Ομορφιά: Όσα δε γνωρίζετε για τις ρυτίδες

Υπάρχουν εκατοντάδες προϊόντα ομορφιάς που υπόσχονται την οριστική εξαφάνιση των ρυτίδων. Όμως ακόμα περισσότερα είναι αυτά που δεν ξέρουμε για τα αίτια εμφάνισης και την αποτελεσματικότερη πρόληψη και θεραπεία των ρυτίδων.



1. Υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης ρυτίδων από τον ήλιο όταν οδηγούμε
Τα παράθυρα του αυτοκινήτου αποτελούν «κινούμενο στόχο» για τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι η βασική αιτία εμφάνισης των ρυτίδων του προσώπου και διαπερνά με ευκολία το τζάμι ακόμη κι όταν η μέρα δεν είναι ιδιαίτερα ηλιόλουστη. Χρειάζεται λοιπόν αντηλιακό σε καθημερινή βάση, ακόμη κι όταν βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο.

2. Ο χρόνος και η περιοχή εμφάνισης των ρυτίδων εξαρτώνται από την κληρονομικότητα
Υπάρχει μια γονιδιακή προδιάθεση στην εμφάνιση των ρυτίδων, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι. Η πιθανότητα εμφάνισής τους και το βάθος των λεπτών γραμμών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κληρονομικότητα.

3. Οι ρυτίδες εμφανίζονται όταν κοιμόμαστε μόνο από το ένα πλευρό
Με την πάροδο των ετών, οι συνδετικοί ιστοί και το κολλαγόνο του προσώπου χάνουν την ελαστικότητά τους. Όταν λοιπόν κοιμόμαστε μόνο από το ένα πλευρό, το αποτέλεσμα είναι να πιέζεται υπερβολικά το δέρμα από τη μία πλευρά του προσώπου. Η ιδανική στάση ύπνου για την πρόληψη των ρυτίδων είναι με το μαξιλάρι κάτω από τον αυχένα.

4. Οι τροφές ανοιχτού χρώματος εξαφανίζουν τις ρυτίδες
Τα φρούτα και τα λαχανικά όπως τα μούρα, οι κόκκινες πιπεριές και το σπανάκι περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που επιτρέπουν στο δέρμα να προστατεύεται και να παραμένει λαμπερό και σφριγηλό.

5. Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνει το βάθος των ρυτίδων
Το κολλαγόνο είναι το βασικό δομικό συστατικό του δέρματος και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητάς του. Οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη C, πεπτίδια και ρετινοειδή ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου