7 τρόποι για να συμφιλιωθείς με την πρώην του!

Γράφει η Ειρήνη Μ.


   ex3-thumb-572xauto-236271Οι σχέσεις μπορούν να κάνουν περίπλοκα τα πράγματα στη ζωή μας. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι η συμφιλίωση με τη πρώην. Ο καθένας αισθάνεται διαφορετικά γι' αυτό το θέμα και προσπαθεί με διαφορετικούς τρόπους να λύσει το πρόβλημα της συμφιλίωσης αυτής. Παρακάτω παρατίθονται μερικά πραγματάκια που μπορούν να σε βοηθίσουν.


    1. Εκτίμησε τη κατάσταση.
   Πριν κάνεις οτιδήποτε κάτσε και μίλησε με το σύντροφό σου. Δες πως νιώθω για τη πρώην του και το χωρισμό τους και τι πιστεύει για τη δική σας σχέση. Σε περίπτωση που δεν θέλει να κρατήσει επαφή με την πρώην του αυτό είναι καθησυχαστικό. Εαν πάλι θέλει να κρατήσει επαφή τότε θα πρέπει να αξιολογήσεις τη κατάσταση ώστε να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση.
    2. Δείξε του πώς αισθάνεσαι.
   Είναι σημαντικό να δείχνετε και οι δύο πως αισθάνεστε για αυτή τη κατάσταση. Εαν δεν νιώθεις άνετα με αυτή τη κατάσταση πρέπει ο σύντροφός σου να το ξέρει. Σε περίπτωση που εσύ δεν έχεις πρόβλημα με το επίπεδο επαφής που έχει με τη πρώην του πρέπει να του το πεις ώστε να μην έχει ενοχές και να νομίζει ότι σε προδίδει. Είναι σημαντικό να αφήνεις ανοιχτούς όλους τους τρόπους επικοινωνίας.
    3. Αγνώισέ το.
   Δεν υπάρχει λόγος να προσποιήσε ότι αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει. Αγνώισε απλά το γεγονός ότι το αγόρι σου είχε σχέση με αυτό το άτομο. Όλοι κουβαλάμε όταν μπούμε σε μία νέα σχέση το " φάντασμα " ενός ή μίας πρώην. Δεν πρέπει λοιπόν να περιμένουμε από την αρχή να κοπεί κάθε δεσμός μεταξύ του αγοριού μας και της πρώην του.
    4. Βάλε όρια.
   Πρέπει να συμφωνήσετε σε κάποια όρια. Το να μειώσει τις επαφές με τη πρώην του είναι μά λύση που πρέπει να του προτείνεις αλλιώς να ξεκόψει τελείως από τη πρώην του.
    5. Παίξε καλά και δίκαια.
   Εαν ο σύντροφός σου έχει αρχίσει να δημιουργεί μία φιλία με τη πρώην του, ίσως θα έπρεπε να τη γνωρίσεις καλύτερα.  Φαίνεται να είναι μία δύσκολη απόφαση αλλά πρέπει να παρθεί. Δεν χρειάζεται να γίνεις η κακιά της υπόθεσης αλλά πρέπει να δώσεις στο σύντροφό σου να καταλάβει ότι από τη στιγμή που είστε μαζί δεν χρειάζεται να έχει πολλά πολλά με την πρώην του διότι μη ξεχνάμε ότι ο κόσμος είναι πολύ κακός. Η φράση " έχε κοντά τους φίλους σου μα πιο κοντά τους εχθρούς σου " αποτελεί ένα δυνατό σου όπλο.
    6. Νιώσε άνετα με τον εαυτό σου.
   Μπορεί να πέσεις στη παγίδα να αρχίσεις τις συγκρίσεις μεταξύ εσένα και της πρώην του. Εαν αρχίσεις να νιώθεις ανασφαλής με τον εαυτό σου, αυτό μπορεί να αρχίσει να φαίνεται και στο σώμα σου. Το να γίνει πολύ ευαίσθητη και να κλειστείς στο καβούκι σου αφήνοντας απ' έξω το αγόρι σου δεν βοηθά καθόλου τη κατάσταση. Μη ξεχνάς κάθε μέρα να υπενθιμίζεις στον εαυτό σου ότι το αγόρι σου έχει κάνει την επιλογή του και έχει διαλέξει να είσαι εσύ δίπλα του και όχι η πρώην του.
    7. Νιώσε άνετα μέσα στη σχέση σας.
   Το παρελθόν είναι παρελθόν και πρέπει να το καταλάβεις για να συμφιλιωθείς με την ιδέα της πρώην του. Η σχέση σας πρέπει να είναι η κύρια σκέψη και για τους δύο. Εαν περνάς τόσο πολύ χρόνο για να σκέφτεσαι τη προηγούμενή του σχέση, μπορείς να φτάσεις στο σημείο να βλάψεις άθελά σου τη δική σας σχέση. Πέρασε το χρόνο σου πιο ευχάριστα, φτιάχνοντας μία σταθερή σχέση με το σύντροφό σου.
  Μπορείς εαν θέλεις να μας παραθέσεις και τη δική σου άποψη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου