Φτιάξτε μόνες σας μάσκες ομορφιάς με φυσικά υλικά

Όλες θέλουμε να είμαστε όμορφες, η ομορφιά λοιπόν μπορεί να χρειάζεται θυσίες όχι όμως και ένα κάρο λεφτά. Αν συνδυάσουμε υλικά που έχουμε στο σπίτι μας μπορούμε να φροντίσουμε το δέρμα μας και να λάμπουμε σαν να επισκεφθήκαμε μόλις την αισθητικό μας.

Α) Αναζωογονητική μάσκα προσώπου

Υλικά:

1 ώριμο αβοκάντο

1 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. γιαούρτι πλήρες

Εκτέλεση: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 30’ λεπτά. Έπειτα, απλώστε τη στο πρόσωπο σας για 30’ λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και τοποθετήστε μια ενυδατική κρέμα.

Β) Μάσκα λάμψης

Υλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 λεμόνι

Εκτέλεση: Αναδέψτε τα υλικά και τοποθετήστε το μίγμα για δέκα λεπτά στο πρόσωπο σας. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και τοποθετήστε μια ενυδατική κρέμα με βάση την ελιά για καλύτερα αποτελέσματα.

Γ) Μάσκα για ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα( για όλο το σώμα)

Υλικά:

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κ.γ. ελαιόλαδου

λίγες σταγόνες λεμόνι

1 κεσεδάκι γιαούρτι

Εκτέλεση: Ανακατέψτε τα υλικά και κάντε κυκλικές κινήσεις στα σημεία που χρειάζονται ενυδάτωση. Μετά από δεκαπέντε λεπτά αφαιρέστε το μίγμα και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική σώματος.

Δ)Πίλινγκ με αλάτι

Υλικά:

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικό αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ανακατέψτε πολύ καλά είτε με το χέρι είτε στο μπλέντερ και αλείψτε με το μίγμα τα ξηρά σημεία του σώματος σας. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και τοποθετήστε λάδι εμπορίου για βρέφη.

Ε) Δροσερά μάτια σε 20’

Υλικά: ωμή πατάτα

Εκτέλεση:

Κόψτε σε κομμάτια την πατάτα και τοποθετήστε τα πάνω και κάτω από τα μάτια. Αφήστε για 20’ λεπτά, έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο. Τέλος χρησιμοποιήστε μια κρέμα ματιών.

Γράφει η  Κλουβιδάκη Μαρία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου