Χωρισμός και πως θα τον αντιμετωπίσω

Γράφει η : Κική Στ.

break_upΚαι ναι,έφτασε η στιγμή που από τα χείλη του αγαπημένου σου βγαίνουν οι λέξεις που τόσο φοβόσουν : ”λυπάμαι,θέλω να χωρίσουμε” και τότε είναι που νιώθεις τον κόσμο να χάνετε κάτω από τα πόδια σου, ιδρώνεις, θολώνεις και η καρδιά σου πάει να σπάσει. Νομίζεις πως όλα τέλειωσαν για σένα και πως τίποτα πια δεν αξίζει. Κι όμως, κάνεις λάθος, και αυτό το χωρισμό θα ξεπεράσεις και όλους τους υπόλοιπους… Όσο σοβαρή σχέση και να είχες ,ένα είναι σίγουρο ,αργά η γρήγορα θα ξανασταθείς στα πόδια σου…

Συγκεκριμένα τα στάδια του χωρισμού είναι τα εξής..

1)Άρνηση: στο στάδιο αυτό, νιώθουμε αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, έχουμε την ανάγκη να απομονωθούμε από όλους και γενικά υπάρχει ένα μόνιμο βάρος στην καρδιά ..

2)θυμός: στο δεύτερο στάδιο, έχουμε την ανάγκη να ρίξουμε σε κάποιον το φταίξιμο..δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι αυτό το κεφάλαιο έκλεισε και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν μας άξιζε σε καμία περίπτωση.

3)κατάθλιψη: σ΄αυτή τη φάση το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η μελαγχολία..κλαίμε, δεν έχουμε όρεξη για τίποτα και το μόνο που θέλουμε είναι να μείνουμε κάτω από το πάπλωμα μας..επίσης από όλη αυτή την κατάσταση επηρεάζεται σε ένα ποσοστό και η μνήμη.

625984)Ενοχές: εδώ είναι που αρχίζουμε να τα σκεφτόμαστε πολύ τα πράγματα και να φτάνουμε σε σημείο να νιώθουμε ενοχές και να αναρωτιόμαστε: “αν είχα κάνει αυτό,ίσως να μην είχε γίνει τώρα αυτό” .

5)Αποδοχή: στο τελευταίο στάδιο του χωρισμού αρχίζουμε να συμβιβαζόμαστε με το γεγονός, αποδεχόμαστε την κατάσταση και ξεκινάμε ουσιαστικά μια νέα ζωή…

Έτσι λοιπόν αν χώρισες, να ξέρεις πως δεν είσαι μόνη. Χιλιάδες άνθρωποι νιώθουν αυτή τη στιγμή όπως εσύ, ίσως και χειρότερα. Αν καταφέρεις να πιστέψεις πως όλα θα πάνε καλά τότε σίγουρα θα πάνε… Μη χάσεις τη θέληση σου, πίστεψε στον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις .Δες το και εγωιστικά το θέμα, κανείς δεν αξίζει να σε στεναχωρεί και αν το κάνει, τότε δεν αξίζει όσο νόμιζες… Και μια συμβουλή: το καλύτερο φάρμακο για ένα χωρισμό είναι μια..τρελή τρελή παρέα που θα σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα..




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

hmoun pragmatika poly apelpismenh meta tn xwrismo mou...wstoso otan diavasa to arthro s katalava pws sth zwh dn aksizei na stenaxwriomaste gia kanenan logo kai kanena atomo..thks!

κικη είπε...

χαιρομαι πολυ που σε βοηθησα!να ξερεις οτι απο ενα σημειο και μετα πρεπει να σκεφτεσαι τον εαυτο σου και τι ειναι καλο για εσενα και η στεναχωρια μονο καλο δε σου κανει..:):):)

Δημοσίευση σχολίου