Η ταινία της εβδομάδας: Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ - ARTHUR CHRISTMAS

images

Ο Άρθουρ δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τ’ άλλα. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού ο πατέρας του δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Αϊ-Βασίλη!

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν ολοταχώς, η high-tech οικογενειακή επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε μια κρυφή τοποθεσία κάπου στον Βόρειο Πόλο, έχει πάρει φωτιά, με τους πάντες να δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να ετοιμάσουν εγκαίρως τα δώρα που θα μοιραστούν στα παιδιά όλου του κόσμου. Ωστόσο, μια αναπάντεχη εξέλιξη θα φέρει τον καλοσυνάτο, πλην όμως αδέξιο Άρθουρ αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να φέρει εις πέρας την κρίσιμη αποστολή του μοιράσματος των δώρων, προτού ξημερώσουν τα φετινά Χριστούγεννα...

Από την εταιρεία Aardman, που έχει φτιάξει κινηματογραφικά διαμαντάκια με πλαστελίνη, όπως το Γουάλας και Γκρόμιτ και την Ποντικούπολη, ήλθε μια φρέσκια ματιά στον μύθο του Αϊ-Βασίλη. Το πρωτότυπο στοιχείο είναι η προσθήκη της οικογενειακής συνθήκης στη φιγούρα που τόσα χρόνια, μοναχικά κι ατάραχα, χαρίζει ευτυχία στα παιδιά. Έχοντας δυο παιδιά, μια υπομονετική σύζυγο κι έναν γέρο πατέρα βετεράνο στο επάγγελμα, ο Άγιος έχει βαρεθεί, αλλά δεν προτίθεται να παραδώσει τα σκήπτρα στον επικρατέστερο για τη διαδοχή, οργανωτικό γιο - ο άλλος είναι βοηθητικός, αν και σαφώς πιο καλόκαρδος, άρα καλύτερα τοποθετημένος στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Μια επική κούρσα με τον τρελό παππού κι ένα εκκεντρικό ξωτικό που πακετάρει σε χρόνο dt για να ικανοποιηθεί ένα παιδάκι που κινδυνεύει να μείνει χωρίς το ποδήλατο που ζήτησε είναι το κλου της ταινίας, που ανανεώνει την πίστη σε όσους από εμάς έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια γιορτινά παραμύθια σ’ ελαφρές παραλλαγές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου