκής πρόσληψή τους είναι σίγουρα μια καλή αρχή.
Οι πρωτεΐνες στην πραγματικότητα αποτελούνται από αμινοξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη νέων κυττάρων που αποτελούν τις ρίζες των μαλλιών.
Προσθέτοντας επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών στα γεύματά σας θα πετύχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της τρίχας.
     Στις τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες περιλαμβάνονται το συκώτι, τα θαλασσινά, το κοτόπουλο, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η σόγια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τουλάχιστον το 15 % της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων πρέπει να προέρχεται από το κρέας.
Οι υδατάνθρακες είναι το δεύτερο στοιχείο που χρειάζεστε, αν θέλετε να έχετε πλούσια μαλλιά.
Η πρόσληψη υδατανθράκων κάνει καλό στην υγεία και προσφέρει ενέργεια. Οι υδατάνθρακες συμβάλλουν στην ανάπτυξη ολόκληρου του ιστού του σώματος αλλά και στην ενδυνάμωση της τρίχας.
     Επιπλέον είναι καλή πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της τρίχας.
Φυσικά έχει σημασία να επιλέγετε το σωστό τύπο υδατανθράκων. Προτιμήστε τα λαχανικά, τα φρούτα και τα προϊόντα ολικής αλέσεως. Οι ειδικοί προτείνουν το 55 % - 60 % των θερμίδων που προσλαμβάνετε καθημερινά να προέρχεται από υγιεινούς υδατάνθρακες.
    Τα λιπαρά είναι το τελευταίο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό.
Για να διατηρήσετε το σώμα σας γερό και υγιές, θα πρέπει να προσλαμβάνετε επαρκείς ποσότητες των απαραίτητων λιπαρών. Το 25 -30% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων πρέπει να προέρχεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων από λίπος.
    Τα υγιή και λαμπερά μαλλιά αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εμφάνισής μας. Γι 'αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι όλοι και ιδίως οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε πλούσια μαλλιά. Ωστόσο πολλοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της βραδείας ανάπτυξης των τριχών.
Αν ανήκετε στην τελευταία κατηγορία ίσως είναι απαραίτητο εκτός από τα να προσέχετε τη διατροφή σας να συμβουλευτείτε και έναν ειδικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου