Happy feet.

image

Από την: Μαρία Κοραχάη

Πολλές φορές βγαίνουμε έξω με μισοβαμμένα νύχια γιατί ‘’ποιος θα το προσέξει τώρα μέσα στη νύχτα’’. Στη λίστα με τις λεπτομέρειες που παρατηρούν οι άνδρες στις γυναίκες όμως δεν μπορούν να μην συμπεριληφθούν τα ακροδάχτυλά μας.

Ειδικά τις καλοκαιρινές μέρες που ο υδράργυρος σκαρφαλώνει σε δυσθεώρητα ύψη, τα πόδια μας βρίσκονται για αρκετές ώρες εκτεθειμένα στον ήλιο και τη θάλασσα, με αποτέλεσμα συχνά να ταλαιπωρούνται και να δείχνουν απεριποίητα. Σου παραθέτουμε μια πανεύκολη και γρήγορη θεραπεία για όμορφα και ξεκούραστα άκρα. Κάντο και θα μας θυμηθείς.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ.

Βύθισε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, πρόσθεσε σταγόνες από αιθέρια έλαια και ¼ του φλιτζανιού γάλα. Με μια ελαφρόπετρα τρίψε καλά όλο το πέλμα και ιδίως τις φτέρνες. Το ζεστό νερό, σε συνδυασμό με το γάλα μαλακώνουν τα νεκρά κύτταρα και τους κάλους, ενώ τα αιθέρια έλαια τονώνουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα. Άφησέ τα 5-10 λεπτά και στη συνέχεια σκούπισέ τα καλά με μια πετσέτα.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ.

Με ένα ειδικό εργαλείο περιποιήσου κατάλληλα τα πετσάκια σου με προσοχή σε μικροτραυματισμούς. Έπειτα με τη βοήθεια ενός νυχοκόπτη δημιούργησε το μήκος που θες και μετά δώσε τους σχήμα με μια λίμα. Για να αποφύγεις το σπάσιμο των νυχιών καλύτερα να κινείς την λίμα προς μία κατεύθυνση.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ.

Καταπολέμησε την αφυδάτωση και την ξηρότητα με μια πλούσια, ενυδατική κρέμα, κάνοντας ταυτόχρονα μασάζ.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ.

Πριν βάψεις τα νύχια σου πέρασε πρώτα μία διάφανη βάση για να αποφύγεις το ενοχλητικό κιτρίνισμα και στη συνέχεια άπλωσε ένα φλούο καλοκαιρινό χρώμα της επιλογής σου. Για καλύτερα αποτελέσματα, στο τελείωμα άπλωσε άλλη μια στρώση από το διάφανο μανό για να κάνεις το μανικιούρ σου να κρατήσει περισσότερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου