Δωρεάν παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

• Για μαθητές και μαθήτριες της πόλης

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η Διεύθυνση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά προσκάλεσε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης και παρακολούθησαν την παράσταση «Καυγάδες στη Κιότζια» του Κάρλο Γκολντόνι, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου.
Χαιρετίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Βρίσκεστε στο ωραιότερο θέατρο της Ευρώπης. Αυτό είναι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το θέατρο είναι δικό σας.Θέλω να συγχαρώ τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή που αφιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου σε σας. Απ αυτό το χώρο τα παιδιά του Πειραιά υπενθυμίζουν σε όλους τους φίλους και συμμάχους της Ευρώπης, ότι σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε ο πολιτισμός και έχουν και στο μέλλον να πάρουν πολιτισμό από εμάς».
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου κ. Τάκης Τζαμαργιάς, αναφέρθηκε στη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, η οποία καθιερώθηκε το 1962, από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και τη χαρακτήρισε ως μια υπενθύμιση της ιδιαιτερότητας αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης και του αντίκτυπου που έχει στις σύγχρονες κοινωνίες. Όπως σημείωσε, κάθε χρόνο, ανατίθεται σε κάποια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου να γράψει το μήνυμα, γι’ αυτήν την ημέρα, το οποίο μεταφράζεται σε 20 γλώσσες. Φέτος ανατέθηκε στον Νοτιοαφρικανικής καταγωγής συγγραφέα Μπρετ Μπέιλι.
Η Διεύθυνση του Δημοτικού Θεάτρου –κατέληξε - σκέφτηκε τον εορτασμό αυτόν να τον αφιερώσει στους νέους και στις νέες της πόλης. Στη συνέχεια, ο κ. Τζαμαργιάς διάβασε στους μαθητές και στις μαθήτριες το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου