Απλώς δεν σε γουστάρει

clip_image002

Το ακούσαμε, το διαβάσαμε, το ζήσαμε. Στην ομώνυμη ταινία, η Gigi βγαίνει ραντεβού με έναν πολύ γοητευτικό άντρα, τον Connor. ‘’Θα τα πούμε’’ της λέει εκείνος στο τέλος της βραδιάς και αποχωρούν. Εκείνη ,ανίκανη να κρύψει τον ενθουσιασμό της, καλεί αμέσως την καλύτερή της φίλη για να της πει πόσο ωραία πέρασαν και ότι πολύ πιθανόν να την ξαναπάρει. Τις επόμενες μέρες βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να περιμένει στωικά πάνω από το τηλέφωνο, όμως το τηλέφωνο δεν χτυπάει. Σου θυμίζει κάτι;

Call me maybe.

Σε μια πιθανή απόρριψη, το ανδρικό μυαλό δεν διστάζει να το παραδεχτεί και να το αποδεχτεί όσο κι αν η αλήθεια πονάει. ‘’Μπα, δεν ψήνεται’’ θα πει πιο ρεαλιστικά και ειλικρινά από ποτέ, που είτε έλεγε αυτό, είτε ότι τελείωσε το γιαούρτι στο ψυγείο θα είχε το ίδιο ύφος. Το γυναικείο μυαλό σε αντίθεση, δεν μπορεί ή μάλλον δεν θέλει να κάνει το ίδιο. ‘’Μάλλον φοβάται να μην ξαναπληγωθεί’’, ‘’μπορεί να μην είναι σε φάση για σχέση’’ , θα πει η αντίστοιχη Gigi στην πραγματική ζωή.

Fact or faked.

Και κάπως έτσι μπερδεύεσαι σε μια πλεκτάνη που έχεις στήσει εσύ η ίδια. Γιατί; Γιατί συχνά η φιλαρέσκεια, ο εγωισμός και ο φόβος της απόρριψης τυφλώνουν. Σε κάνουν να αγνοείς τα προειδοποιητικά σημάδια και να βλέπεις τα πράγματα μέσα από έναν παραμορφωτικό φακό, φτάνοντας σε λάθος συμπεράσματα. Τα απορριπτικά σημάδια που στέλνει, σου φαίνονται ξαφνικά τυχαίες συγκυρίες και πιάνεις τον εαυτό σου να καταριέται το απίστευτο traffic που χθες το βράδυ τον κράτησε μακριά σου.

Face to face.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες δεν είναι εξωγήινα, περίπλοκα πλάσματα, παρότι τους αρέσει να νομίζουμε ότι είναι. Και δεν υπάρχουν κρυφά, μπερδεμένα μηνύματα που πρέπει να αποκωδικοποιήσεις. Οι πράξεις τους δείχνουν αυτό που πραγματικά αισθάνονται. Όταν ήσουν Νήπιο, ο Νικολάκης σου τράβαγε τα μαλλιά και έφευγε μακριά χαζογελώντας, θυμάσαι; Ήταν ο τρόπος να σου δείξει την αγάπη του. Λίγα χρόνια αργότερα ο Νικολάκης μεγάλωσε. Σήμερα έχει κινητό και ξέρει να το χρησιμοποιεί. Και πίστεψέ με αν θέλει να σε δει, θα σε δει. Θα αγνοήσει την κούραση από τη δουλειά ή τον αγώνα του Παναθηναϊκού. Θα κινήσει γη και ουρανό και θα έρθει να σε δει no matter what.

Plan B.

Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα νιώσεις την ανάγκη να ‘’μπεις στη θέση του’’, μάντεψε, μπορεί απλώς να μην σε γουστάρει. Και μόλις το καταλάβεις, πάψε να σπαταλάς τον χρόνο σου, απελευθερώσου και βρες αυτόν που σε γουστάρει πραγματικά.

Μαρία Κοραχάη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου