ΦΙΛΟΙ Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ????

newego_LARGE_t_821_13482623_type12364

Είναι σημαντικό να έχετε φίλους, ακόμη και αν είστε παντρεμένοι. Βασικά κυρίως τότε! Το να στηρίζεστε κατεξοχήν από τον ταίρι ή τον σύντροφο σας για όλες τις συναισθηματικές ανάγκες σας είναι μάλλον υπερβολική απαίτηση. Οι φίλοι σας ιδίως όταν μιλάμε για άντρες (πλατωνικές σχέσεις) μπορούν να σας προσφέρουν την επιπλέον στήριξη ή/και επαφή που χρειάζεστε και αναζητάτε!

Και ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έρθετε και πολύ κοντά με τον άλλο. Ακόμα και ΧΩΡΙΣ να οδηγηθείτε στο σεξ. Όμως όλοι μας αναρωτιόμαστε είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια σχέση, δηλαδή καθαρά πλατωνική μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας?


Δυστυχώς δεν υπάρχει σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ πλατωνικών-συναισθηματικών σχέσεων. Και συμβαίνει αρκετά συχνά η σχέση να γίνεται επικίνδυνα στενή και οι δύο ... "φίλοι" να φτάνουν στο σημείο να αναρωτιούνται πως κατέληξαν να αισθάνονται πιο κοντά στο/η φίλο/η τους παρά στο/η σύζυγο.


Η εξωσυζυγική σχέση τους βοηθά να αισθάνονται πολύ καλά με τον εαυτό τους, κάτι που ας ξεκαθαρίσουμε ότι είναι καλό! Παράλληλα όμως αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα! Δηλαδή τελικά να αισθάνονται τόσο καλά μέσα στην άλλη σχέση , που ο γάμος ή μόνιμη σχέση να έρχεται σε δεύτερη μοίρα! Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πραγματικά τι χωρίζει τις συναισθηματικές από τις υγιείς πλατωνικές σχέσεις.


Και ευτυχώς υπάρχουν μερικά "σημάδια" που αποκαλύπτουν αν πίσω από μια φιλία κρύβεται ένας μεγάλος έρωτας. Σε μια συναισθηματική σχέση είναι πολύ πιθανόν να:


1. Βασίζεστε στο "φίλο" σας για συναισθηματική υποστήριξη περισσότερο από τον/την σύζυγο σας. μπορεί να μοιράζεστε μαζί του/της πολύ προσωπικές πληροφορίες και να αισθάνεστε μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το πρόσωπο. Και φυσικά η σχέση είναι συναισθηματική αν είστε ερωτευμένοι μαζί του/της.


2. Αποκρύπτετε την έκταση της φιλίας σας από το ταίρι σας. Ίσως ο/η σύζυγος σας να ξέρει για το άτομο με το οποίο συνδέεστε φιλικά, αλλά δεν είστε διατεθειμένοι να του δώσετε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό.


3. Νιώθετε σεξουαλική ένταση, ακόμη και αν δεν προχωράτε σε πράξεις. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι εσείς και ο/η φίλος/η σας αγγίζεστε διαφορετικά όταν δεν υπάρχουν άλλοι γύρω σας.


Λένε ότι αυτό που κρατάει σε αγωνία το κοινό στις ρομαντικές κομεντί είναι η υποβόσκουσα σεξουαλική ένταση-έλξη. Η ένταση - έλξη αυτή μπορεί να είναι εξίσου δελεαστική στον πραγματικό κόσμο και εξαιρετικά καταστροφική για έναν γάμο.


Αν και οι τρεις από αυτούς τους παράγοντες αποτελούν σαφείς ενδείξεις ότι μία φιλία είναι ουσιαστικά συναισθηματική, μια σχέση μπορεί να είναι καταστροφική για έναν γάμο, ακόμη και χωρίς να συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις. Για παράδειγμα ακόμη και μια πλατωνική φιλία υπονομεύει ένα γάμο, όταν "κλέβει" την προσοχή και την ενεργητικότητα ενός ατόμου από τον γάμο του.

Οι πλατωνικές σχέσεις είναι πιο απειλητικές όταν ένας γάμος περνάει κρίση. Για παράδειγμα ένας γάμος βρίσκεται σε κίνδυνο αν ο ένας από τους δύο συντρόφους δεν είναι ικανοποιημένος με κάποια πτυχή της σχέσης, την οποία ο ίδιος θεωρεί σημαντική. Φυσικά ένας γάμος κινδυνεύει επίσης αν ένας εκ των συζύγων δεν είναι απολύτως αφοσιωμένος σε αυτόν. Ο γάμος είναι μία από τις πιο σημαντικές σχέσεις που έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Ως εκ τούτου αξίζει πραγματικά να επενδύσουν οι δύο σύζυγοι χρόνο και ενέργεια για να διατηρήσουν το γάμο τους δυνατό και υγιή. Αν επικεντρωθούν σε αυτό, είναι πολύ πιθανό να έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο. Και στην τελική αυτή ακριβώς η προσπάθεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η παράλληλη σχέση.

Από την Sam

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου