Γυναίκα & Γυμνισμός

Σαν γυναίκα που κάνω γυμνισμό,λέω να διαφωτίσω την κατάσταση.

zene-i-naturizamΕιναι καθαρά θέμα ανθρώπου,κατά τη γνώμη μου .Κι ο γυμνισμός είναι μέρος των πιστεύω κάποιου-στην περίπτωση μας, κάποιας. Αν κάποια ντρέπεται για το σώμα της-οι περισσότερες-και δεν το νομίζει ελκυστικό,δεν θα επιχειρήσει να ξεγυμνωθεί.Επίσης είναι και θέμα κοινωνίας.Η Ελληνική κοινωνία έχει τόσο μεγάλο έλλειμα παιδείας,από τη μια,και τόσο μεγάλη οπισθοδρόμηση και ριζωμένες αντιλήψεις, στερεότυπα και προκαταλήψεις, από την άλλη,που δεν μπορούν να εκλείψουν από τη μια μέρα στην άλλη.Δυστυχώς,οι κύριοι στόχοι των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων και όλων των σκουριασμένων απόψεων και αντιλήψεων είναι ανα τους αιώνες οι γυναίκες...


Ενα απλό παράδειγμα,μια γυναίκα που είχε πολλούς εραστές,ξέρουμε όλοι πως την χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι- και δυστυχώς όχι μόνο οι άντρες αλλά και πολλές γυναίκες, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ ένας άντρας που πέρασαν πολλές γυναίκες από τη ζωή του, τον θεωρούν όλοι ‘’μάγκα’’ και παράδειγμα προς μίμηση. Κανένας αρνητικός χαρακτηρισμός δηλαδή, ενώ στην περίπτωση της γυναίκας δεν ισχύει αυτό. Ομοίως και στην εμφάνιση, ομοίως και στην ηλικία. Ένας άντρας στα 40, ανύπαντρος, με γκρίζα μαλλιά, που αρχίζουν να αραιώνουν, με λίγη κοιλίτσα να εμφανίζεται, θεωρείται έως και γοητευτικός, ενώ μια γυναίκα στην ίδια ηλικία, ανύπαντρη, με λίγα περιττά κιλά, προκαλεί συνήθως την λύπηση των γύρω, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας που είναι οι κύριοι φορείς των προκαταλήψεων, του στυλ ‘’αχ την κακομοίρα σε αυτή την ηλικία ποιος θα την κοιτάξει, δεν είναι καν όμορφη’’.

Προσωπικά μου δημιουργούν αποστροφή όλα αυτά.. Ποτέ μου δεν σκέφτηκα έτσι. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ελεύθερος να πράττει όπως θέλει, αρκεί να μην βλάπτει τους άλλους.
Κι ο γυμνισμός μέσα σε αυτά τα πλαίσια ελευθερίας εντάσσεται. Οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν ντροπή για το σώμα τους από τη μια, κυρίως εξαιτίας του βομβαρδισμού της εικόνας της ‘’τέλειας’’ (με πολλά εισαγωγικά) γυναίκας- ενός δημιουργήματος της φαντασίας των ΜΜΕ, γιατί κανείς στην πραγματικότητα δεν είναι τέλειος- και από την άλλη ξέρουν ότι αν ξεγυμνωθούν, το πιο πιθανό είναι να κακοχαρακτηριστούν.
Βέβαια είναι και λίγο υποκριτικό όλο αυτό…Σχήμα οξύμωρο.. Από τη μια ντρέπονται στην παραλία να κάνουν γυμνισμό και από την άλλη κυκλοφορούν μισόγυμνες σε χώρους που κυκλοφορούν τόσοι άνθρωποι, στο δρόμο, στα λεωφορεία, στα μαγαζιά.. Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω, αλλά κι εγώ που είμαι γυναίκα μου δημιουργεί αποστροφή όλο αυτό, κυρίως γιατί είναι δήθεν… Οι ίδιες κοπέλες που όλο το καλοκαίρι κυκλοφορούν μισόγυμνες τάχα μου γιατί ζεσταίνονται, το χειμώνα φοράνε 15 μπλούζες τη μια πάνω από την άλλη, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι το κάνουν για να προκαλούν και μόνο. Προσωπική άποψη πάντα.
Αν η ίδια η γυναίκα δεν αποδεσμευτεί από όσα την φορτώνουν να πιστεύει, ποτέ δεν θα απελευθερωθεί και δεν θα νιώσει ελεύθερη. Αν δεν αποκτήσει τη δική της προσωπικότητα και να πάψει να θεωρεί τόσο σημαντική τη γνώμη του κάθε τυχαίου που θα την κακοχαρακτηρίσει. Γιατί σε τελική ανάλυση να την κακοχαρακτηρίσει; Ζούμε στο μεσαίωνα; Κάποτε δεν πρέπει να εκσυχρονιστούμε σαν κοινωνία κι εμείς;
Ποτέ δεν με ένοιαξε τι θα πει ο καθένας, κάνω γυμνισμό κάποια χρόνια, όχι πολλά, όταν κατάλαβα όλες αυτές τις αλήθειες που παρέθεσα και έπαψα να ακούω την κάθε βλακεία που θα πει ή απλά θα σκεφτεί ο άλλος και θα σου δείξει με τον τρόπο του. Έπαψα να ντρέπομαι για το σώμα μου και δεν με νοιάζει τι θα σκεφτεί ο καθένας. Στις παραλίες γυμνιστών, σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο, και δεν κατακρίνει. Πχ στο ΚΑΠΕ που πήγαινα, πιο πολύ ντρεπόμουνα τα βλέμματα των διάφορων κουτσομπόληδων δηθεν, της μπροστινής παραλίας όταν πέρναγα, που σε πέρναγαν από ακτίνες Χ, και σχολιαζαν, γιατί τα κριτήρια τους ήταν τι φοράς και διάφορα τέτοια χαζά.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι αντί να απελευθερωνόμαστε σαν κοινωνία και να υιοθετούμε χωρίς ταμπού μεταξύ άλλων και τον γυμνισμό, γινόμαστε όλο και πιο συντηρητικοί και οπαδοί του life style. Αντί ο γυμνισμός να αφορά τους νέους, οι νέοι τον θεωρούν κάτι κακό, ξεδιάντροπο και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, και το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάνε στα ‘’in’’ μέρη, να συνωστίζονται, στα beach bar, να κάνουν φιγούρα μετά, οι κοπέλες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποια θα είναι καλύτερα ντυμένη, χτενισμένη, λες και πάνε στην πασαρέλα, να παίζουν ρακέτες στην παραλία και όλα αυτά τα χαζα- κατά τη γνώμη μου. Πλήρης απογοήτευση…

Μου Αρέσει

http://www.greeknaturism.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απόλυτα σωστή !!!!!!!!

akiszikos@windowslive.com

Δημοσίευση σχολίου