Αξίζει δεύτερη ευκαιρία ένα κακό πρώτο φιλί;

097b4ba7a37bb08c75f1dd1e4fbdc247_M

Δυο συντάκτες διαφωνούν για το αν το πρώτο φιλί αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Βαγγέλης, ο γενναιόδωρος

Συμφωνώ απόλυτα με την ιδέα πως το τέλειο πρώτο φιλί είναι πολύ βασικό για το κάρμα μιας σχέσης. Βλέπετε πρέπει η γλώσσα να μην λειτουργεί σαν τρυπάνι σε full force λειτουργία, ούτε να νιώθεις πως κάθεσαι σε καρέκλα οδοντιάτρου. Είναι υπέροχο τα χείλια να ξεκολλούν και το μόνο που σκέφτεσαι να είναι ο άλλος γυμνός και όχι τρόπο για να δραπετεύσεις.

Όμως, δεν είμαστε πάντα τόσο τυχεροί. Εκτός του ότι κυκλοφορούν εκεί έξω πολλοί που δεν ξέρουν ούτε κατά διάνοια να φιλούν, υπάρχει και αυτή η καταραμένη η χημεία που μπορεί δυο άψογους δασκάλους του φιλιού μαζί να τους χαντακώσει. Τι γίνεται, λοιπόν, αν το πρώτο φιλί είναι κακό;

Νομίζω πως εν γένει πρέπει να το ξαναπροσπαθήσουμε. Αν είναι απλά αμήχανα κακό τότε σίγουρα δικαιούται μια ακόμη ευκαιρία. Ίσως η ώρα και το μέρος να μην ήταν κατάλληλα, ίσως η προσπάθεια να ήταν βεβιασμένη. Το σίγουρο είναι πως μια δεύτερη ευκαιρία εκεί οφείλουμε να τη δώσουμε. Αν τώρα ήταν απαράδεκτο, σαν να σου πλένουν το στόμα με σαπούνι ενοχλητικό, τότε η κατάσταση δύσκολα θα σωθεί, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αν έχετε υπομονή μπορείτε και τον στούρνο στο φιλί να τον δασκαλέψετε και αν δείτε πως δεν τα «παίρνει τα γράμματα» τότε αφήστε τον μετεξεταστέο στην επόμενη εξεταστική.

Νάγια, η αδυσώπητη


Ξυπνάς το πρωί με πιασμένο αυχένα. Πας στην κουζίνα και συνειδητοποιείς πως σου έχει τελειώσει ο καφές. Προσπαθείς να φτιάξεις το μαλλί σου αλλά αυτό δεν στρώνει με τίποτα. Φεύγεις βιαστικά από το σπίτι γιατί έχεις καθυστερήσει για το meeting και όπως μπαίνεις στο αμάξι σου φεύγει πόντος από το καλσόν σε σημείο που δεν κρύβεται. Αρχίζεις να συμβιβάζεσαι με το γεγονός πως αυτή δεν θα είναι μια καλή μέρα και στη πορεία τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.


Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με το πρώτο φιλί. Όταν έχεις βρει κάποιον που σε γοητεύει και σε ελκύει, έχετε περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα με φλερτ, υπόνοιες και βλέμματα όλο νόημα και, επιτέλους, έρχεται η στιγμή που θα φιληθείτε για πρώτη φορά, περιμένεις αυτό το φιλί να έρθει και να δέσει το γλυκό. Να σε κάνει να σηκώσεις ασυναίσθητα το ένα πόδι στον αέρα, να σε διαπεράσει ένας ηλεκτρισμός που θα κάνει το σώμα σου να ανατριχιάσει, να μεθύσεις από τα συναισθήματα και την ένταση της στιγμής. Όταν όμως, αντί όλων αυτών, έρχεσαι αντιμέτωπη με ένα άβολο, αμήχανο και ατσούμπαλο φιλί, το όνειρο γκρεμίζεται και ο άνθρωπος που τόσο καιρό έκανε τη καρδιά σου να χτυπά με 300 παλμούς το δευτερόλεπτο γίνεται ξαφνικά ένας άγνωστος που, η αλήθεια είναι, πως δεν θες να γνωρίσεις καλύτερα.


Σίγουρα υπάρχουν και οι περιπτώσεις που λόγω άγχους και αμηχανίας, το πρώτο φιλί μπορεί να είναι αρκετά κακό αλλά το δεύτερο και το τρίτο έρχονται να σώσουν την κατάσταση. Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως. Όταν δυο άνθρωποι ταιριάζουν και ενώνονται από μια μοναδική χημεία, το πρώτο φιλί δεν γίνεται να είναι κάτι λιγότερο από ένας μικρός συναισθηματικός σεισμός. Απλώς δεν γίνεται. Μπορείτε να προσπαθήσετε όσες φορές θέλετε για να το φτιάξετε, το αποτέλεσμα όμως θα είναι το ίδιο. Πάρτε το απόφαση. Αν τα χείλη σας δεν κλειδώνουν σε έναν τέλειο σχηματισμό με του άλλου, η σχέση αυτή είναι καταδικασμένη.
Στην τελική, δείτε το κι αλλιώς. Θα προδώσετε τόσο εύκολα όλες αυτές τις ταινίες που σας έμαθαν πως το πρώτο φιλί μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι πάντα η καλύτερη στιγμή της ταινίας; Σίγουρα όχι, αν θέλετε να γυρίσετε κι εσείς την ίδια σκηνή στην ταινία της ζωής σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου