Πώς να καταστρέψεις μια σχέση

zevgari_sxesh

… ή πώς να μην την καταστρέψεις. Εσύ θα το αποφασίσεις αυτό. Εγώ θα σου πω μόνο τα «7 θανάσιμα αμαρτήματα» που μπορούν να οδηγήσουν την σχέση στην καταστροφή. Εσύ θα διαλέξεις αν θα τα κάνεις ή θα τα αποφύγεις.

Να κάνεις κριτική στην οικογένειά του
Άλλο πράγμα είναι η γνώμη που έχεις για την οικογένειά του κι άλλο το πώς θα του την εκφράζεις. Αν σου τη δίνει σε υπερθετικό βαθμό η μάνα του, ο αδερφός του, ο θείος της γιαγιάς του μπατζανάκη του, κράτα το για τον εαυτό σου. Καλώς ή κακώς με αυτούς τους ανθρώπους, τον συνδέουν δεσμοί αίματος κι αν δεν τους αποδέχεσαι, είναι σα να μην αποδέχεσαι ένα δικό του κομμάτι. Μπορείς να αποφεύγεις τα κολλητιλίκια και να κρατάς το στόμα σου κλειστό.

Να τον κατασκοπεύεις
Οκ, το ξέρουμε. Είσαι άσος στα ηλεκτρονικά, παίζεις στα δάχτυλα τα smartphones και μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο ό,τι πληροφορία θες. Θες όμως; Αν μένεις κολλημένη στο προφίλ του στα social media, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταλήξεις να υπερ-αναλύεις τις συμπεριφορές του, να βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα και – αν σε πάρει χαμπάρι - να φανείς μια… κατίνα.


Να καυγαδίζεις δημοσίως
Τα καυγαδάκια είναι φυσική προέκταση κάθε σχέσης. Φυσικά και δεν μπορείτε να συμφωνείτε στα πάντα. Εξάλλου κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ βαρετό. Άλλο όμως είναι να διαφωνείς με τον σύντροφό σου κι άλλο να μαλλιοτραβιέστε στη μέση του δρόμου. Ό,τι κι αν έχει προκύψει και σε έχει κάνει έξαλλη, μπορεί να περιμένει για όταν θα είσαστε μόνοι σας.
 

Να αφεθείς
Όχι μόνο να αμελείς την υγεία σου αλλά το να αφήνεσαι απεριποίητη, να παίρνεις βάρος, δείχνει ότι θεωρείς πολλά πράγματα δεδομένα και – πίστεψέ με - δεν είναι έτσι.

Το να παραμελείς τον εαυτό σου, εκτός του ότι είναι λάθος για το δικό σου το καλό, σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει και ο σύντροφός σου. Τα «να με αγαπάει όπως είμαι» είναι φτηνές δικαιολογίες. Ναι, όπως είσαι, όχι όπως θα γίνεις αν τρως σα βόδι, δεν περιποιείσαι τον εαυτό σου και να αμελήσεις την υγεία σου σε βαθμό να σε τρέχει στα νοσοκομεία…

Να προσπαθείς να τον αλλάξεις
Όταν τον γνώρισες και τον ερωτεύτηκες τι ακριβώς σκεφτόσουν; «Να ένα άβουλο πλάσμα, που θα τον βάλω στο βρακί μου και θα τον κάνω ό,τι θέλω»; Μάλλον όχι, σωστά;

Ο χαρακτήρας του, η προσωπικότητά του, ακόμα και οι κακές τους συνήθειες είναι κομμάτια αυτού του άντρα που αγαπάς. Αν δεν τα αντέχεις, η πόρτα είναι ανοιχτή…


Να επιδιώκεις την τέλεια σχέση
Θέλεις να πιστεύεις ότι είσαστε το τέλειο ζευγάρι. Πέρα από αυτό κάθε διαφωνία, κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, σου χαλάει την «συνταγή» και κάνεις θέμα με τα παραμικρό. Παρ’ το απόφαση, τέλειες σχέσεις δεν υπάρχουν.

Το κοντινότερο στο τέλειο που μπορείς να έχεις είναι μια σχέση με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ειλικρινείς συζητήσεις και αποδοχή του συντρόφου.

 

Να λες ψέματα
Όπως θέλεις να ξέρεις την αλήθεια, έτσι πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να πεις και την δική σου αλήθεια.

Αν τον έχεις φλομώσει στο ψέμα, μην περιμένεις να χάφτει τα πάντα για πάντα. Εκτός αν είναι τόσο χαζός…

Χαζό άντρα θέλεις δίπλα σου;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου