Ένας καφές την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

d9c5df3599a0e8014af9b8b920ff6896_M

Μερικές κούπες μαύρου καφέ κάθε μέρα μπορούν να αποβούν πιο ευεργετικές και από τα φρούτα.

Η Αμερικάνικη Ένωση Έρευνας κατά του Καρκίνου αποκάλυψε πρόσφατα μερικά εξαιρετικά νέα για όσους αγαπούν τον καφέ και δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς μια μεγάλη, αχνιστή κούπα.


Μια εκτεταμένη σειρά από μελέτες απέδειξε πως οι λάτρεις του καφέ που καταναλώνουν τέσσερις κούπες καφέ καθημερινώς (σκέτους, χωρίς ζάχαρη και γάλα) έχουν 25% περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουν την εμφάνιση καρκίνου του ενδομητρίου, πιθανότερα λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης του.


Ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής επιδημιολογίας και διατροφής στο Harvard School of Public Health, Edward Giovannucci, λέει πως ο καφές έχει αρχίσει να αποδεικνύει τον ρόλο του ως προστάτης απέναντι στον καρκίνο που συνδέεται με την παχυσαρκία, τα οιστρογόνα και την ινσουλίνη.


«Ο καφές έχει αποδείξει πως προστατεύει από τον διαβήτη, εξαιτίας της επίδρασής του που έχει στην ινσουλίνη. Έτσι, υποθέτουμε πως θα δούμε σημαντικές μειώσεις και στην εμφάνιση μερικών ειδών καρκίνου, επίσης», αναφέρει ο Giovannucci, συμπληρώνοντας «Ο καφές συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με το κάπνισμα. Αν πίνετε καφέ και καπνίζετε, τα θετικά αποτελέσματα του καφέ θα είναι αναλογικά περισσότερα από τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος. Επίσης, οι εργαστηριακές εξετάσεις έχουν δείξει πως ο καφές έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα περισσότερα λαχανικά και φρούτα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου