Γιορτινά ταξίδια στην Ευρώπη κάτω από €500

taxidia_europh

Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν και μαζί μ' αυτές έρχονται και κάποια υπόλοιπα αδειών, που κάποιες τυχερές προνόησαν να φυλάξουν.

Φορέστε τα γιορτινά σας και απολαύστε στιγμές χαράς και αγάπης με τους φίλους σας, με την οικογένειά σας ή…και τα δύο μαζί! Ζήστε το πνεύμα των Χριστουγέννων και μοιραστείτε τη μαγεία των Άγιων Ημερών μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

«Γευθείτε» τα ήθη και έθιμα του τόπου που θα επισκεφτείτε. Απολαύστε το χειμώνα σε πόλεις στολισμένες και εντυπωσιακές
Αν λοιπόν σας αρέσουν τα ταξίδια και φυσικά αν ο ταλαιπωρημένος σας προϋπολογισμός το αντέχει, διαλέξαμε για σας τέσσερις προορισμούς, που κοστίζουν λιγότερο από 500 €, σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για να ξεφύγετε από την κατήφεια που σκεπάζει τη χώρα μας και -ίσως- για να περάσετε τις μέρες αυτές με χαμηλότερο κόστος απ' ότι στην Ελλάδα.

Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά στην Πράγα 4,5 ημέρες από 299€!

praga

Θα γνωρίσετε το Κάστρο Χρατσάνυ με τον γνωστό Ναό του Αγ. Βίτου και τη γειτονιά των Αλχημιστών.Mπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης στα καλντερίμια για Shopping όπου θα βρείτε  θαυμάσιες γκραβούρες, κρύσταλλα, πορσελάνες, λινά, δίσκους Κλασικής Μουσικής και τις περίφημες Μαριονέτες.

Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια ολοήμερη εκδρομή, στην Δυτική Βοημία. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη λουτρόπολη και ταυτόχρονα τόπο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής.

Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, καταλαβαίνουμε γιατί οι Τσάροι Πέτρος ο Μέγας, ο Γκαίτε, ο Λίστ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Σοπέν, περπάτησαν τον ίδιο δρόμo.

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

 

Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα στο Λονδίνο 4 ή 5 ημέρες από 495€! londino

Για μια πρώτη γνωριμία μπορείτε να ξεκινήσετε από τα παγκοσμίου φήμης πολυκαταστήματα Harrods και Harvey & Nichols, τα  εκλεκτά καταστήματα της Σλόαιν στρήτ, περπατήστε στις γνωστές Όξφορντ στρήτ , Μποντ  στρήτ , Ρίτζεντ στρήτ με τους φημισμένους οίκους μόδας, απολαύστε τον καφέ σας στο Κόβεν Γκάρντεν.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται πανοραμική  ξενάγηση της  Βρετανικής  πρωτεύουσας από την περιοχή του Ουέστμινστερ που αποτελεί το κέντρο της πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας της Αγγλίας με το επιβλητικό κτίριο του Κοινοβουλίου, το Αβαείο του Ουέστμινστερ, τα ογκώδη δημόσια κτίρια της οδού Γουάιτχολ όπου στεγάζονται εδώ και αιώνες διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, την πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική πινακοθήκη, στη συνέχεια περνώντας από το φημισμένο Σέιντ Τζειμς Παρκ θα φθάσσετε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Διασχίζοντας την Πάρκ Λέιν με τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία από την μια και το πανέμορφο  Χάυντ Πάρκ από την άλλη θα μας οδηγήσει στο έργο του Τζόν Νας  Μάρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα ).

Θα συνεχίσετε τη πανοραμική ξενάγηση  περνώντας  από  τη περιοχή του Σάουθ Κένσινγτον βλέποντας το μνημείο του Αλβέρτου , το Άλμπερτ Χώλ, τα δαιδαλώδη μουσεία Φυσικής Ιστορίας, Επιστημών και της Βικτορίας και Αλβέρτου. Θα συνεχίσετε με το Σίτυ,το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δείτε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου (αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν), το Πύργο του Λονδίνου και την γέφυρα του Πύργου (ορόσημο του Λονδίνου).

Η ξενάγηση θα τελειώσει με επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο, όπου η  Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψής σας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

 

Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Θεοφάνεια στο Παρίσι 4,5,6 ημέρες από 409€! parisi

Το Παρίσι είναι μια πόλη, με αμέτρητα αξιοθέατα. Το νησάκι Λα Σιτέ, την Παναγία των Παρισίων, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρο, την αψίδα του Θριάμβου, την λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, τον Πύργο του Άιφελ, την Όπερα και πολλά άλλα.

Θα έχετε την ευκαιρία να επισκευθείτε τα ανάκτορα των Βερσαλλιών, να ξεναγηθείτε στο Λούβρο, όπου θα θαυμάσετε παγκόσμια αριστουργήματα τέχνης όπως η Τζοκόντα, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης κ.α. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψετε μια κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με τα περίφημα Μπατώ για να απολαύσετε την νυχτερινή μεγαλοπρέπεια του Παρισιού.

To βράδυ σας προτείνουμε μετάβαση στο λόφο της Μονμάρτης (γειτονιά και στέκι των υπαίθριων καλλιτεχνών), απ’ όπου η θέα του Παρισιού είναι μοναδική. Ακολούθως προτείνουμε διασκέδαση στο φαντασμαγορικό Lido. Μια μέρα σας, θα είναι αφιερωμένη στο υπέροχο Βασίλειο του Disney.

Θα επισκεφθείτε τον Πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης, θα ταξιδέψτε στην χώρα του Πήτερ Παν και του Πινόκιο, θα ζήστε την περιπέτεια στην Άγρια Δύση, στο Βουνό των Κεραυνών και θα περπατήστε στα βήματα του Ιντιάνα Τζόουνς.

Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή στη Νορμανδία, με πρώτο σταθμό στην παραμυθένια Ντωβίλ, παλιό αριστοκρατικό θέρετρο όπου σώζονται εξαίσια σπίτια. Να περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της πόλης και ν' απολαύστε την μεσαιωνική ατμόσφαιρα.

Θα συνεχίσετε για το γραφικό ψαροχώρι Τρουβίλ με τα παλιρροιακά φαινόμενα. Συνεχίζοντας το  οδοιπορικό θα φθάσετε στην πανέμορφη Ονφλέρ.

Θα υπάρχει χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ομορφιές της Γαλλικής υπαίθρου. Φυσικά μια επίσκεψη στη Galeries Lafayette, είναι must για τα ψώνια σας, καθώς επίσης δεν θα πρέπει να παραλείψετε μια βραδινή βόλτα στα περίδημα μπιστρό του Παρισιού.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

 

Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα για 4 ήμερες στη Ρώμη από 485€!

rome

Μπορείτε να περπατήσετε στους εμπορικούς δρόμους της Ρώμης οι οποίοι είναι γεμάτοι με μερικά από τα πιο σικ καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες την Via V. Veneto, τη Via Sistina και τις οδούς Via Condotti (την Πέμπτη λεωφόρο της Ρώμης) και την Via del Babuino στην οποία η ανάμειξη προϊόντων υψηλής μόδας και αντικών την καθιστά από τις πιο κομψές οδούς της Ρώμης.

Προαιρετικά το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε στο ROME BY NIGHT, μία τρίωρη νυχτερινή περιήγηση στη Ρώμη, για να ζήσετε την μαγεία της πόλης υπό το φως των άστρων.

Θα υπάρχει ξενάγηση, παίρνοντας μια πρώτη γεύση της πόλης-μουσείο από τα τείχη του Μάρκου Αυρήλιου, και μετά στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης ξεκινώντας από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Θα δείτε την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέων Βοναπάρτη.

Θα περάσετε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από το δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, τον ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και η ξενάγησή σας θα ολοκληρωθεί με το Κολοσσαίο.

H ξενάγηση στα μουσεία του Βατικανού είναι προαιρετική και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννοήσεως με τον ξεναγό.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου