Δες πως μπορείς να μεταμορφώσεις το βράδυ σε ενα υπέροχο δειπνο για δύο.
Τρέχεις απ'το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα προλάβεις όλα.
Άλλες φορές το κατορθώνεις,άλλες νιώθεις ανεπαρκής απλά και μόνο σαν οργανισμός.
Μία απ'τις σπάνιες φορές γυρίζεις νωρίτερα απ΄τον σύντροφό σου στο σπίτι.
Δεν έχεις καθόλου όρεξη παρά μόνο για ένα ξεκούραστο μπάνιο και έναν ονειρεμένο υπνάκο.
Εκείνη ακριβώς την στιγμή σκέφτεσαι και την ταλαιπωρία που σίγουρα έχει τραβήξει όλη μέρα και ο σύντροφός σου.
Τι πιο όμορφο και γλυκό να γυρίσει και να σε βρει θεά και ξεκούραστη εκεί που δεν το περιμένει;
Τι θα συμπλήρωνε αυτή την ωραία εικόνα;Πολλά κεριά,σε διάφορα σχέδια,σε διάφορα σημεία του δωματίου,
έτσι απλά για αλλαγή και ατμόσφαιρα.Αν δεν κάνουμε εμείς κάτι το διαφορετικό να σπάει η ρουτίνα,
μην περιμένουμε να γίνει εκ θαύματος!
Δεν χρειάζεται να είναι επέτειος,για να πεις ΣΆΓΑΠΩ!
Δεν χρειάζεται να γιορτάζεις,τα 30 σου χρόνια,για να πεις ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Δεν χρειάζεται να πονάς,για να πεις ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ!
Παρά την κούραση,θέλεις αυτό το βράδυ να μην μοιάζει με άλλο.Έτσι..απλά χωρίς λόγο!
Μην ξεχνάς..εμείς δημιουργούμε τους ΛΟΓΟΥΣ!
Όσο εσύ ετοιμάζεσαι να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο,έχεις να σκεφτείς:
-τι δείπνο θα ετοιμάσεις!
-τι φόρεμα θα φορέσεις(ή τι δεν θα φορέσεις..)!
-πού είναι το κόκκινο κραγιόν σου!
-τι άρωμα θα μυρίσει πάνω σου την ώρα που θα σε φιλήσει στην πόρτα!
Μία εύκολη,γρήγορη και δοκιμασμένη συνταγή συνοδευμένη με λευκό κρασί είναι:
"Κοτόπουλο & πράσο"
υλικά:
6 πράσα μεγάλα
1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
1 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
2 κύβους κοτόπουλου ή λαχανικών
αλάτι,πιπέρι φρέσκο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
ξεκινάμε:
-χρειαζόμαστε ένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα όχι πολύ ψηλή.
-ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.Σε μέτρια θερμοκρασία πάντα.
-πλένουμε καλά το φιλέτο κοτόπουλου και το κόβουμε σε μικρότερες μερίδες.
-το σωτάρουμε μέσα στο ελαιόλαδο έως ότου αλλάξει χρώμα(θα αρχίσει να ασπρίζει και θα είναι μαλακό,όχι να καεί).
-στην συνέχεια ρίχνουμε και τους κύβους για έξτρα γεύση και ανακατεύουμε τα υλικά μας με ξύλινη κουτάλα-αν υπάρχει-
(είναι πολύ καλύτερα στην μαγειρική τα ξύλινα από τα μεταλλικά σκεύη)
-σβήνουμε με το λευκό κρασί.
-έχουμε κόψει σε ροδέλες τα πράσα και τα έχουμε πλύνει καλά.
(Κυρίως κρατάμε το κάτω μέρος και όχι ιδιαίτερα το πράσινο φύλλωμά τους).
-τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο σκεύος μας,Ανακατεύουμε για λίγο.
-μόλις τα πράσα σωταριστούν(θέλουμε να κρατάνε λίγο και να μην διαλύονται ή λιώνουν)
-ρίχνουμε αλάτι(κατ'επιλογή)και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-στην συνέχεια σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος(κι εδώ ανάλογα με το πόσο κρεμώδη ή όχι θέλουμε το φαγήτό μας).
Συνήθως 1 1/2 κουτί κλασσικής κρέμα γάλακτος(προτιμήστε με χαμηλά λιπαρά)είναι αρκετή.
-αφήνουμε να πάρει μία βράση για να δέσει η κρέμα το φαγητό μας.
-δοκιμάζουμε πάντα και δεν ξεχνάμε αν χρειάζεται και πόσο,αλάτι και πιπέρι.
(μην βιαστείτε να ρίξετε γιατί οι κύβοι από μόνοι τους είναι αλμυροί)
-το φαγητό σας είναι έτοιμο!
-διατηρήστε την θερμοκρασία όσο πιο χαμηλά επιτρέπει η κουζίνα σας,
με προσοχή να μην καεί το φαγητό και ο κόπος σας,έως ότου φτάσει ο αγαπημένος σας!!!
-να θυμάστε αυτό το φαγητό τρώγεται ζεστό.
-τέλος,σερβίρεται στα πιάτα και ρίχνεται φρέσκο ψιλοκομμένο άνιθο..
Δεν μένει παρά να του τηλεφωνήσετε για να μην αργήσει πολύ
και να φέρει ένα μπουκάλι ξηρό λευκό κρασί τόσο υπέροχο όσο εσείς!
Δεν θέλει κόπο..Θέλει τρόπο..
και
Καλή..Όρεξη..
2 σχόλια:
telio....aplo alla poli nostimo..
To dokimasa...i sintagi poli kali...euxaristw :)
Δημοσίευση σχολίου