ΔΕΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ!

Γράφει η : Μελίνα Στυλιανού.

love1Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να αγαπήσουν γιατί νιώθουν το φόβο της απόρριψης. Δεν κάνουν βήματα ώστε να έρθουν κοντά στο άλλο πρόσωπο γιατί έχουν την αντίληψη πως θα αρνηθεί να γίνει μια βαθύτερη γνωριμία. Αυτή η κίνηση που δεν γίνετε δείχνει την ψυχολογία του ατόμου που ίσως δεν είναι σε θέση να έχει πραγματικά μια σχέση ή ίσως να μην έχει την τόλμη να κάνει το πρώτο βήμα.

 

Το να παραδεχτεί μπροστά στο άλλο πρόσωπο την συμπάθεια που τρέφει προς αυτό, δηλώνεται η αυτοεκτίμηση διότι καταπατά τον εγωισμό ή την ντροπή που νιώθει και ρίχνεται στο παιχνίδι της αγάπης άφοβα. Είναι μια βοήθεια αυτοσεβασμού να βρεις το κουράγιο να το πεις γιατί αποδέχεσαι ότι ο εαυτός σου τρέφει αισθήματα και δεν ντρέπεται να τα εκφράσει. Τον φόβο που αντιμετωπίζεις θα τον δεις να φεύγει όταν βρεις το απαιτούμενο θάρρος και συντονίσεις στις δυνάμεις σου ώστε να εκφράσεις αυτά που νιώθεις.

love-is-trueΑκόμα και αν δεν συμβεί κάτι με το πρόσωπο που επιθυμείς εκφράζοντας στην αγάπη σου προς αυτό και γνωστοποιώντας του τα αισθήματα σου ο εαυτός σου θα νιώσει ανακούφιση και θα του αξίζει ένα μπράβο!!! Δεν θα έχεις τύψεις ότι δεν προσπάθησες ούτε ενοχές γιατί θα αποκτήσεις τον σεβασμό και την εκτίμηση από τον ίδιο σου τον εαυτό. Τιμωράνε οι άλλοι τον εαυτό μας όχι εμείς τον δικό μας.. αυτό είναι πολύ σημαντικό!!

Για να είμαστε έτυμοι να αγαπήσουμε πρέπει πρώτα να αγαπάμε τον εαυτό μας και μετά να μπορούμε να μπούμε σε μια σχέση. Ακόμα και αν προσπαθούμε και δεν γίνεται κάτι ουσιαστικά σταθερό αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν είμαστε ακόμα έτυμοι και δεν μπορούμε να μπούμε σε μια σχέση την χρονική εκείνη στιγμή.

Ίσως επειδή είμαστε τόσο συναισθηματικοί να μην αντέξουμε στον χωρισμό ή στα προβλήματα της σχέσεις και να χρειαζόμαστε χρόνο για να δυναμώσουμε.

Μελίνα Στυλιανού

Αυτό το άρθρο το αφιερώνω σε όλους μας για να θυμίσω εκείνο το αίσθημα δειλίας στην αγάπη, που κάποτε μας φόβιζε αλλά όταν το αντιμετωπίσαμε κερδίσαμε μια μάχη!!!!!!!!!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου