4 ερωτήσεις που σώζουν σχέσεις!

 

Γράφει η Κική Στ.

love-vectors

Όταν είμαστε θυμωμένοι με το σύντροφο μας ή κάτι δε πάει καλά μαζί του, συνήθως παίρνουμε αποφάσεις που πολύ σύντομα ή σε βάθος χρόνου τις μετανιώνουμε, όπως το να χωρίσουμε. Γι ’αυτό προτείνω να σκεφτείτε καλύτερα τις παρακάτω ερωτήσεις και μετά να πράξετε αναλόγως πάντα με το τι θα «απαντούσατε» στον εαυτό σας!

 

Ερώτηση 1η : ΟΑν τον/την συναντούσες σήμερα, θα τον/την ερωτευόσουν?

Πριν λίγα χρόνια ήταν ο έρωτας της ζωής σου, θα έκανες τα πάντα γι’ αυτόν/η! Τα χρόνια όμως πέρασαν, τον/την έχεις μάθει από την καλή και από την ανάποδη και τον/την έχεις συνηθίσει. Έχεις, αυτό που λένε οι ειδικοί,  «εξοικειωθεί» με την  εικόνα όσο και με το περιεχόμενο. Μεγαλώνοντας όμως άλλαξες και συ και τα γούστα σου .Οι επιλογές σου μπορεί να είναι διαφορετικές, οι προτεραιότητες σου σίγουρα, οι ανάγκες σου εννοείται. Εξάλλου κανένας δεν έχει τα ίδια μυαλά στα 20 , στα 30 και στα 40.Είναι λοιπόν απόλυτα φυσιολογικό αυτός ο άνθρωπος να μην σε καλύπτει πια. Απλώς το  συνειδητοποιείς κάθε μέρα και περισσότερο. Ή μήπως όχι? Σκέψου  λοιπόν. Αν τον/την γνώριζες σήμερα σ ’ένα μπαρ  ή σε κάποια φιλική  παρέα, θα τον/την ήθελες? Θα σ ’ενδιέφερε να κάνεις σχέση μαζί του/της? Θα σου τραβούσε την προσοχή? Αν απαντήσεις ναι, τότε η σχέση σας έχει σίγουρα μέλλον. Αν το   σκεφτείς και σε πιάσει ασφυξία με τη συνειδητοποίηση, τότε ξέρεις που είναι η πόρτα.

Ερώτηση 2η : Πως θα ένιωθες αν ήξερες ότι δεν θα ξαναμιλούσατε?

Ναι, βαριέσαι μερικές φορές. Ναι, έχετε εξαντλήσει μέχρι υπερβολής τις αναλύσεις σχετικά με τα παιδικά σας βιώματα, τα εφηβικά σας τραύματα, τους πρώτους σας έρωτες, τις περιπέτειες της ζωή σας. Και ναι, μερικές φορές βρίσκεστε και οι δυο στο ίδιο δωμάτιο χωρίς να ανταλλάξετε κουβέντα για ώρα ή και ώρες. Πώς θα ένιωθες όμως αν σου έλεγαν ότι από αύριο δεν θα ξαναμιλούσατε ποτέ, δεν θα μπορούσες ούτε καν να τον/την πάρεις τηλέφωνο για ν΄ακούσεις τη φωνή του/της, δε θα είχατε καθόλου επαφή? Σκέψου ότι από αύριο ξυπνάς χωρίς να υπάρχει στη ζωή σου ούτε ένα ίχνος από αυτόν τον άνθρωπο .Τίποτα. Δε μπορείς να μάθεις τα νέα του, δεν μπορείς να τον βρεις, έχει ανοίξει η γη και τον έχει καταπιεί. Αν η σκέψη αυτή , αντί να σε στεναχωρεί, σε ανακουφίζει, τότε ακολούθησε τη καρδιά σου. Αν σε πανικοβάλλει, μείνε και ξανασκέψου το σοβαρά!

ερώτηση 3η : Θα είσαι όντως καλύτερα αν δεν τον/την είχες στη ζωή σου?

Μέσα στη νύχτα, όταν δεν μπορείς να κλείσεις μάτι, φαντασιώνεσαι τον εαυτό σου ελεύθερο, με κενή ατζέντα, έτοιμη να γεμίσει τις σελίδες της με τρελά βράδια με τους φίλους σου (που είχες παραγκωνίσει), φοβερά ραντεβού με τον/την κολονό/η που σε κυνηγάει στο γραφείο, και ατελείωτες βόλτες, σινεμά, ψώνια, ταξίδια, ελεύθερη κι αδέσμευτη ζωή, χωρίς τις βαριές αλυσίδες της σχέσης να σε καταπιέζουν. Ωραία… Φαντάσου τώρα όλο αυτό το εικονικό σενάριο, αλλά με μία διαφορά. Εσένα να γυρίζεις στο σπίτι μετά τη  δουλειά και να μην βρίσκεις εκείνον/η να σε περιμένει για να σου κάνει χαδάκια και να σε κανακέψει, να σου έχει μαγειρέψει έστω και ένα όχι τόσο νόστιμο φαγητό (αλλά καλύτερο από delivery), να συζητήσετε και να σε πάρει αγκαλιά στον καναπέ και να σου πει πόσο σ’ αγαπάει και πόσο πιστεύει σε σένα. Τι προτιμάς? Προς τα που κλίνει η ζυγαριά?

Ερώτηση 4η : Πως θα ένιωθες αν τον/την έβλεπες με άλλη/ο;

Το καλύτερο κόλπο, που έχει βοηθήσει εμένα όσο και πολλές φίλες μου, είναι το να προσπαθήσεις να φανταστείς την εικόνα του φίλου σου ή της φίλης σου με κάποιο άλλο σύντροφο. Η πρώτη σου αντίδραση είναι και η αυθεντική. Και μη βιαστείς να μου πεις ότι οποιοσδήποτε θα είχε πρόβλημα και ότι είναι θέμα εγωισμού και τα σχετικά. Πολλοί έχουν νιώσει χαρά κι ανακούφιση με τη σκέψη ότι ο φίλος τους ή η φίλη τους φεύγει από το κεφάλι τους, πράγμα που σημαίνει ότι το τέλος σου χτυπάει τη πόρτα. Αν νιώσεις αναστάτωση, θυμό, ζήλεια, η σχέση έχει ακόμα πολλά ψωμιά…(εντάξει, μην τον/την φανταστείς να κάνει τρελό σεξ, γιατί αυτή η εικόνα νομίζω δεν βοηθάει να αποφασίσεις ψύχραιμα). Απλά σκέψου πως θα νιώσεις με την ιδέα ότι ο άνθρωπος αυτός αγκαλιάζει, φιλάει και λέει σ’ αγαπώ σε κάποιον άλλο/η !

Αν λοιπόν, η απάντηση σου στην πρώτη ερώτηση είναι ναι και η ιδέα και μόνο τον υπολοίπων σε τρομάζει τότε αυτή η σχέση δεν έχει τελειώσει ακόμη! Το μόνο που της χρειάζεται είναι ανανέωση! Από κει και πέρα η απόφαση είναι δική σας! Ή θα παλέψετε για αυτόν τον άνθρωπο ξαναφέρνοντας πίσω το παλιό σας πάθος ή θα τα παρατήσετε και θα βρείτε κάποιον/α άλλο/η! Θυμηθείτε όμως, αυτή η τακτική μπορεί να φέρει μόνο παροδική ικανοποίηση! Η πραγματική ευτυχία αποκτιέται μέσα από προσπάθειες ανεξάρτητα από το αν είσαι 20, 30 ή 40 χρονών! Σ’ αυτά τα πράγματα οι ηλικίες δεν παίζουν ρόλο! Ρόλο παίζει το πόσο συναισθηματικά ώριμος είναι κάποιος να εκτιμήσει και να αξιοποιήσει αυτό που του δίνεται!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου