Λάθος άνθρωποι...??

27862_382108221932_556621932_4400098_4945284_n1

Πόσες φορές έχουμε μπλέξει με τους λάθος ανθρώπους?Είτε αυτοί είναι φίλοι είτε σύντροφοι..Εγώ προσωπικά αρκετές φορές.

Σε όλες αυτές τις λάθος επιλογές πάντα κατηγορούσα τους άλλους! Μετά από κάποια απομάκρυνση ή κάποιον τσακωμό εγώ  ήμουν η σωστή. Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι!Έχουμε και οι δυο μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δεν μπορείς να κατηγορείς τον άλλον όταν εσύ ο ίδιος δεν είσαι απόλυτα σωστός! Όταν δεν έχεις δώσει τα πάντα σε μια σχέση.                                                              

Πως λοιπόν να σε πάρει στα σοβαρά ένας άνθρωπος που έχεις δίπλα σου όταν δεν τολμάς να του ανοιχτείς? Όταν κολλάς να του πεις τι νιώθεις? Δεν θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Απλά θα μείνει το πρώτο καιρό μαζί σου πιστεύοντας και προσπαθώντας να σε κάνει να ανοιχτείς. Από ένα σημείο και μετά θα αρχίσει να κουράζεται ή να πιστεύει ότι δεν νοιάζεσαι και απλά παρατάει όλες του τις προσπάθειες! Και το αποτέλεσμα εσύ θα είσαι μόνος σου και ο άλλος θα έχει τελείως λάθος εντύπωση για εσένα. Και είναι πλέον  αργά για να αλλάξεις τα πράγματα!

Ακόμη όταν βλέπεις ο φίλος που έχεις δίπλα σου δεν σε στηρίζει όσο θέλεις,δεν σε υπερασπίζεται και δεν σε βοηθάει στα προβλήματα σου,τότε δεν είναι φίλος! Είναι συμφέρον. Αυτός περνάει καλά εκμεταλλευόμενος ίσως κάποιες καταστάσεις και εσύ απλά χαίρεσαι που υπάρχει στην ζωή σου. Όταν όμως φύγει θα καταλάβεις την εκμετάλλευση ή την δήθεν φιλία και θα κατηγορείς αυτόν. Στην πραγματικότητα όμως εσύ ήσουν ο τυφλός τόσο καιρό!

Ποιο είναι λοιπόν το δικό μου το συμπέρασμα? Ότι αν δεν έχουμε κάνει μια καλή αυτοκριτική και δεν εκτιμάμε τον εαυτό μας πάντα θα μας φταίνε οι γύρω μας. Τους φίλους τους επιλέγομαι σύμφωνα με τα δικά μας θέλω και τις δικές μας ανάγκες! Όχι επειδή φοβόμαστε να είμαστε μόνοι..

Kisses Sia!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου