Σοκολατένια μους: Κι όμως, μας κάνει περισσότερο καλό από όσο νομίζετε!

Όλοι αγαπάμε την λαχταριστή σοκολατένια μους, όπως είναι η μερέντα, όλοι έχουμε μεγαλώσει με μερέντα και όλοι ακόμα και τώρα πέφτουμε συχνά με τα μούτρα στο αγαπημένο βαζάκι, παρέα με ένα μεγάλο κουτάλι.

 Όσο κι αν νομίζατε, όμως, πως η μερέντα είναι μία από τις απαγορευμένες απολαύσεις και μόνο κακό κάνει στο σώμα μας, οι διατροφολόγοι είναι εδώ για να σας φτιάξουν τη μέρα. Η μερέντα περιέχει λεκιθίνη, ένα εκχύλισμα σόγιας πολύ υψηλό σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο, που προστατεύει τα οστά, αυξάνει την ενέργεια και μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Επίσης, είναι πολύ πιο χαμηλή σε θερμίδες από τις περισσότερες μαρμελάδες και περιέχει ασβέστιο από αποβουτυρωμένο γάλα και υγιή σόγια. Συν τοις άλλοις, τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κακάο βοηθούν στην εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης και στην μείωση της πηκτικότητας του αίματος που δημιουργεί θρόμβους.
Οι ειδικοί προειδοποιούν, ωστόσο, πως η μερέντα έχει υψηλά ποσοστά ζάχαρης και λίπους, οπότε η κατανάλωσή της πρέπει να είναι ελεγχόμενη -όπως άλλωστε και με όλες τις λιχουδιές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου