Η μάχη με την κατσαρίδα

Γράφει η : Ελεάνα  Μ.
 

Η Κατσαρίδα.

Ανήκει στην κατηγορία των απεχθών εντόμων. Έντομο βρωμερό, σιχαμερό και τρισάθλιο. Συναντάται κυρίως σε υγρούς και κλειστούς χώρους (βλ. υπόνομοι, αποχετεύσεις, αποθήκες, σωλήνες, τοίχοι κλπ). Κλασσικό είδος παλιοξενύχτη, που τρεκλίζει σε διαδρόμους και τοίχους κατά τις 4 τα ξημερώματα όταν η υπόλοιπη φύση ησυχάζει.

Μετά από ώριμη και επίπονη σκέψη κατέληξα ότι η κατσαρίδα ως είδος έχει διττή χρησιμότητα για εμάς τους ανθρώπους και δη τα κοριτσάκια:

1. Αφενός είναι ένα από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής συντρόφου. Άντρας που δεν σκοτώνει κατσαρίδες , δεν τιμάει τα παντελόνια που φοράει και πρέπει να θανατωθεί πάραυτα στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος προς συμμόρφωσιν και παραδειγματισμόν!

2. Και αφετέρου, η κατσαρίδα βοηθάει τις γυναίκες να εξασκούν τις ψηλές τους νότες και να ξεμπλοκάρουν τις φωνητικές τους χορδές. Επίσης η γνωστή τσιρίδια (Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ! ή Μαμάααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα μου ή επίσης Αντώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωνη τρέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεχα) λειτουργεί ως μέσο εκβιασμού του Αντώνη σε διάφορα άλλα θεματάκια, τύπου "μα γιατί να βγεις πάλι με τους φίλους σου, Γιατίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι". Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι η προφορά του Ι είναι η ίδια και για την καταρίιιιιιιδα και για τους φίιιιιιλους του Αντώνη.....

Η κατσαρίδα.

Γερμανική, Μεσογειακή ή Αμερικάνα, μικρή διαφορά έχει. Πάντα απρόσκλητος επισκέπτης, την άνοιξη από τα ανοιχτά παραθυράκια , τους χειμώνες από φρεάτια και αποχετεύσεις, τρέφεται με ό,τι σκατολοϊδι κυκλοφορεί στο σπίτι, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το μόνο πράγμα που δεν τρώει η άτιμη είναι το αγγούρι... Λες να γνωρίζει κάτι που εμείς οι κοινοί θνητοί αγνοούμε??????

Και επειδή δεν είναι δυνατόν να τρεφόμαστε μόνο με αγγούρια, πάντα κάτι βρίσκει να φάει η πουτάνα!

Κατά τον Einstein, είναι το μόνο είδος που θα μπορούσε να επιβιώσει μετά από πυρηνική καταστροφή, καθότι εκτός των άλλων είναι και ανθεκτική στη ραδιενέργεια....

Και στον αποκεφαλισμό επίσης! Ζει εώς και 9 μέρες ακέφαλη μέχρι να πεθάνει από ασιτία!!!!!! Εντελώς φρικιαστικό! Μπλιαχ...

Στην ψυχολογία δε, η εμμονή με τις κατσαρίδες υποδηλώνει "βρώμικο σεξ".... Φροϋδικό και φετιχιστικό μέχρι αηδίας.... Το προσπερνώ λοιπόν και συνεχίζω....

Οι θηλυκές κατσαρίδες δεν έχουν φτερά, σε αντίθεση με τις αρσενικές που ενίοτε ίπτανται....

Έπίσης, τα αυγά της μαύρης κατσαρίδας μπορούν να παραμείνουν "ανενεργά" για μήνες. Κοινώς η μαμά και ο μπαμπάς κατσαρίδοι μπορεί να έχουν απεβιώσει εις κύριον και εκεί που νομίζεις ότι καθάρισες , τσουπ! γεμίζει το σπίτι με μικρά μαύρα κατσαριδομωράκια. Πίκρα!

Πριν χρόνια, έμενα σε ένα διαμερισματάκι ακριβώς πάνω από γνωστή αλυσίδα super market. Γυρνώντας ένα βράδυ στο σπίτι, έρχομαι αντιμέτωπη με 4 μεσογειακές κατσαρίδες που έχουν πιάσει από έναν τοίχο και χαβαλεδιάζουν. Όπως είμαι, κάνω αναστροφή, κλειδώνω την πόρτα πίσω μου και μετακομίζω στην κολλητή μου για 1 εβδομάδα όπου προσπαθώ με άφθονες τεκίλες να ξεπεράσω το σοκ!

Κάνω δυναμικό come back στο σπίτι με το τότε αμόρε, και συνεργείο απολυμάνσεων. Το σπίτι 40 τετραγωνικά!

Κατσαριδούλα εκεί δεν ξαναείδα. Άλλα είδα πολλούς εφιάλτες.

Κατσαρίδες - Ελεάνα / 1-0

Μετακομίζω ξανά. Σε άλλο σπίτι. Σε άλλη πόλη. Γυρίζω πάλι βράδυ (το χω αυτό το κακό....) με τη συγκάτοικο και τσουπ! Μια μαύρη αμερικάνα (άφρο για την ακρίβεια. λόγω μεγέθους) σουλατσάρει στο σαλόνι. Φωνές. Δημιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιτριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι (όλα τα "η/ ει/οι/ει/ι/υ" προφέρονται ως "ι" όταν πρόκειται για κατσαρίδες) σκότωσέ την!

Αν και η συγκεκριμένη ήταν "του αγρού" μία απολυμανσούλα την ξανακάναμε.

Κατσαρίδες - Ελεάνα / 2 - 0

Ξαναμετακομίζω. Το χω εύκολο βλέπεις.... (Αν ποτέ χρειαστείς βοήθεια σε μετακόμιση πες μου. Μεταφοραί - Μετακομίσεις η Λίλα...... ). Νέο σπίτι. Μετά από 3 χρόνια, ήρθε πάλι ο απρόσκλητος επισκέπτης.

Ξανά μανά απολυμάνσεις. Ξανά εφιάλτες τα βράδια. Ξανά προσωρινή διαμονή σε φίλους.

Κατσαρίδες - Ελεάνα / Barcelona - whoever.... έχασα το σκορ!

Και μετά βρήκα τη λύση. Δεν είναι ο Γιώργος, ούτε ο Κώστας, ούτε ο Δημήτρης, Ούτε καν ο Abdul!

Είναι μία μικρή συσκευούλα που τη βάζεις στην πρίζα και μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμμάτων (!!!) διαχέεται σε όλο το σπίτι και εκνευρίζει όλα τα σιχαμενοειδή σε βαθμό που τα αναγκάζει να βρουν άλλους εξωτικούς τόπους να ξεχειμωνιάσουν.

Και επιτέλους ηρέμησα.

Βέβαια, αν και στις οδηγίες και στις ενδείξεις της συσκευής αναφέρεται κατηγορηματικά οτι από τα Η/Μ κύματα δεν επηρεάζονται οι άνθρωποι και τα κατοικίδια, τώρα τελευταία έχω κάτι αναλαμπές πολύ ανησυχητικές.

Αν αρχίσω να λύνω και μαθηματικές εξισώσεις (κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα) να με πάτε άμεσα στη Νasa για εξετάσεις!

Κλείνοντας, ένα έχω να πω:

Κατσαρίδες - Ελεάνα / Άσσος στο ημίχρονο, δύο τελικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!




1 σχόλια:

Αποφράξεις Μαρκόπουλο είπε...

Άσσος ημίχρονο διπλό τελικό; Στημένο το ντέρμπι.

Δημοσίευση σχολίου