Πώς να καμουφλάρεις τα λιπαρά μαλλιά!

Image

Έχεις λιπαρά μαλλιά; δες πώς μπορείς να σωθείς από μια ακόμη bad hair day!

Η εύκολη λύση και οι εναλλακτικές!

lastixaki_s_530_530

Αν ρωτήσεις τον κομμωτή σου τι μπορείς να κάνεις για τα λιπαρά σου μαλλιά, η απάντηση που θα πάρεις είναι να απλώσεις μια γενναιόδωρη ποσότητα gel κι έπειτα να πιάσεις ένα σφιχτό ponytail με λαστιχάκι. Πέραν όμως του αυτονόητου, υπάρχουν τρεις τουλάχιστον άλλες λύσεις με θεαματικά αποτελέσματα, τις οποίες δεν θα σου αποκαλύψει ποτέ κανείς hair stylist! Απλώς κάνε κλικ στα επόμενα βήματα.

Τα οφέλη της... αφέλειας!

1_s_530_530

Μπορεί να καμουφλάρουν ένα φαρδύ μέτωπο και να κολακεύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, ωστόσο οι αφέλειες αντενδείκνυνται για λιπαρά μαλλιά. Και αυτό γιατί οι τρίχες απορροφούν λιπαρότητα και από το μέτωπο.

Τι να κάνεις: Πιάσε τις αφέλειες και κρέπαρέ τις με μια χτένα. Ψέκασε τοπικά λακ, στριφογύρισε την τούφα και στερέωσε με τσιμπιδάκια.

Band hair days!

2_530_530

Floral ή μονόχρωμες, από σατέν ή μετάξι οι κορδέλες για τα μαλλιά είναι οι πιο safe και stylish επιλογή για εκείνες τις μέρες που τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά. Μια βόλτα στα Accessorize αρκεί για να βρεις το αγαπημένο σου αξεσουάρ για την άνοιξη.

Τι να κάνεις: χτένισε τα μαλλιά σου και ψέκασε με λακ κατά μήκος. Το οινόπνευμα που περιέχει στη σύνθεσή του θα απορροφήσει μέρος της λιπαρότητας. Έπειτα, βάλε την κορδέλα και φρόντισε να ξεκινάει εκεί περίπου που αρχίζει και η γραμμή των μαλλιών σου.

Χρησιμοποίησε ξηρό σαμπουάν!

klorane_530_530

Κι όμως, τα λιπαρά μαλλιά είναι πιο εύπλαστα καθώς σε αντίθεση με τα λεία δεν γλιστρούν. Άπλωσε ελάχιστο ξηρό σαμπουάν στη ρίζα των μαλλιών σου όπως αυτό το Klorane και χτένισε με μια χοντρή βούρτσα για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα. Έπειτα, κρέπαρε με μια βούρτσα γύρισε τα μαλλιά σου ανάποδα, ψέκασε με λακ και τίναξε απότομα.
Εναλλακτικά, αν δεν έχεις στη διάθεσή σου ένα τέτοιο προϊόν χρησιμοποίησε ταλκ, αλλά μόνο αν έχεις ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Σε αντίθετη περίπτωση, το σκούρο χρώμα θα κάνει έντονη αντίθεση.

Παίξε με το στιλ σου

3_s_530_530

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ίσια, με ένα ψαλίδι δημιούργησε ένα sexy wavy look. Βρέξε τα μαλλιά σου ελάχιστα ώστε να τα προστατεύσεις από την υψηλή θερμοκρασία, χώρισε τα μαλλιά σου σε 3-5 τούφες ανάλογα με την πυκνότητά τους και τύλιξε κάθε μια γύρω από το ειδικό εργαλείο. Για ένα πιο φυσικό και αέρινο αποτέλεσμα όταν ολοκληρώσεις αραίωσε τις μπούκλες με τα δάχτυλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου