Πολικό ψύχος σε όλη χώρα! Δες που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

kairos_h_633_451

Έρχεται κύμα ψύχους από τη Σιβηρία! Να είσαι έτοιμη για χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα ενώ θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη, που θα φτάσουν μέχρι τα 9 μποφόρ. Το νέο κύμα ψύχους σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι εντονότερο από τη Δευτέρα.ΚΥΡΙΑΚΗ

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε πάλι συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχές και χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές.

Καλύτερος ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, την ακτογραμμή του Ιονίου και την Ήπειρο ενώ σε χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε να χιονίσει στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Πελοποννήσου όπου ενδεχομένως να χιονίσει και μέσα στις πόλεις δηλαδή στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τη Βέροια, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα και τα Καλάβρυτα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν επίσης βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από -3 έως 10 με 11 βαθμούς στα κεντρικά και από 7 έως 13 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά και βροχή το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο και χιόνια στις βουνοκορφές της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα.

Οι βοριάδες θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς και δεν αποκλείεται να έχουμε και χιόνια το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και τον Άγιο Στέφανο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου