Ψυχολογία… ώρα μηδέν;!

image

Κι έρχεται η στιγμή που αναρωτιέσαι «μα γιατί σε μένα Θεέ μου;» , «νιώθω απογοητευμένη, βοήθεια» , «ζητώ βοήθεια μα ακούει κανείς;», «είναι εδώ κανείς;»….. ερωτήσεις που συνέχεια υπάρχουν μέσα στο μυαλό μας. Απαντήσεις έχουμε όμως;

Ναι, έχουμε.. οι απαντήσεις κρύβονται μέσα στη ψυχή μας. Αρκεί να μιλάμε ή καλύτερα να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας. Εν μέσω κρίσης τα πάντα γύρω μας φαντάζουν τόσο δύσκολα. Ο άνθρωπος όμως είναι το μοναδικό ον που έχει τη λογική, τη δύναμη, τη δημιουργία να βρει τρόπους πάντα να επιβιώνει και τα καταφέρνει.

Μη φοβάστε να ζείτε. Αυτή η φράση «να ζείτε το τώρα», σκεφτείτε πόσο σοφή είναι. Κανείς δε μπορεί να προγραμματίσει το παρόν, όμως μπορεί να προγραμματίσει και να σχεδιάσει το πώς θα περάσει ποιο όμορφα τη κάθε του στιγμή.

Ψυχολογία ώρα μηδέν, λοιπόν; Όχι κανείς δεν μπορεί να νικήσει τον εαυτό μας παρά μόνο εμείς οι ίδιοι. Κάντε ασκήσεις ηρεμίας , ψυχραιμίας. Εύκολο αγαπήστε πρώτα εσάς κι όλα θα βρουν το δρόμο τους. Βγείτε έξω, ακούστε χαρούμενα τραγούδια, περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Κάντε όνειρα, έχετε στόχους και πραγματοποιήστε τα!!

Χαμογελάτε και να ευγνωμονείτε τη κάθε στιγμή που ζείτε και να προσπαθείτε να δίνετε αγάπη αλλά και να παίρνετε. Ξεκινήστε τη μέρα σας με πολλά χαμόγελα και τέλος η ψυχολογία ώρα μηδέν…

Γράφει η Δημητρίου Φωτεινή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου