6+1 ταξίδια για να υποδεχτείτε την άνοιξη

 
                                                                             
 
  Ταξίδια, σε διάφορα μέρη του κόσμου, που φέρνουν... την άνοιξη με τα εκπληκτικά τοπία τους.Επίσημα μπήκε στις αρχές του μήνα, αλλά από άποψη καιρικών συνθηκών, η άνοιξη δεν έχει έρθει ακόμη κι ας την προσμένουμε με ανυπομονησία. Τουλάχιστον στη χώρα μας.
Υπάρχουν όμως προορισμοί, σε διάφορα μέρη του κόσμου, που υπόσχονται να μας «αποζημιώσουν», με τα λουλουδιασμένα τους τοπία και τα ανοιξιάτικα αρώματά τους.
Απολαύστε την άνοιξη σε όλο της το μεγαλείο στα παρακάτω μέρη...

Hallerbos, Βέλγιο
 

Οι πανέμορφες μπλε καμπανούλες, κάνουν το δάσος Hallerbos, στο φλαμανδικό Brabant του Βελγίου, να μοιάζει με παραμύθι. Η περιοχή προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε άνοιξη, οι οποίοι θέλουν να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό τοπίο.
Caceres, Ισπανία


Η πόλη Caceres στα δυτικά της Ισπανίας, θεωρείται ως η πιο «ανέγγιχτη» μεσαιωνική πόλη στην Ευρώπη. Ανάμεσα στις απέραντες πεδιάδες της Extremadura, έχει αναγνωριστεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και όχι άδικα.
Η γύρω εξοχή, είναι γεμάτη λουλούδια την περίοδο της άνοιξης και αποτελεί το τέλειο μέρος για ένα ταξίδι αυτή την εποχή.

Φλωρεντία, Ιταλία

H άνοιξη, πριν τις μεγάλες ζέστες και τις ορδές των τουριστών, είναι ίσως η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε την τόσο γοητευτική πόλη της Φλωρεντίας, για μια τριπλή δόση... πολιτισμού, εκπληκτικών τοπίων στην ανθισμένη Τοσκάνη και φυσικά, κορυφαίας κουζίνας.Βουνό Φούτζι, Ιαπωνία

Mπορεί οι φωτογραφίες που τα απεικονίζουν να μοιάζουν... πειραγμένες σε υπολογιστή, όμως η ομορφιά των ανθισμένων κερασιών στο Τόκιο ή της παγόδας
Chureito στη Fujiyoshida, με φόντο το επιβλητικό βουνό Φούτζι, είναι πέρα για πέρα πραγματική και άκρως ανοιξιάτικη.Φιορδ Sognefjorden, Νορβηγία
Aπλωμένο σε 205 χιλιόμετρα, το Sognefjorden είναι το μεγαλύτερο φιόρδ της Νορβηγίας και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο.
Καθώς το χειμωνιάτικο χιόνι λιώνει, τη θέση του παίρνουν τα θαυμάσια αγριολούλουδα που μεταμορφώνουν το μέρος σε έναν... πίνακα ζωγραφικής!

Northumberland, Αγγλία
 

Στα βόρεια του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό το πανέμορφο μέρος, βάζει τα... καλά του την άνοιξη. Παπαρούνες, κρινάκια και άλλα λουλούδια, γεμίζουν έντονα χρώματα και αρώματα τους λόφους του Northumberland, δίπλα σε γραφικές φάρμες και τρεχούμενα νερά.
Algarve, Πορτογαλία


Μπορεί για τους περισσότερους, το Αλγκάρβε, το νοτιότερο κομμάτι της Πορτογαλίας να θεωρείται κυρίως καλοκαιρινός προορισμός για οικογενειακές διακοπές ή ένας παράδεισος για τους λάτρεις του γκολφ, τα εκπληκτικά τοπία και οι παραλίες του όμως, γοητεύουν τον επισκέπτη και την άνοιξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου