Φέτος αποφάσισα να κάνω μία διαφορετική συνταγή για τσουρέκια που μου την έδωσε πριν πολλά χρόνια ένας φίλος μας ζαχαροπλάστης από τη Θεσσαλονίκη και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.
Υλικά
3 κιλά αλεύρι
200 γρ. μαγιά
1 κιλό ζάχαρη
400 γρ. βούτυρο Lurpak
10 αυγά
500 γρ. γάλα
Μία βανίλλια
1 μαχλέπι
1 κακουλέ
Εκτέλεση
Ρίχνω τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπώ ελαφρά με ένα πηρούνι, μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτω όλα τα υλικά, αφού διαλύσω τη μαγιά στο γάλα το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς χλιαρό, μαζί και το αλεύρι. Λιώνω τέλος το βούτυρο και χωρίς να το κάψω, το προσθέτω σιγά - σιγά στο μείγμα, ζυμώνοντας καλά με το χέρι. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει, προθερμαίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς και πλάθω πλεξούδες σε ότι μέγεθος θέλω. Γίνονται περίπου 7 πλεξούδες κανονικού μεγέθους. Κατόπιν αλοίφω τις πλεξούδες με αυγό, πασπαλίζω με αμύγδαλα ή σουσάμι, αν θέλω τοποθετώ και σε διάφορα μέρη σοκολάτα σε κομμάτια, και ψήνω για μισή περίπου ώρα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου