ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Μάθε τι θέλει απο εσένα σε 1 λεπτό!

Γράφει η : Μελίνα Στυλιανού.

15145,xcitefun-body-language-6Σύμφωνα με έρευνες από ειδικούς μόνο το 8%  χρησιμοποιούμαι για να εκφραστούμε με λόγια, η υπόλοιποι επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων γίνεται με την γλώσσα του σώματος. Στην μεταξύ μας επικοινωνία λειτουργεί το ένστικτο της συμπάθειας ή της αντιπάθειας και ενστικτωδώς λειτουργούμαι με τους γύρο μας.

 

 

 

 

 

Υπάρχουν μερικές κινήσεις οι οποίες μας βοηθούν καταλάβουμε αν ήμαστε σε καλό δρόμο με τον συνομιλητή  μας.

Αυτές η κινήσεις γίνονται υποσυνείδητα από τον συνομιλητή μας και εμείς μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε το τι νιώθει για μας. Αυτές  είναι :

Ο συνομιλητής σας σας κοιτά στα μάτια, ανοιγοκλείνοντας τα δικά του συχνά -αντίδραση που προκαλείται από την κόρη του ματιού, η οποία μεγαλώνει όταν κοιτάζουμε το αντικείμενο του πόθου μας. Μη βιαστείτε να απογοητευθείτε αν το βλέμμα του δεν παραμένει σταθερό αλλά χαμηλώνει ή απομακρύνεται ορισμένες φορές πολλοί άνθρωποι νιώθουν άβολα να κοιτάζουν τον άλλο στα μάτια πολύ ώρα, ειδικά αν τον έχουν μόλις γνωρίσει.

body-language-2Αντιγράφει ασυναίσθητα τις κινήσεις σας: ανάβει τσιγάρο όταν ανάβετε κι εσείς, πίνει από το ποτό του μόλις έχετε αφήσει το δικό σας στο τραπέζι, κάθεται σε στάση παρόμοια με τη δική σας.

Το επάνω μέρος του σώματος του/της γέρνει ελαφρά προς το μέρος σας, υποδηλώνοντας ενδιαφέρον αλλά και οικειότητα, θέλοντας να δήξει τα αισθήματα που τρέφει για σας.

Τα γόνατα, τα πέλματα ή οι ώμοι του/της είναι στραμμένα προς το μέρος σας, ακόμα και όταν κοιτάζει άλλου. Αυτό ίσως μερικές φορές να είναι υποσυνείδητο αλλά σημαίνει πως νιώθει την ανάγκη να ταυτιστεί μαζί σας και να νιώσει πιο κοντά σας.

Οι παλάμες των χεριών του/της είναι χαλαρές, πράγμα που υποδηλώνει ότι αισθάνεται άνετα -ίσως και οικεία- μαζί σας.  Συνήθως μπορεί να σας αγγίζει ή με χειραψία ή στο σώμα κάνοντας κινήσεις αγάπης ή ενθουσιασμού.

Αυτά που κάνουν οι γυναίκες

Παίζουν με τα μαλλιά τους, το κάνουν επίτηδες, για να δείξουν ξεκάθαρα ενδιαφέρον. Νοιώθουν αμήχανα και αυτή η κίνηση είναι μια μορφή ένδειξης για να το καταλάβουμε .

Κουλουριάζονται στην πολυθρόνα ή τον καναπέ, ή τραβιούνται και αρχίζει η εφίδρωση ή η έξαψη. Με αυτόν τον τρόπο φαίνονται απροστάτευτες και δηλώνουν πως θέλουν στήριξη.

Ισιώνουν τα ρούχα, πετάνε τα μαλλιά προς τα πίσω, ώστε να φανεί ο λαιμός. Τα πόδια έχουν κλίση προς το μέρος του συνομιλητή που ενδιαφέρονται.

Και οι άνδρες;


Κάθονται ή στέκονται σε στάση που προσδίδει όγκο στην εικόνα τους - τονίζουν έτσι την αυτοπεποίθηση τους για να φαίνονται μεγαλύτεροι και να δείχνουν πιο σίγουροι και κυρίαρχοι, βγάζουν τους ώμους και το στήθος προς τα έξω.

Φτιάχνουν τα μαλλιά, ισιώνουν τη γραβάτα ή το γιακά του πουκάμισου, στρώνουν τα ρούχα. Αυτά κατά προτίμηση πριν ξεκινήσουν να μιλάνε μαζί σας, ή λίγο ασυναίσθητα.

Η γλώσσα του σώματος είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε το τι νιώθουν οι άλλοι για εμάς, και να μπορέσουμε να τους χειριστούμε ανάλογα. Το σώμα είναι το στοιχείο που αν το προσέξουμε μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε σκέψης, συναισθήματα, άποψης και σωστούς χειρισμούς καταστάσεων.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poly kalo..mpravo!!!!

Δημοσίευση σχολίου